2011. szeptember 8., csütörtök

Nick Warren interjú a Félsziget fesztiválról

@tti, a szia.info szíve-lelke már évek óta rendszeresen ott van Erdély egyik legnagyobb elektronikus zenei eseményén a marosvásárhelyi Félsziget-fesztiválon. Ezúttal egy igazán nagy skalpot sikerült begyűjtenie.

"Egy igazán rendkívüli esélyem adódott az idei Félsziget fesztiválon, ahol is sikerült feltennem pár kérdést a progressive house zene egyik legnépszerűbb, legrégibb képviselőjének Nick Warren-nek, akit bizonyára nagyon jól ismer minden elektronikus zenét kedvelő arc.

Szia.info: Helló Nick, köszöntelek a Félsziget fesztiválon.
Nick Warren: Örvendek, hogy itt lehetek!

Szia.info: Az első kérdésem a zenéddel kapcsolatos. Ha jól tudom 2008 –ban keverted utoljára a híres Global Underground kompiláció egyikét, mikorra várhatunk tőled egy újabb Global Underground mixet?
Nick Warren: Igen, 2008–ban a 35-ös számú kompiláció volt az utolsó GU amit én készítettem, de nincs egy előre meghatározott időpont ahhoz, hogy mikor érkezik a következő ...ha egyáltalán érkezik majd. Jelenleg a Balance-nak készítettem egy mixet, ami nagyon felkapottá vállt és amit nagyon jól fogadtak a zenepiacon.

Szia.info: Idén érkezett a Hope Recordings 100–ik kiadása, amely egyik saját alkotásod, a Buenos Aires lett. Miért éppen a Buenos Aires nevet kapta ez a produkció?
Nick Warren: Buenos Aires a kedvenc városom. Imádom azt a várost, imádok ott zenélni. Számomra egyszerűen leírhatatlan érzés valahányszor Buenos Aires –ben lépek fel. A klubok mindig dúltig vannak, a közönség pedig teljesen átérzi a zenét. Ezért döntöttem, úgy, hogy a Buenos Aires címet adom ennek az alkotásnak.

Szia.info: Az elmúlt években nagy változások vették körül a progressive house zenét, amely mostanra teljesen mást jelent mint 4-5 évvel korábban. Hogyan látja ezeket a változásokat egy több mint 20 évnyi tapasztalattal rendelkező lemezlovas?
-Nick Warren: Teljesen igaz, hogy az évek során már maga a progressive house zene fogalma is megváltozott. Jelenleg ha Google-on vagy Beatport-on rákeresel a stílusra, egészen más eredményekre bukkansz mint amire pár évvel korábban találtál volna. Mostanság ott van ez a ’cheesy house’ és ’cheese trance’ féle cucc, amit progressive-nek neveznek, ez sokkal inkább technósabb és sokszor egybe mosódnak benne a különböző stílusok jellegzetességei. De a világ folytonos mozgásban, fejlődésben van és szükség van az újra. Az új és népszerű viszont nem egyenlő a jóval, minőségivel is, lásd a Mc Donalds-ot! :)))

Szia.info: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseimre, remélem jól fogod érezni magad minálunk.
-Nick Warren: Én is köszönöm, bizonyára jó buli lesz!"

Forrás: szia.info, 2011.09.05.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...