2011. december 16., péntek

Lapszemle: Dj kultúra, popularizálódás, média

"A Dj kultúra bukása" címmel közölt egy írást a minap a dj.co.hu website. Itt többek között szóba kerül a David Guetta-jelenség, a tévék sekélyessége az elektronikus zenei hírek tekintetében, illetve egyéb más finomságok is. A jogos dolgokat felvető iromány kapcsán úgy gondoltam pár cikkel kiegészítve én is hozzászólok a témához.
Ezek közül az első a recreation.hu oldalon található "A keverő is hangszer" című kerekasztal beszélgetés a Boolek-Kecske-Palotai-Shuriken négyesfogattal. Itt a technokultúra, a popularizálódás és a kreativitás is szóba kerül. Nagyon tartalmas írás, ITT elolvashatjátok ti is!
Boolek aka Pánczél Gábor a FREEE Magazin főszerkesztőjeként sokat tett az elektronikus zenék népszerűsítéséért a hazai nyomtatott sajtó piacon. A soundhead.hu Gabit faggatta a hazai viszonyokról egy 2010-es interjúban. Must have cikk ez is! ITT elolvashatjátok.
Ha már Soundhead, egy másik kedvenc irományom - ami naná, hogy szintén a témába vág - egy Nagával készült interjú, a művész úr 40. születésnapja kapcsán. ITT ti is belepillanthattok!
Végül, de nem utolsó sorban a hazai elektronikus zenei témájú sajtó felfutásáról és hanyatlásáról is találtam egy rendkívül hasznos cikket (ITT!), ami hasznos infókkal szolgálhat a téma iránt érdeklődőknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...