2010. július 14., szerda

Float Away 22: elharapódzóban a string-ek

Az ember mindig bajban van egy kicsit, amikor a saját termékét kell bemutatnia, reklámoznia. Így vagyok vele én is, amikor kéthetente szöveget kell kanyarítanom a 'Float Away'-hez. Egyrészt a szavak nem tudják tökéletesen felidézni a zene által keltett érzéseket, másrészt, akinek ez a stílus nem a szíve csücske biztosan nem hallgatja meg, akármit is írok róla. Szóval ennek tükrében ezúttal is egy rövidebb összegzéssel készültem, hogy inkább a mix meghallgatására, mint a cikk olvasására ösztönözzelek titeket kedves bloggerek.
Egy hosszú intro után (Pryda 'The end'), nyárias, tengerparti érzés kerít hatalmába ('Synthanelia', 'Saints & Sinners'). Egy jóízűt visszatekintünk a múltba (Marc O'Tool 2007-es darabjával), majd progpsy vizekre tereljük a hajónkat ('All night long'). A stringek Jimmy Galle 'Eleventh'-jében valósággal elharapódznak, Airwave legújabb alkotása a 'Mylas Dance' pedig a műsor legjobb dalának járó titulust érdemelte ki. A végére visszatérünk a progpsy vonalhoz, s ('El Syd', 'Eclipse', 'Strings of life') nem győzzük kapkodni a fejünket a szebbnél szebb dallamok hallatán. Remélem tetszeni fog!

Greyloop - Float Away 022 (Sweeping Strings edition)

Tracklist:
1. Pryda - The end
2. Aeron Aether - Synthanelia (Something Good Remix)
3. Ivan Khanet - Saints & Sinners (Trash Mix)
4. Marc O'Tool - The Sinner In You (Back in time)
5. Even 11 - All Night Long (Atmos Remix)
6. Jimmy Galle - Eleventh (Mylan Remix)
7. Lolo - Myla's Dance (Memorable moment)
8. Fady Ferraye - El Syd (Raf Fender Remix)
9. Prefab - Eclipse (dPen Remix)
10. Ivan Nikusev & Wav-E - Strings Of Life (CJ Art Pres. Sagittarius A Remix)

2 megjegyzés:

  1. meghallgattam a mixet és nekem nagyon bejött. gratula :)

    VálaszTörlés
  2. A mix eleje nagyon szépen indul, igazi távol keleti hangulatban úsztatva a légkört.Egyébként a The End kissé minimalista zene. A Synthanelia elég csendesen muzsikál, de hát nem minden szám az a durr bele "hit parade".Saints & Sinners Tash remixben igazán cool, nagyon jól esik ebben a nagy nyári hőségben elhallgatni. Marc O'Tool - The Sinner In You -ja egyértelműen Criss Source 'Hugs N Kisses' -ére épül az alapokat és a fődallamot tekintve. Even 11 -ék 'All Night Long' -ja 2010 egyik legnagyobb progressive száma, úgyhogy le a kalappal az alkotóik előtt. Itt a mixben Atmos mélyen progressiíve atitűdjében pedig remekül illeszkedik! Hogy őszinte legyen, nekem a Lolo - Myla's Dance hetes trekk tetszik a legjobban. Annyira vidám élettel teli, hogy még legrosszabb hangulatomban is mosolyt csal az arcomra. A nyolcadik szám baromi pöpecűl szól. dPen szerzeményeiért mindig is rajongtam, szerintem az Eclipse -hez készített átirata is magasan kvalifikálható. Strings of Life is remek nóta, szépen vezeti le a mixet.
    Összességében egy remek mixet hallgathatunk meg.10 zene több mint 60 percbe belesűrítve. :)
    Thx Grey.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...