2010. április 23., péntek

ReSTART: az újraindulás öröme zenébe sűrítve

Az elmúlt napokban számtalan levelet kaptunk zeneszerető emberektől, akik érdeklődtek, hogy mi történt régi blogunkkal, a PTF-fel. Sajnos a cenzúra egy gombnyomással törölte az ominózus felületet, de aggodalomra semmi ok, az új site, a Deepzone-musix ezt az űrt hivatot pótolni, sőt az eddig meglévő rovatokat tovább bővíteni. Talán mondani sem kell mennyire a padlón voltam, amikor a gugli közölte velem a szomorú hírt a törlésről, viszont annál boldogabb voltam, amikor Attish a régebben publikált írások zömét megtalálta és visszapakolta. Emellett az oldal dizájnelemeit is neki köszönhetjük. Szóval az újrakezdés annyira megihletett, hogy ebből az alkalomból egy különleges egyveleget készítettem. Stílusügyileg ragaszkodtam a tőlem megszokott hangzáshoz, így 10 utánozhatatlan atmospheric-prog-melodic house darabot kap, aki veszi a fáradtságot és meghallgatja.
Egy igencsak egyedi introval vágunk neki az utazásnak. A napokban jött ki a Way Out West duó legutolsó albumának, a We are machines-nak a remix edition-je, amiről nekem a One Bright Night Scuba féle dubstep! adaptációja tetszett meg. A nyitó melódia valami hihetetlenül el lett találva. Egy perc után már váltunk is, érkezik a Mistique Records üdvöskéje a Mars Needs Lovers a Before the storm-jával, aminek Jack Jamming adott egy iszonyat dinamikus prog house köntöst. Medway és Luke Porter, ha beszabadul a studióba abból csak valami különlegesség születhet. Ezúttal a német Cid INC is beszállt a buliba és egy igazán meggyőző, hipnotikus house darabbal vesz e bennünket a lábunkról. Joel Gershom Purple Sunset-je igazi napnyugta hangulatot varázsol finom zongoraszólójával. Wellenrausch újra egy nagyszerű remix-szel öregbítette hírnevét, a Rick Snel féle Remember-hez készített verzió valami hihetetlen jó lett, a kiállás után becsapó ütemek kegyetlenül megdolgozzák a hallójáratainkat. Ez egyben jelzi, hogy egy erőteljesebb rész következik a mixben: Julian Marazuela és Chris Reece egyaránt egy-egy adrenalinbombával jelentkeznek. A végére sem lankad a figyelmünk, erről pedig három, a mixeimben visszatérő producer, név szerint Domased Electronica, Hypnotic Duo és Glenn Morrison gondoskodik. Előbbi kettő már-már trance-be hajlik, míg a záró Symptoms Of A Stranger Henry Saiz remixben a levezetésen kívül még néhány kellemes meglepetést is tartogat (Henry Saiz-ról amúgy is tudjuk, hogy nem sablonzenéket fabrikál).
Remélem a mix meghallgatása után mindenki átérzi, hogy mi is kavargott bennem, hogy az újraindulás ilyen formában és ilyen jól sikerült. Jó hallgatást az egyveleghez!

Zone promotion presents Greyloop - ReSTART

Label: Zone Promotion
Katalógus szám: ZONE 010
Megjelent: 2010. április 23
Cover by Attish
DJ mix: Greyloop

Tracklist:
1. Way Out West - One Bright Night (Scuba's Broken Window Mix)
2. Mars Needs Lovers - Before The Storm (Jack Jamming Remix)
3. Medway & Luke Porter - RTFM (Cid INC Remix)
4. Joel Gershom - Purple Sunset (Deep Mix)
5. Rick Snel feat Judith Jobse - Remember (Wellenrausch Remix)
6. Julian Marazuela - Metropolis (Steve Haines Remix)
7. Chris Reece - Salvation (Jerome Isma-Ae & Daniel Portman Remix)
8. Domased Electronica - Ganga (Michael & Levan and Stiven Rivic Remix)
9. Hypnotic Duo - Sound Of Glory (Dave Ferol Remix)
10. Glenn Morrison feat. Cathy Burton - Symptoms Of A Stranger (Henry Saiz remix)

2 megjegyzés:

  1. Jó kis nyárias hangulatú mix lett :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Attish. Próbáltam az aktuális érzéseimet hangképekbe önteni, így kiérződik belőle a felfokozott várakozás, illetve a korábbi blog elvesztése miatti szomorúság is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...