2010. április 16., péntek

Greyloop - Float Away 015 (Airlife Edition)

A legfrissebb Float Away epizód visszatérés a légies dallamokhoz. Míg a 14-es rész egy kicsit sötétebb, veretősebbre sikerült, úgy a 15-ös sokkal inkább az eddig hozott vonalat prezentálja. Egy könnyed deep house-zal nyitunk Namatrija jóvoltából. A Late at night nem szorul bemutatásra, a cím tökéletesen elmondja, hogy mire is számíthatunk. Kirsch & Scott már szigorúbbra veszi a figurát. A Systemic Endemic Ziger mixében a szikár alapokhoz egy gyönyörű gitárszóló és dallam párosul. First State Cape Point-ja csak tovább húzza a hallgatóságot, köszönhetően Blake Jarrell remekbe szabott tech-es átratának. Az előző egyvelegből kimaradt 16Bit Lolitas gyönyörűség, a vicces című Perry and Peggy have twins itt lehetőséget kap a kibontakozásra. A morcosan induló kompozíció idővel dallamos house darabbá szelidül. Egy régebbi (tavalyi) darab ZB Influenza-ja sem kerülhette el a sorsát, tökéletes harmóniát képez az „ikrekkel”. Benz & MD sem cicózik sokat, a Patrol erőteljes sub-jaihoz szép string szőnyeg társul. Ugyanez a helyzet Rick Pier O'Neil Dry-val, ami már-már goás atmoszférát prezentál. Az oroszok fenegyereke Alex Stealthy végre új EP-vel jelentkezett, erről a The end of the beginning keltette fel a figyelmem, húzós alapja és úszós hangjai miatt. A végére is marad izgalom, Kasey Taxlor Pena-val közösen hív Rodeo-ra bennünket. A Kill Your TV remix igazi adrenalinbombának bizonyul. A zárás Shane-re marad (nem elődre), aki megtartja a korábbi feszes tempót és a megszokott dallamosságot.
Szerintem senki sem fog csalódni az egyvelegben, hisz egy tipikus FA-val van dolgunk. Egyébként a mix meghallgatható és letölthető a mix.dj-s profilomból is (sőt ha regisztráltok szavazhattok is rá). Az artwork ismét Attish-t dícséri, neki innen is megy egy pacsi profi munkájáért."

Tracklist:
1. Namatrija - Late at night (Mistique Music)
2. Kirsch & Scott - Systemic Endemic (Ziger „I Miss You” mix) (BIT Records)
3. First State - Cape Point (Blake Jarrell remix) (Magik Muzik)
4. 16Bit Lolitas - Perry & Peggy have twins (Bits and Pieces)
5. ZB - Influenza (Michael & Levan & Stiven Rivic remix) (LuPs)
6. Benz & MD - The Patrol (Aurium Recordings)
7. Rick Pier O'Neil - Dry (RPO's Part 1) (Garbage Records)
8. Alex Stealthy - The end of the beginning (Blake Records)
9. Kasey Taylor & Pena - Rodeo (Kill Your TV remix) (Vapour Records)
10. Shane - Continental fusion (Jetlag Digital)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Greyloop - Float Away 014 (Dark Rhythms Edition)

Már-már elcsépeltnek tűnő szófordulat, amikor azt írom, hogy nehezen jött össze az aktuális Float Away epizód, pedig ez a 14-es rész esetében hatványozottan igaz volt. Rengeteg zenét válogattam össze, így sokáig kellett variálgatnom, hogy mit hagyok ki. A végeredményt hallgatva viszont azt kell, hogy mondjam a „dilemmázás” nem érződik a mixen. Eric Prydz aka Cirez D Glow-jával startolunk, ami előkészíti a terepet az egyvelegen végigvonuló dark filinget (ezért is lett Dark Rhythm Edition az alcím). Harmóniában úszik be Douglas Howarth piritós zenéje, amit a gyöngyösi Retroid gyúrt át szenzációsan. Pár hete látott napvilágot Tasadi System Rebooted című albuma, amin csupa finom remix kapott helyet. Ezek közül is a legdögösebb a Neptune-hoz készített J-Soul átirat lett, amiben a gyönyörű vokál viszi a prímet. A legutóbbi goa mixem utóhatásaként aposztrofálnám Grassinimoto Cosmic code morse-jának beválogatását, persze a psyhadelikus hangulat mixkompatibilissá tételében a remixer Rick Pier O'Neil-nek volt elévülhetetlen szerepe. Egy kicsit minimálhat tűnhet a Thomas Sagstad féle Grapefruit & Strawberries, amit Opuswerk finom prüttyögésekkel tett az eredetinél lüktetőbb darabbá. Szegény Kay-D Sunday night-ja már kétszer kimaradt a Float Away-ből, ezúttal nem volt kérdéses, hogy használni fogom. A megfelelő környezetet is megtaláltam hozzá, így megmutathatja igazi erejét. A sötétség szorítását Ziger One by one-ja oldja fel éteri vokáljával és szépséges deep környezetével. Az apró szusszanást követően Greed klasszikusa a Gentle rain köszön be, ropogós-szenzációs Soliquid átiratban. Satelite & Air-T Long way-je bizonyítja, hogy nemcsak Roger Shah tud ötcsillagos baleári trance darabokat írni. A végére egy 2008-as darabot hagytam, ami viszont mai is megállja a helyét. A román Ankhen alaposan felkavarta két éve a trance állóvizet First division-jével, amit Laurent Veronez aka Planisphere vértezett fel olyan elemekkel, ami miatt szeretjük. Igazi elszállás a javából. Jó hallgatást!"

Greyloop - Float Away 014 (2010.03.14)

Tracklist:
1. Cirez D - Glow (In the dark dub)
2. Douglas Howarth - Would You Make Toasts With Me (Retroid Dub Mix)
3. Tasadi - Neptune (J-Soul remix)
4. Grassinimoto - Cosmic code morse (RPO Unreleased remix)
5. Charlie & I - Grapefruit & Strawberries (Opuswerk's Second Remix)
6. Kay-D - Sunday night
7. Ziger - One by one (Dj Borra remix)
8. Greed ft Lesley - Gentle rain (Soliquid remix)
9. Satelite & Air-T - Long way (Original mix)
10. Ankhen - First division (Planisphere remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...