2010. augusztus 14., szombat

MadamZ: "Nem szeretem a skatulyákat!"

A szegedi Pásztor 'MadamZ' Ádám a feltörekvő magyar zenészek egyike. Mash up-jait nemzetközi szinten is elismert nevek pörgetik, jó néhány hazai party line up-ján is felbukkan, nem beszélve pozitív értelemben véve eszementrádiós mixeiről. MadamZ mindig is egyedi ízléséről volt híres, míg mások a jó bevált dolgokat játsszák, ő lazán bevállalja a meredek, de kreatív dolgokat is. Csak legyen bennük fantázia és energia...

— Hogyan indult a zenei karrie
red? Volt-e aki segített/felkarolt/meglátta a benned rejlő tehetséget?
— Először is szeretném köszönteni a blog olvasóit és téged ,és megköszönni a felkérést. A zenei Karrierem hivatalosan múlt év decemberében indult el amikor is az Ah.fm nevű trance csatornán beválasztottak a top háromba az év végi visszaszámlálásban. Ezáltal olyan nagynevű dj-k/producerek között szólt azonos napon a szettem mint a hírhedt Yoji Biomechanika vagy például a mára megcsappant taglétszámú First State.

— Sokan a mash up-jaiddal kapcsolatban ismernek. Honnan jön az ötlet egy-egy ilyen alkotás elkészítéshez? Melyik mash-ed volt eddig a legsikeresebb? Véleményed szerint mekkora potenciál rejlik a mash up-okban?
— Ha úgy vesszük akkor minden mash up sikeres, ami célt ér a közönségnél, és igen, eddig nem panaszkodhatom. Eddigi support-ok közt jelen van például Marcus Schössow testvére Linnea Schössow is, aki egy Röyksopp mash up-ot választott ki magának 'Future Favourite'-nek.

— Milyen szempont alapján válogatod ki a szettedben felcsendülő számokat? Vannak-e kedvenc kiadók?
— Legyen innovatív, fura, és minőségi. Kedvenc kiadóm nincsen, nem szeretem a skatulyákat.

— 'And Then' néven heti rendszerességű rádióműsorod van szerdánként az ODU.FM-en. Honnan jött a felkérés? Honnan a címválasztás, mi a műsor koncepciója?
— Annak idején szabad kezet kaptam a program összeválogatásában, és kiélhettem kreatív énemet. Mindig szerettem volna eddig ismeretlen "tehetségek" munkáit segíteni valamilyen módon, és a saját zenei ízlésemet bemutatni másoknak amivel szórakoztathatom őket egyaránt.

— Hazánkban jókora fáziskéséssel reagál a klubok többsége/a közönség egy része a zenei trendek változására. Miért van ez?
— Mivel a zene napról-napra változik, és a határok elmosódni látszanak szinte, így egy dj-nek, producernek több stílus felé is kell nyitnia. A trance pedig mindig is csak egy réteget célzott meg, mivel nem egy könnyen emészthető zenei stílus . A személyes véleményem is hasonló. Az emberek szeretik a határokat feszegetni, értsük ezt most az adott stílusokra. Ezelőtt 5-10 évvel nem létezett tech trance prog stb.

— Szerinted mely hangzás lehet a jövő iránya?
— Amíg egy Timbaland számban trance szinti hang csendül fel addig nem is akarok véleményt formálni...

— Múltkoriban olvastam valahol, hogy manapság a dj-zés mellé szükséges a produceri oldal is, hogy valaki ismertségre/elismertségre tegyen szert a szakmán belül. Te terveztél-e saját zenéket?
— Nem feltétlenül szükséges, és szerintem az egy másik piac.

— Mik a távlati terveid?
— Mash up hegyek, illetve egy meglepi csomagra is számíthattok tőlem hamarosan. Emellett várom tehetséges producerek promo anyagait, amiket később a műsoromban, fellépéseimen is játszanék. Ez az év igencsak keménynek ígérkezik, s mindenképp szeretnék minél több tehetséges zenészt megismerni, felfedezni.

Madamz - Coke Mixy1 megjegyzés:

  1. Én már tudom, hogy mi a meglepi csomag és azt kell mondjam: emberek kössétek fel a képzeletbeli fehérneműt! Grat Ádám az eddig elért sikereidhez és remélem a feltörekvő tehetségek komolyan veszik az ajánlatod, azaz rendületlenül bombáznak majd a promo zenéikkel!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...