2010. szeptember 5., vasárnap

New York Stories 5: From Paris to New York

Azt hiszem a house zene elkötelezettjeinek nem lehet okuk a panaszra, hiszen az elmúlt pár hétben is számtalan minőségi egyveleggel találkozhattak a blogon. Ezúttal ismét John Johnson hallat magáról, mépedig 'New York Stories' című mix sorozatának ötödik, exkluzív epizódjával érkezik. A különlegességet az szolgáltatja, hogy John a mixet a Radio FG Paris-nak készítette, így bizonyos időközönként a rádió szignáljai is visszaköszönnek.
Mire számíthatunk? Az első két epizód Fabric-os hangulatát követően nagyjából megtalálta utját eme sorozat, azóta tulajdonképpen a legfrissebb funk és tech house darabokat kapjunk John-tól. Ezúttal sincs ez másképpen. Egy rádióbarát laza funky muzsikával startolunk, mégpedig Chromeo 'Don't turn the lights on'-jával. Butch 'XTC'-je már szikárabb témákat boncolgat, Afrojack és Niles Mason közöse a 'Louder than words' pedig már 'hands up in the air' típusú vonalat kínálja, igazi parti hímnusz a javából. Chris Kaeser 'What we gonna do'-jával ugyanezen ösvényen haladunk tovább, Tomcraft 'Loneliness'-én egy nagyot nézünk, hiszen Niels Van Gogh alaposan átrendezte az eredeti dalstruktúrát. Umek valószínűleg az angol nyelvű rövidítések elkötelezett híve, ezt hirdeti legfrissebb alkotásának címe is jelzi 'OMGWTF'. A baseline Divine 'Step by step'-jéből való, ám a koppintás tényét senki sem veszi negatív történésnek, mivel a dal adja az érzést rendesen. Leonardo 'Sambucca'-ja nekem egy kicsit Arty-t juttatta eszembe, kellemes darab gitárral megtoldva. Prok és Fitch 'Walk with me'-je is a slágervonulatot erősíti, míg Pryda 'Niton'-jára már nem lehet bírni ülve, muszáj táncra perdülni. Az emlegetett Arty is beköszön a trancy hangzású 'Hope'-pal, majd John Dahlback és Avicii közöse, a 'Don't hold back' terel vissza house vizekre, Temperer Traps 'Sweet disposition'-je pedig ismét előcsalja belőlünk a bulizó fenevadat, iszonyat nagy parti muzsika. Technotronic-ék biztosan vidáman számolgatják a legnagyobb slágerük, a 'Pump up the jam' után befolyó jogdíjakat. Ezúttal Dimitri Vegas feszült neki a remixelésnek, s az eredeti cumót tiszteletben tartva egy igazán haladó szellemű átiratot kreált. Zárásnak JCA 'My journey'-je marad, ami borongós, álmodozós hangzásával méltó lezárása egy remek mixnek.

John Johnson pres New York Stories Vol. 5. (Exclusive edition)

Label: Deep Zone
Katalógus szám: NYS 005
Megjelent: 2010. szeptember 5.

Stílus: House
 
Dj mix: John Johnson

Tracklist:
1. Chromeo - Don't turn the lights on (Aeroplane remix)
2. Butch - XTC (Riva Starr edit)
3. Afrojack & Niles Mason - Louder than words (JJ's Say What? edit)
4. Chris Kaeser ft Anita - What we gonna do (Mode CK mix)
5. Tomcraft - Loneliness 2010 (Niels Van Gogh edit)
6. Umek - OMGWTF (JJ's 45 RPM edit)
7. Leonardo - Sambucca (JJ's Molinari edit)
8. Prok & Fitch - Walk with me (JJ's On a Grey Day edit)
9. Pryda - Niton (Original mix)
10. Arty - Hope (JJ's Who is Attish? edit)
11. Avicii ft Andy P - Don't hold back (John Dahlback & Avicii original mix)
12. Temperer Traps - Sweet disposition (Axwell & Dirty South remix)
13. Dimitri Vegas - Pump up the jam (Crowd is jumpin mix)
14. Jean Claude Ades - My journey (JJ's Paris edit)3 megjegyzés:

 1. Ezt a mixet hallgatva még mindig érezni a perzselő nyári napsugarat. Le a kalappal John előtt, ismét egy szenzációs egyveleggel örvendeztetett meg bennünket. A Leonardo track a kedvencem, annyira el lett találva.

  So John, this one is the best NY Stories episode so far. We wish you can continue this selection more then 100 episodes!

  VálaszTörlés
 2. Kemény cucc, nagyon tetszett. Pont igy este buli előtt dobtam be s nagyon jól esett :D

  VálaszTörlés
 3. A Leonardo zenénél nálam is elszakadt a cérna, nagy zene. :D John keményen odatette magát, és ismét nagyot alkotott.

  THX JJ

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...