2011. július 6., szerda

Wasteland: A progressive break új aranybányája

A közelmúltban egy kreatív, s egyben életképes ötlettől vezérelve Retroid aka Huszár Ádám, illetve két angol barátja Duane Barry, valamint Boba Lino közös blogot indított Wasteland néven, melyen a progressive break stílus illetve annak aktuális történései vannak terítéken. Az indulásról, a célokról és a tervekről Ádám mesélt nekünk.

"A Wasteland az én ötletem volt, mivel már régóta zavart, hogy nincs egy olyan oldal, ami kifejezetten a progressive breaks műfajjal és annak alműfajaival, psy illetve dallamosabb breakbeat-tel foglalkozik. Elszórtan találni olyan oldalakat, ahol felbukkan egy-egy prog break kiadványról szoló kritika/írás, esetleg egy előadóval interjú, de túlnyomó részt ezek az oldalak a már befutott és sikeres labelekkel/producerekkel foglalkoznak, akik funk, oldschool, bassline illetve más "lakossági" break-ben vagy dubstep-ben utaznak. Ezeket az előadókat (Stanton Warriors, Krafty Kuts, Plump Dj's stb.) és labeleket (Finger Lickin, LOT49, Funkatech, stb) már szinte mindenki ismeri, aki egy kicsit jártas a tört ütemekben. Így hát felvetettem egy angol producer barátomnak Mark-nak alias Duane Barry-nek, hogy csináljunk egy olyan oldalt, ami segít kicsit közelebb hozni az emberekhez ezt a műfajt. Tetszett neki is az ötlet, mivel ő szeret EP-kről és a zenékről úgy általában írni. Mark szólt még egy másik ismerősének is a szintén angol Boba Lino-nak (Curl & Dean formáció egyik tagja), aki korábban már a 'This Is Breaks'-en már publikált interjúkat a szcénában tevékenykedő producerekkel illetve kiadókkal és a hír hallatán ő is örömmel csatlakozott hozzánk.
Mi hárman szerkesztjük a blogot, de nem kizárt, hogy bővülni fog a csapat, mivel hosszútávon minél több és színesebb tartalommal szeretnénk bővíteni az oldalt. Jelenleg is szép számban találhatunk böngészni valót, hiszen összegyűjtöttük és egy nagy 'adatbázisba' foglaltuk azokat az előadókat, kiadókat és rádió show-kat, akik kifejezetten a progressive breaks-el foglalkoznak, illetve heti rendszerességgel írunk az aktuális megjelenésekről. Mindezek mellett taláhattok még ingyenesen letölthető zenéket (elég szép számban), interjúkat és chart-okat.
Aki szereti ezeket a műfajokat az hasznosnak találhatja ezt a oldalt, hiszen minden egy helyen van és folyamatosan frissül a blog. Használjátok bátran és csatlakozzatok a facebook oldalunkhoz is ha szeretnétek az aktív közösség része lenni!"
Elérhetőségek:
http://wastelandblog.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/Wasteland/108561819237233

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...