2010. április 19., hétfő

Float Away 16: Welcome in the Deep Zone!

Mint azt észlelhettétek egy nem várt momentum miatt költöznünk kellett, ami a névváltoztatást is hozta maga után. Ennek a miértjéről csak annyit, hogy a szolgáltató nem nézte jó szemmel a promóciós linkeket, s többszöri felszólítás után jobbnak látta, ha nyom egy delete gombot. Szerencsére olvasótáborunk és a szerzőtársak biztatása új erőt adott, így tovább folytatjuk áldásos tevékenységünket, egy kicsit más formában. A régi, jól megszokott rovatok is megmaradnak, így a rádiós mixek között megtalálhatjátok többek között Flashtech, Sys, @tti, Attish, MiraculuM, Psyonic Event, Roby K & North State, MadamZ és jómagam mixeit. Utóbbival kapcsolatban jó hír, hogy elkészült a Float Away 16-os epizódja, amely hozza a szokásos prog-melodic house áradatot.
Rögtön egy magyar vonatkozású darabbal vágunk neki az utazásnak (szerencsére nem ez lesz az egyetlen ilyen), mégpedig Kay-D Constant Progress - Le Cygne Cristallin című deep szerzeményéhez készített frenetikus átirtatával. A bizsergést tovább fokozza egy tavalyi darab Python és Cream Soun Moon walking-ja a belga Faskil adaptációjában. Ez a produkció kiérdemelte nálam a „Back in time” jelzőt, azaz egy múltbeli emlékezetes darabként szerepel a tracklistában (ezt a cimkét a jövőben is ki szeretném osztani egy-egy mixbe kerülő régebbi darabnál). Szépen fokozatosan haladunk a keményebb témák felé. Sergey Emotion-ék Freesia-ja a ruszki Chance Jumpers átiratában már emelgeti a plafont rendesen. Aztán negyedik számnál kapjuk a legnagyobb meglepetést, ugyanis blogunk társszerzőjének MiraculuM-nak érkezik a vadiúj produkciója, a Green pastures quiet waters-sze, ami még promo formában létezik, s április végén lát majd napvilágot a MiraculuM Recordings égisze alatt. Maga a zene egy pompás progresszív darab, amit szerintem minden olyan dj játszani fog, akik vevő a sablonmentes, 100 százalékig eredeti zenékre. Egyben ez az alkotás kiérdemelte a mostantól állandóvá tenni kivánt másik jelzőt a „Memorable moment”-et. Innen már nincs visszaút, begyújtjuk a rakétákat, beköszön Alex & Filip Twilight-ja Steve Haines fülledt remixében, majd Deep Sound Crank-je dolgozza meg a mélynyomóinkat. A szigorúbb ütemek jegyében jelentkezik Cid INC új átiratával, amit a Beat Factory Roswell-jéhez készített. Tömör gyönyör. A dark érzés nem ér itt véget, hisz Ricky Ryan Le Mytic-je misztikus textúráival tartja a megkezdett vonalat. A végére látszik a fény az alagút végén, a trancesebb cumók viszik a prímek. Előbb Luiz B csap le Mars Needs Lovers Before the storm-jának készített adaptációjával, míg a zárás a Stroke on Tent-i Andy Moor-ra marad, aki a Delerium formáció Send me an angel-jét bújtatta remek, progresszív gúnyába. Összességében ezzel a mixszel próbálom jelezni, hogy élünk és lesz folytatás. Jó hallgatást a mixhez!

Greyloop - Float Away 016

Tracklist:
1. Constant Progress - Le Cygne Cristallin (Kay-D remix)
2. Python Ft. Cream Sound - Moon Walking (Faskil Vocal remix) (Back in time)
3. Sergey Emotion And Martian Eclipse Feat Anny - Freesia (Chance Jumpers Remix)
4. MiraculuM - Green Pastures Quiet Waters (Memorable moment)
5. Alex & Filip - Twilight (Steve Haines Remix)
6. Deep Sound - Crank (Original mix)
7. Beat Factory - Roswell (Cid INC remix)
8. Ricky Ryan - Le Mystic
9. Mars Needs Lovers - Before the storm (Luiz B remix)
10. Delerium ft Miranda Lee Richards - Send me an angel (Andy Moor remix)

2 megjegyzés:

  1. Találó a kifejezés, hogy Memorable moment, vagyis Emlékezetes pillanat! Viszont a mix is megérintett, mert kaptam egy remek Faskil remix-et, plussz a végén befigyel egy Delerium -os track is, ami Andy Moor Remixben "hepajkodik"! :D Nyamm-nyamm, még egy ideig eléldegélek ezen az epizódon, aztán majd jöhet a következő adag!

    Grat a mixhez Grey, nagyon faja lett!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Attish (meg a cover-t is), igyekeztem, mint ahogy szoktam ütős egyveleggel előállni. Az új cimkékkel gondoltam még egy kicsit tovább csiszolom a műsor tematikáját. A jövőben sem adom ennél alább...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...