2010. augusztus 23., hétfő

Maor Levi: visszatért a zenei életbe

Mielőtt elkezdenék regélni a nagy visszatérésről, szeretnék adni egy kis információt azoknak, akik talán még nem hallottak erről az emberről.
Nos, Maor Levi-ről van szó, az Ashqelon-i születésű tehetségről, aki már 11 éves kora óta megszállottja az elektronikus zenének. Abban a korban nőtt fel, mikor a kezdeti inspirációt már olyanoktól kapták az emberek, mint az Infected Mushroom, Paul Oakenfold, vagy éppen Tiesto. Maori-t is ők késztették arra, hogy eme kultúra részévé váljon, és producer legyen. Első ilyen megmozdulása 17 évesen, a Lost Language kiadónál volt, ahol Pillow One-ként alatt adta ki első szerzeményét, a Ministry Of Love-ot. Eközben az Angelstyle, Verny és MLV projektjeit is ápolgatta. Sok pozitív visszajelzés hatására Maor úgy döntött, csatlakozik az Anjunabeats-hez, és megmutatja, mit is tud valójában. Első ilyen megmozdulása a Lital volt 2005-ben, melyre a label neves tagja, Daniel Kandi azonnal lecsapott egy remix-szel. Futószalagon érkeztek a felkérések, és több neves válogatáson, mixlemezen is szerepelhetett egy-egy munkája. Reflect című alkotását többek közt Tiesto is előszeretettel pörgette, ezzel egyidőben az Illumina is hallgatóságra talált. Új hangzásokat keresve Roam L álnéven is tevékenykedett, igaz csak két remix erejéig. Shapes című zenéje aztán robbantott, az egyik legnagyobb trance-himnusz lett 2007-ben, és az Anjunabeats 5-re is felkerült!
2008-ban, mint minden izraeli fiatalra, rá is 2 év katonaság várt. Ebben az időszakban nem csinált saját zenét, hazatérései során csak néhány remixet követett el. Sokan azt hitték, hogy a 2 év alatt semmit sem fognak hallani Maor-ról, de mint kiderült, ez tévhit. Ugyanis emberünk sunyi módon új projektet indított, melyet kezdetben nagy titok övezett. Senki sem tudta, ki az az 123XYZ, és hogy kinek a vendégmixe szólt Marcus Schössow 65-dik Tone Diary-jében. Aztán 2009-ben lehullott a lepel, Maori egy teljesen új oldalát mutatta meg a nagyközönségnek. A My Uncle From India gyökeresen eltért attól, mint amit az ember várna tőle. Közben a Roam L, és Pillow One projekteket is újraélesztette, tudatni akarta, hogy ő nemcsak a minőségi trance-hez, de a kommerszebb house-hoz is ért.
Kevés ilyen remix született, viszont annál több új rajongót szerzett velük. Vegyük csak példának a Cassius-nak csinált remixét, vagy a The Beatles 'Come Together'-jének brutális szétcsavarását: meghökkentő, de zseniális próbálkozások. Várható volt, hogy idén is valami biztatóval fog előrukkolni. Nem is kellett sokat várni: ütős remixet csinált a Prodigy-nak, és a Faithless-nek is, legújabb 'Ola Brazil' című őrülete pedig slágerré avanzsált, ismét Tiesto révén, a 169-edik Club Life-ban.
Végül aztán trance-rajongótábora sem maradhatott hoppon, első ilyen idei "felbukkanása" egy Hybrid feldolgozáshoz köthető: a 'Disapear Here' remixe rögtön egy State Of Trance adásban kötött ki (egyébként Maori bejelentette Twitter-en, hogy 3 ilyen remix-szel készül!). Ezt követte a Ross Anderson-ék által jegyzett 'Foundation' újraértelmezése, nemrég pedig az aranytorkú énekes, Ashley Tomberlin volt a segítségére a 'Chasing Love'-ban. Ez a remekmű először csak az Anjunabeats 8-on virított, majd egymás után kétszer a Trance Around The World-ben, ma viszont az Anjunabeats kiadó is piacra dobta a tracket, kiegészítve egy Club Mix-el, és Airwave remixével.
Na de jöjjön a hab a tortán, ugyanis az Above & Beyond nemrégiben felkérte Maor-t, hogy ugyan vendégmixeljen már egyet a TATW 334. részében. Jómagam voltam olyan szerencsés, hogy online hallgathattam az adást: az első óra átlagos, a második már izgalmasabb volt, de a guestmix sem volt gyenge. Maori nem volt rest exkluzív dolgait bemutatni, és bár érezhető volt, hogy ő is a klubbosabb hangzást preferálta, mégis megvolt benne az a fajta melankolikus hangzás, ami mindigis őt jellemezte.
Őszintén remélem, hogy Maor végleg rátalált önmagára, és nem kell többé névtelen projektekbe kezdenie azért, hogy továbbra is ilyen színvonalat produkáljon a trance-szcénának. Bár az még kérdéses, hogy honnan fogja meríteni az inspirációt a következőkben. Mindenesetre hagynék egy videót a végére, amiben valami egészen újjal kísérletezik. Láthatóan a takarítás nem izgatja, de ha már a stúdiója nem, legalább a zenéi legyenek rendben. Szerintem drukkoljunk neki!

2 megjegyzés:

  1. Hejj, az arc is FruityStudiot használ! \o/ Egyébként szerintem az álnév alatti zenéi nagyon komolyak, a trances cuccait nemigen hallgatom.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, a Pillow One-os cuccai nagyon ott vannak. Például Spooky 'Belong'-ját is nagyon jól ráncba szedte, jó kis gitáros remix lett [http://il.youtube.com/watch?v=1Ty2GTSCIs4]. Bár először a My Uncle From India-n is hatalmasat néztem, nagyon jól összerakta. Hogy lehet ennyi mindenhez érteni?! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...