2011. szeptember 28., szerda

Guy Ornadel: menedzserből profi lemezlovász

Egy újabb aranyat érő korongot poroltam le. Egyben a nosztalgia is megindult bennem, bár 2000 nem volt olyan régen. Azért sok minden változott, így a millenium környékén csúcson lévő elektonikus zenei szaksajtó pár év alatt teljesen leépült, azaz átalakult online médiumokká, honlapokká, blogokká. Ennek tükrében tényleg ritkaságnak számít a híres Muzik Magazine cd mellékleteinek egy-egy darabja eredetiben.
Amikor ez az ominózus Guy Ornadel mix a kezembe került nem tudtam mire számítsak. Nagy Ferry Corsten rajongó voltam ezidő tájt és a tracklistet elnézve itt úgy tűnt a trance orientáltságomhoz képest teljesen más kaliberű számokat állítottak sorrendbe. A mixet jegyző Ornadel neve se mondott nekem semmit, később kiderült, hogy Sasha-t is menedzselte egy ideig, majd maga is lemezlovásznak állt. Hogy ezt nem csak a trend miatt tette arra tökéletes bizonyíték ez a 60 perces progressive gyűjtemény, ahol remekül vegyül a house és a trance.
Előbbivel nyitunk valahol 130 BPM környékén (Luminance - Plutonium), majd Body-Shock tarkózsibbasztó hímnusza érkezik ('Full Moon'). Natious 'Flashpoint'-ja kiállásával ejt ámulatba, míg Venus Inc 'Complicated'-je Force Mass Motion remixében bátran használja a flamenco gitárt. Airwave megaklasszikusa az 'Escape from nowhere' bálnavisításával és féken tartott eufóriájával tökéletes választás volt. És még mindig nem lépünk át trance-be, Avatar 'Machine Life'-jának letisztult atmoszférája elringat és megnyugtat. A holland mágus Tiesto sem maradhatott le a felhozatalból, igaz itt a Starecase duó végzett progressive ráncfelvarrást az eredeti verzión. Innen nyílik a trance kánaán: Pulser 'Cloudwalking'-ja és Transa 'Astrodawn'-ja vérbő dallamvilágával libabőröztet, de rendesen. Slam Jr 'Aquarium' mixének egyik sarokpontja, azaz Amethyst 'Future'-je Danny Howells remixében itt is ki tud teljesedni összetett textúrái a mai napig frissnek hatnak. A záró Peppersonic darab egy kicsit kilóg a sorból, kicsit monotonabb, szikárabb, de ez sem számít főbenjáró bűnnek. Ez is 10/10-es lemez!

Muzik Magazine presents Guy Ornadel's Progressive Session

Label: Muzik Magazine
Katalógus szám: MUZIK GUY MIX 2000
Ország: Egyesült Királyság
Megjelent: 2000
Stílus: Progressive House, Progressive Trance
Dj mix: Guy Ornadel

Tracklist:
1. Luminance – Plutonium (Novacane Mix)
2. Body-Shock – Full Moon
3. Natious – Flashpoint
4. Venus Inc. – Complicated (Force Mass Motion Club Mix)
5. Airwave – Escape From Nowhere
6. Avatar – Machine Life (Alternator Mix)
7. DJ Tiësto – Sparkles (Starecase Mix)
8. Pulser – Cloudwalking
9. Transa – Astro Dawn
10. Amethyst – Future (2000) (Danny Howells Remix)
11. Peppersonic – In My Brain Now

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...