2010. április 23., péntek

Bobina számok új köntösben

Pontosan két esztendővel ezelőtt látott napvilágot az orosz trance maffiavezér Dmitry Almazov aka Bobina szerzői albuma az Again. Úgy néz ki lassan bevett szokássá válik, hogy az ismertebb producerek lemezeikhez egy külön remix editiont is piacra dobnak, de sajnos vagy nem sajnos az átiratokkal tűzdelt kiadások sokkal nagyobb sikerre vannak ítélve az eredeti matériánál (főleg azért mert többféle szempontból közelítik meg a szerzeményeket).
Na szóval, valahogy ez a kijelentés áll a Bobina remixed album esetében is. Bár az eredeti cucc se volt gyenge, de ha lehet mondani ez a release abszolút kicsapja a biztosítékot.
A kezdés máris erős, a Where did you go-t a holland First State duó öltöztette emocionális köntösbe. A vokál annyira szívfacsaró, hogy az már fáj (persze jó értelemben). Az Invisible touch Ferry Corsten remakejét már sokan ismerhetitek. Ferry apó Rafael Frost Red-jéhez készített átiratának nyomdokain halad, s ehhez még egy kis komolyzenei feelinget is adagol. A slow-t az északi szörnyeteg, Orjan Nilsen vette pattogósabbra (bár már Bobina változata sem volt éppen lassú, ha a full eredeti Kylie Minogue számot vesszük). Orjan hozza a formáját, csalódás senkit sem fog érni. A Time
& Tide Gareth Emery változata már korábban megaslágerré avanzsált, így erre nem is vesztegetném a szót. Paul Miller tette rá a kezeit a Spinning-re, a végeredmény veretős upliftingre sikeredett. A More than a love-ot az argentin Heatbeat szedte ráncba, itt is kellemes pumpálós, dallamos lett a végeredmény. A Lighthouse Tyas remixe is már régebbről ismert, én a dubot jobban kedvelem, de ez a vokál verzió is odaver. A Genix elektro elemekkel ötvözte a The Last he said-et. Igazából a háttérben bekúszó sejtelmes string az ami különlegessé teszi ezt az átiratot. A Go Get Vodka-t a svéd acéltörő Marcus Schossow trimbolta szét. Nekem az eredeti is gagyi volt (ezzel a ruszki népi motivumokkal feltuningolva), de Schossow is egy csöppet mellélőtt, a hömpölygő, irritáló basszusszekció talán nagyobb hangcuccon elragadóbb lenne. A Honestly egy visszafogottabb világot képvisel, köszönhetően a Global Illumination-nek. Lájtos trance puffogtatás, semmi egyéb. A záró That's What I Did For You-val már chill out berkekben lépkedünk. A Sensorica szép munkát végzett, s egyben gondoskodott a tökéletes levezetésről is.
Összességében nagyon jó lemez lett ez a remixeket tartalmazó korong, (egy-két kivétellel) abszolút befutó a tavalyi Best Of címre.

Bobina - Again Remixed


Label: Open Gate Records
Katalógus szám: PRZ CD27018

Ország: Oroszország

Megjelent: 2009. szeptember

Stílus: Trance

Producer: Dmitry Almazov aka Bobina


Tracklist:
1. Where Did You Go? (First State Intro Mix) (7:30)
2. Invisible Touch (Ferry Corsten's Touch) (6:50)
3. Slow (Orjan Nilsen's Chunk ReFix) (7:55)
4. Time & Tide (Gareth Emery Remix) (7:15)
5. Spinning (Paul Miller Remix) (8:27)
6. More Than Love (Heatbeat Remix) (7:20)
7. Lighthouse (Sean Tyas Remix) (7:55)
8. The Last He Said (Genix Remix) (6:45)
9. Go Get Vodka (Marcus Schossow Hangover Remix) (7:21)
10. Honestly (Global Illumination Remix) (6:39)
11. That's What I Did For You (Sensorica Remix) (5:30 )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...