2011. november 21., hétfő

Ingyenzene: Alex Q, Spooky, Bob Sinclar, Vince Vaccaro

Hello Everybody, Ingyenzene-time! Alex Q-nak Oliver Schories segített be egy szimfónikus elemeket is operáló remixszel, Spooky legendás 'Belong'-ja Igor Cold által nyert új értelmet. Bob Sinclar elvesztette "ingyenzene szüzességét", ebben persze a 'Darlin'-ból egy feszes prog bootleget gyúró Mehmet Akar-é a fő érdem! Hogy az akusztikus is szólhat jól elektronikus alapon azt a kanadai AFK bizonyítja Vince Vaccaro 'South Pacific Ocean'-jéből rettyintett prog/break hibrid verziójában.

Alex Q - Like A Summer Rain (Oliver Schories Remix) [Ostwind]
A németeknél minden fűcsomóra jut egy tehetséges producer. Oliver Schories-re munkáira az idén figyeltem fel igazán. Összességében egyedi hangzása remekül olvasztja magába a tech house, a deep house és a progressive főbb elemeit, s nagy erénye, hogy mindig meg tud lepni valamivel. A 'Like a Summer Rain' remixében egy pulzáló tech house alapot kapunk az arcunkba, rajta némi szimfónikus elemmel, érzelmes férfi énekkel és egy csodaszép breakdown-nal. Ha a dobokat lekapnánk és csak simán meghagynánk az atmoszférát, lassítanánk egy csöppet a tempó tutira egy betyáros chill cumót kapnánk. Lehet ki is próbálom!Spooky - Belong (Igor Cold Unofficial Remix) [Promo]
Ha a németek tehetségeknél azt írtam, hogy minden fűcsomó mögött rejtőznek, akkor az oroszoknál ez minden porszemre igaz. Szinte hihetetlen ez az óriás ország mennyi zenei tálentummal van megáldva. Igor Cold, a Somebody's Story kiadó feje az egyik kiemelkedő tehetség mostanság Szásáéknál, aki amihez nyúl az arannyá változik. Na most ő is szeret játszadozni, ezúttal a Spooky duó (Charlie May, Duncan Forbes) klasszikusát, a 'Belong'-ot vette elő és kanyarított oda egy saját verziót, amitől még mindig nem találom a leesett állam. Tény, hogy Sasha az 'Involver'-en már igen magasra helyezte a lécet az ominózus track remixelésével kapcsolatban, viszont Igor-unk egyáltalán nem szeppent meg, sőt inspirálta a nagy előd és helyből ugrotta a magasságot. Csodaszép textúrák randevúznak egymással, a vokál pedig könnyfakasztásból jelesre vizsgázik! Good job!


Link
Bob Sinclair - Darlin' (Mehmet Akar Remix) [Promo]
Hogy mi a fenét keres itt egy milliomos popsztár az ingyenzene rovatban? Nos, le kell szögeznem, a 'Darlin' eredetije még 2000-ben a minőségi funk és house jegyében született (Yellow Productions), másrészt Mehmet Akar gondoskodott róla, hogy a progressive megközelítés miatt még közelebb érezzük magunkhoz a hangzóanyagot. Eleve nem sok mindent használt az original-ból, viszont a vokált szépen ráaggatta az alapokra, ami még egy jégveremben is felforrósítaná a hangulatot. Amúgy ez a remake is megérne egy release-t, még akkor is, ha Mehmet csak saját szórakoztatására és a szettjeibe exklizív cuccként készítette.Vince Vaccaro - South Pacific Ocean (AFK Remix) [Promo]
Igaz egy esztendővel ezelőtti a track, de annyira ott van a szeren, hogy muszáj megosztanom veletek. A történet szerint a kanadai AFK aka Davin Greenwell készített egy soha meg nem jelent átiratot barátjának - a nem mellesleg rock-os vonalon mozgó - Vince Vaccaro-nak a 'South Pacific Ocean' című számából. Igazi könnyfakasztó progressive house, felvértezve egy elektromos gitárfutammal és egy remekül eltalált férfi vokállal. Amikor már azt hinnénk nincs új a nap alatt egy kis breakbeat is beficcen, csak, hogy még pikánsabb legyen a végeredmény. Remek főidős darab, én nem értem miért nem adta ki senki sem! Ejnye, tisztelt kiadók, hol van a fületek!?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...