2010. április 25., vasárnap

Simple Pleasures 004 - Hungarian Edition

Valamelyik korábbi bejegyzésnél mondhatni, elszakadt a cérnám azon, hogy mennyi tehetséges magyar zenélget mostanában a progresszív house/techhouse szcénán belül, és arra gondoltam, valószínűleg simán össze lehetne hozni egy hangulatos mixet az elmúlt negyedév hazai munkáiból. A gondolatot tett követte, és most örömmel nyújtom át nektek ezt a mixet, amelyben ugyan nemcsak original zenék vannak, hanem szerepelnek magyar remixek és egy bootleg is, de azt hiszem ettől függetlenül az eddig szkeptikus hallgatók is elismerően bólogathatnak a zenék láttán.

Psyonic Event, azaz Baranyi Péter nagyszerű breakbeat chilloutjával indít a szett, amit egy Golyán Péter kezei közül kikerült egészen fantasztikusan eltalált Lank bootleg folytat, a kezdést rendkívül könnyeddé és relaxálóssá téve. Aeron Aether remixe egy kissé már egyenesebbé teszi az irányt, itt is csak a legelismerőbb szavakkal tudok nyilatkozni a Prelude To Heavenről, mely egyben megnyitja az utat a kissé prögősebb zenék felé. A hazai elektronikus zene egyik legelismertebb alakjának trekkjét használom (már nem először) a hangulat további fokozására, Jay Lumen ezúttal is egy viszonylag dallamos, de leginkább a groove-okra koncentráló darabot tett le az asztalra. Személyes véleményem szerint idén talán a legjobb zene tőle. Ha a Budai & Vic párost be kellene mutatnom valakinek, attól én kérek elnézést. Ezúttal számomra némileg váratlanul egy meleg akkordokkal operáló proghouse került ki a kezeik közül, mely egyértelműen helyet követelt magának a mixben. Max Demand azaz Baksa Zsolt karrierje és szépen ível felfelé, ezúttal Garen Daren álnéven hozott Twister című nótája tökéletesen folytatja mix közepén kialakított pörgősebb vonalat. Utána én folytatom a csörömpölést, a holnap megjelenő kiadványom legjobb zenéjét majd bolond lettem volna lehagyni a válogatásról. Utána a szó egy másik régi motorosé, Andrewboyé aki ezúttal önálló muzsikával jelentkezett, a Lilium kellemesen bolondos house zene. A végére kicsit elkomorodik a hangulat, Soundstorm-tól ezúttal egy remixet választottam, mely a tőle már megszokott mélyebb techhouse hangzást hozza, a szokásos profi minőségben. A végét pedig ki mással fejeztem volna be, mint az idén nagy évet futó Kay-D-vel, akinek még a februári Source Of Miracles albumáról választottam a Destination című zenét, mely elsősorban a kissé Soliquid-es hangzásával fogott meg. Jó szórakozást.

Simple Pleasures 004 - Hungarian edition - mixed by MiraculuM (2010.04.25)
Tracklist:

01.Psyonic Event - Crystal Clear (chillout version)
02.Slacker - Hymn To Her (Lank bootleg)
03.Evren Ulusoy - Prelude To Heaven (Aeron Aether mix)
04.Jay Lumen - Good Woodoo
05.Budai & Vic - Suntan Warriors
06.Max Demand pres. Garen Daren - Twister
07.MiraculuM - Green Pastures Quiet Waters
08.Andrewboy - Lilium
09.Michael & Levan and Stiven Rivic - State Of Liberty (Soundstorm remix)
10.Kay-D - Destination

5 megjegyzés:

 1. Az első és a tizedik zene tetszett a legjobban.:)

  VálaszTörlés
 2. Nekem az egész mix tetszett, úgy ahogy van. Jó ötlet volt csak magyar produkciókat egybegyúrni. Az öt csillag megy tőlem MiraculuM-nak.

  VálaszTörlés
 3. Jól van Grey, Gyurit tovább engedjük az elődöntőbe!
  Amúgy a cover kép annyira felemelő látványt nyújt!:P

  VálaszTörlés
 4. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy várjuk a következő epizódot.:)Addig meg bőszen pörgetjük a 004-es részt.:P

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...