2011. február 4., péntek

Cj Peeton letöltésre kínálja kiadatlan zenéit

Az alábbi post igazi kettő az egyben megoldást tartalmaz. CJ Peeton a közelmúltban több zenéjét is ingyenesen elérhetővé tette rajongói számára. Ennek okairól egy rövid interjúban faggattuk. Másrészt esedékes volt már a Deep Zone-on futó rádiós mixének a 'Range Of Emotions'-nek friss, azaz negyedik epizódja. A ROE 4-ben pedig az említetteken túl további unreleased projektek kaptak helyet, amik eddig — egy-két kivételtől eltekintve — szintén Ottó vinyóján pihentek.

DZ: Kb. három héttel ezelőtt 7 produkciódat is ingyenesen elérhetővé tetted a soundcloud profilodban a nagyközönség számára. Ez egyfajta utókarácsonyi ajándék a rajongóidnak?
CJ: Igen kb. az volt. Sok zene nyugszik a vinyómon, ami nem lett kiadva, vagy csak saját kiadásban jelent meg, ami mint tudjuk semmit sem jelent, mivel senki sem vesz lemezeket már régóta.

DZ: Ha tematikusan megyünk végig a termésen van itt saját számod, remix külföldi és magyar előadónak és két igencsak energikus bootleg is. Maradjunk az utóbbiaknál. A Yazoo és a Nirvana is egyaránt totálisan más hangzásvilágot képvisel, mint te. Honnan jött az ötlet, hogy a saját ízlésed szerint átvariálod az eredeti darabokat? Küldtél belőle promót a két bandának?
CJ: A Nirvana mindig is kedvencem volt, amióta az eszemet tudom. A 'Smells like teen spirit' az egyik favoritom volt tőlük mindig is. A másik nagy kedvencem a Polly volt, amit egyébként a Tankcsapda ellopott tőlük és abból lett az 'Egyszerű dal'...A Yazoo 'Don’t go'-t is kedvencemként tartom számon. Az ötlet, hogy remixeljem az egyik cimborámtól Dj Straus-tól jött. Mind a kettőt nehéz volt összehozni, mivel a vokálok nem mondhatni hogy tiszták. Az együtteseknek nem küldtem el, de most, hogy mondod lehet megteszem majd.

DZ: A Where ever I go című darab kicsit nyersebb, pumpálósabb, mint amit megszokhattunk tőled. Milyen emléked fűződik ehhez a számhoz?
CJ: Ez a szám az első csak trance albumomről van (ami kb. 2005-ben készült még Szolnokon). Ebben az időben Reason-el dolgoztam és akkoriban Tiesto munkái jöttek be nagyon, és arra próbáltam ráállni zeneileg ( még mindig próbálok egy kis acid-trance-et csempészni a zenéimbe).


DZ: A Mayor & Lery duónak készített remixed tipikus iskolapéldája hogyan lehet egy-egy számból a maximumot kihozni. A vokált hallgatva az eredeti darab enyhén dance-s beütésű lehetett. Ez a verzió miért nem jelent meg?
CJ: Ez a remix egy handsup muzsikára készült. Az eredeti zene készítőit nem ismerem, de a remixeket az akkori társam intézte. Lehet, hogy megjelent valahol a maxi, de mint mondtam az első kérdésre válaszolva, nem igazán ismertek az illetők és semmilyen szerződést nem adtak nekem, így legálisan odaadhatom ingyenes letöltésre.


DZ: Van itt még három különleges átirat, ami szerintem külön-külön is megér egy-egy misét. Az Istar ft Di féle Curtain call kapott egy zseniális akusztikus gitárral tűzdelt kiállást, a Liquid Vision vs Shadowfall ft Alphadelta Take my time remake-d egy rafinált deep house alkotás, a Night Angels remixed pedig vérbeli tánctérre termett muzsika. Ezek miért végezték a soundcloud oldalad free stuff-jai között?
CJ: Istar ft Di : Érdekes a dolog, mivel ez egy legális felkéres volt, hogy remixeljek nekik. Meg is tettem és ezután nem mondott nekem semmit se Di, hogy mi lesz vele, így azt hittem ki lesz adva. Hát nem lett, mivel “nem passzolt a maxi hangzásvilágához”. Ezt kiadás után tudtam meg. Amúgy a maxit senki sem játssza, szóval nagyon jó lett...
Shadowfall vs Liquid Vision ft Alphadelta : A 'Take my time' maxi kb. 2 éve lett kiadva. Első pillanattól fogva nagyon tetszik a vokál és már a maxira is 2 remixet csináltam. Ezután múlt évben jelent meg a harmadik remix, amit
élőben készítettem. Ez a Range of Emotions LP 1-en jelent meg. A Global Stage rádióműsorban játszottam le ezt a deep house remixet Shadowfall szülinapi ajándékaként. Kiadni viszont nem fogjuk.
Double Resistance – Night Angel: Elfelejtették kiadni...DZ: A jövőben is tervezel hasonló akciót?
CJ: Van még nagyon sok olyan zene, amit nem adtak ki abból az időből amikor otthonra dolgoztam, mint remixer (Sterbinszky, Flamemakers, Wallas stb) , úgyhogy elképzelhető, hogy kiteszem ingyenes letöltésre ezeket is.

Cj Peeton - Range Of Emotions Episode 004 (The Unreleased Story)

Label: Deep Zone
Katalógus szám: ROE 004
Megjelent: 2011. február 4.
Stílus: House, Trance
Dj mix: Cj Peeton


Tracklist:
1. Liquid Vision vs Shadowfall ft Alphadelta - Take my time (Cj Peeton suprise mix)
2. Popular Computer - Darling (Cj Peeton remix) [made for remix contest]
3. Tommyboy - Bitola (Cj Peeton remix) [was released just for a month]
4. Mayor & Eri - Visszavár a szívem (Cj Peeton remix)
5. Hozsó ft Szonja - Táncolj még (PM Project mix)
6. Náksi vs Brunner - My house (PM Project mix)
7. Wallas - Feel the beat (PM Project mix)
8. Exonvaldes - Lali (Cj Peeton remix) [made for remix contest]
9. Istar ft Di - Curtain call (Cj Peeton remix)
10. Martijn Ten Velden - Together (Cj Peeton bootleg mix)
11. Overflow Pr - Believe (Cj Peeton remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...