2010. április 16., péntek

Gate - Hardy Heller presents HH [Artist Series 007]

Hartmut Heller aka Hardy Heller német származású dj és producer az egyik legnagyszerűbb iparos a Trance-szakmában. Arról viszont nem tehet, hogy nevét kevesen ismerik, pedig minden tekintetben korszakalkotó, és korszakalakító figurája ennek a scénának! Hogy miért is? Neki köszönhető a híres Planetary Consciousness kiadó létrejötte. A kiadó neve alatt igazi Trance nagymesterek munkái jöttek ki. Egyébként a records 1998 óta működik. Egyik sikerszériája a Trance Central, mely sorozat igazi opiumként hat a trance-et szeretőkre. Minden egyes darabja egy igazi kincs! Valamint ott van a kiadó másik mixsorozata a Global Clubbing, amely szintén közkedvelt. De visszatérve Hardy Hellerhez, Ő valóban sokat tett azért, hogy ezt a műfajt népszerűsítse, és tovább éltesse. Nem mondható, hogy műveinek se szeri, se száma, de amit alkotott az igazán maradandó műremekeknek számít. Pár klasszikusát ezen cikk fogja bemutatni, és aki nem ismerte eddig, az is remélhetőleg meg fogja szeretni a zenéit.


HH – ICE [1999]

Ray Boyé és Hardy Heller keze munkáját dícséri ez a remek klasszikus.
Titokzatos, misztikus, jéghideg effektek csapnak elő a semmiből, és mint a főnix madár úgy kelnek életre a dallamok. Ebben a hűvös légkörben minden szépséget megtalálunk. Hardy és Ray ICE Trance Ace –ével (jég transz klasszikusával) minden kétséget kizáróan beírta magát ezen műfaj klasszikusai közé. Remixek: Thanks To Berlin Dub Mix, GigoloHH – PLANETARY [1999]

Az ICE ep-n található meg a Planetary című szerzemény, de leginkább Tiesto/Magic Two – Story Of The Fall mixalbumról ismert. Nagyjából egy rituális zenéhez hasonlítható ezen alkotás, ahol mi hallgatók vagyunk az igazi áldozatok, mert ha megtalál egyszer minket ez a zene, akkor onnantól kezdve nincsen menekvés!
HARDY HELLER & RAY BOYE – LOVIN' [2001]

Nagyon patinás szerzemény Hardy és Boyé Lovin’-ja! Az a tipikus, progresszív gyöngyszem, amiért a legtöbb fan majd meg örül! A remixek önmagukért beszélnek, mert szinte a tökéletesség határát súrolják! Nekem a Fred Numf vs. Five Point O Remix jön be a legjobban, mert imádom a dallamosságát és a ritmusát. De egyszerűen lehetetlenség megmondani, hogy melyik remix sikerült a legjobban. Remix: Fred Numf vs. Five Point O Remix, Heller & Henze Remix, Ohral Dub Mix.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...