2010. december 28., kedd

Évértékelés blogger szemmel

Az év vége mindig egy jó alkalom arra, hogy megálljunk és visszapillantsunk, mit is hagytunk a hátunk mögött. Ha a blogot nézzük nem is az egész naptári évet kell gorcső alá vegyük, hiszen mint mindenki tudja, az év elején még Pure Trance Fanatic néven riogattuk az olvasókat. Áprilisban aztán beütött a krach, a blogger a felhasználási feltételek rendszeres megsértése miatt (hozzáférés biztosítása jogvédett tartalmakhoz) egyik napról a másikra leradírozta két éve építgetett adatbázisunkat a nagy világháló szövevényes rendszeréből. Őszintén be kell valljam, ez eléggé szíven ütött, hiszen két esztendő alatt nagyon sok energiát és időt fektettem a PTF-be. Szerencsére kialakult egy olyan rendszeres olvasótábor, aki nap, mint nap visszatért az oldalra és csemegézett a felhozatalból. Minden bizonnyal nekik is nagy törés volt, hogy az oldal címének bepötyögése után a "keresett blog nem található" üzenet jelent meg a képernyőjükön. Azt hiszem itt illik megköszönni Attish-nak, hogy ő hitt abban, hogy tudjuk folytatni a blogolást. Pár nap leforgása alatt a régi adatbázis legjobb cikkeit átmentette és közös workshop-olást követően megszületett a DeepZone-Musix, ami már színvonalasabb tartalommal és dizájnnal próbált az olvasók kegyeibe férkőzni. Rendszeres rovatokat alakítottunk ki, ami alapján átláthatóbbá vált a böngészés az oldalon. Külön öröm, hogy számos olyan producert/dj-t sikerült meginterjúvolnunk, akikkel/akikről nem nagyon készült még magyar nyelvű anyag (Exoplanet, Ilya Mosolov). Emellett különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy a fiatal tehetségeket is bemutassuk, így cikkeztünk Flashtech-ről, MadamZ-ról, Cj Peeton-ról, Aeron Aether-ről, a SkyZoo Records-ról, a Roby K & North State duóról, ADM-ről és még lehetne folytatni a sort.
Jó partnerkapcsolatot építettünk ki más oldalakkal. A Sys vezette Mix FM Nyíregyházán rendszeresen szóltak a mixeink, @tti szia.info-ján illetve Endoril Music Is For Rich People-jén kölcsönösen bemutatjuk és közöljük egymás produkcióit. Bár a kezdeti lelkesedés egy kicsit alábbhagyott, de oldalunk saját netes rádiót is üzemeltet, ahol alkalomszerűen friss mixeinket live-ban is lehet hallgatni. Ez utóbbi sorsa még erősen kérdőjeles, de ha mutatkozik kézzel fogható igény a rádiózást egy kicsit farsúlyosabban vesszük majd 2011-ben.

Zeneileg nem zártunk rossz évet, azonban sajnos a minőségi muzsikák mellett soha nem látott mennyiségű gagyit is kitermelt a szcéna. Persze mondani sem kell inkább az utóbbiban mozogtak nagy pénzek. Tiesto stílust váltott, Armin negyedjére lett a világ? legjobb dj-je, David Guetta popikon lett, a korábbi nagy nevek - John Digweed, Carl Cox, Sasha - a háttérbe szorultak. A DeepZone-t az idén leginkább az újraéledő progressive house szcéna foglalkoztatta, mind kritikai, mind zenei szempontból. Most már tudhatjuk ki az a Soundprank, Deep In Calm, Cid Inc, Dark Soul Project, Hypnotic Duo. Mixsorozataink igyekeztek széles palettát felölelni a funky house-tól a breakbeat-en át a goa trance-ig. A jövő évben is ezt szeretnénk továbbvinni. Reméljük itt lesztek velünk és egy tájékozott, összetartó közösséget alkotunk így együtt.

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...