2010. május 19., szerda

Float Away 018: The Dark Experience

A Float Away aktuális epizódja nem más, mint egy jóízű barangolás a sötét house hangzás világában, energikussága végett pedig akár egy klubban is felcsendülhetne, mint DJ-szett. Ezt már a nyitó Hypnotic Duo féle 'Too long' keleties hatásai és minimál felépítése is jelzi. Ezt csak tovább erősíti Moshic 'You're a star'-ja is, a keleti egzotikum itt is szériafelszerelés. Andy Fink 'Kadenia'-ja már másabb irányba tereli a mix ívét, morgós basszusa és összetett dallamvilága egyből hangulatba hozza az embert. Pumpálós alapja miatt kapjuk fel a fejünket Ricky Ryan 'Little India'-jára, amit Raxon gyúrt át alaposan. A svájci prog guru Daniel Portman 'Port 5 EP'-ről érkezik az 'Avalanche', ami a 'Plastic society'-hez hasonlóan egy energikus szerzemény húzós groove-val és fülbemászó dallammal. Hogy az acid és a deep hangzás milyen jól megfér egymással arra jó példa a vicces nevű Cristian Paduraru alkotása a 'Winning ways'. S még ezzel sincs vége a sötét kalandtúrának, hiszen H2at 'Getaway-je' Magitman remixben szintén odapakol alaposan. Azért a szett vége felé dallamosabb darabok is felbukkannak, így Dj Tarkan és Dammex 'In a dream'-je Dr. K & Nii Vs. SHIHA remixben, ami már a nyár hangulatát idézi meg. A vokálos alkotások becsületét Kirsch & Scott 'On my way'-jének Maas remixe menti meg az instrumentális darabokkal szemben. A végére ismét egy RPO darabot hagytam, mégpedig az 'Avalon'-t, ami garantálja, hogy a bulihangulatunk az utolsó másodpercig kitart. Jó hallgatást hozzá!

Greyloop - Float Away 018 (The Dark Experience)

Tracklist:
1. Hypnotic Duo - Too long (Intro mix)
2. Moshic - You're a star
3. Andy Fink - Kadenia
4. Ricky Ryan - Little India (Raxon remix)
5. Daniel Portman - Avalanche
6. Cristian Paduraru - Winning ways
7. H2at - Getaway (Magitman remix)
8. DJ Tarkan & Dammex - In a Dream (Dr. K & Nii Vs. SHIHA Remix)
9. Kirsch & Scott - On my way (Maas remix)
10. Rick Pier O'Neil - Avalon

3 megjegyzés:

 1. Tökéletesen elégedett vagyok a mix-szel, übernagy lett!
  Még egy hozzáfűzni valóm van, a mix stílusát tekintve: számomra mindig azok a zenék okozták a legnagyobb meglepetést és örömöt, melyek stílusorientáció mentesek, egyediek és nem utolsó sorban minőségiek. Nos, itt aztán kanyarog a goa, a psy, a trance, a progresszív, és a minimál, egyszóval van minden! Ezek a jelen és a jövő nagy zenéi. Kb most nálam is csak az ilyen stílusú zenék szólnak!:P

  VálaszTörlés
 2. Nekem is tetszett, honnan szedsz te ilyen eldugott zenéket? Kifejezetten jók, tipikusan az a stílus ami nemigazán játszható fellépéseken, de otthon egy gyakorlott EDM rajongónak kitűnő, gratulálok Grey, csak így tovább ;)

  VálaszTörlés
 3. Erre mondják azt, hogy aki keres az talál. Gondos kutatómunka eredménye, általában label alapján válogatok.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...