2012. január 10., kedd

Évértékelés blogger szemmel 2011

Bár lassan már január közepén járunk, ideje kicsit visszatekinteni, mi történt a Deep Zone-on és vonzáskörzetében 2011-ben.
Első és legfontosabb: a 2010-es indulást követően a PTF-es cikkbázisból elindulva viszonylag rövid időn belül sikerült egy olyan oldalt összehozni, mind tartalomban, mind kinézetében, amire büszkék lehetünk. A 2011-es év főbb célkitűzése az volt, hogy minél több hasznos információt jutassunk el az olvasókhoz. Természetesen az olvasószám gyarapítása is porondon volt, mivel azonban magyar viszonylatban rétegzenének számító stílusokkal foglalkozunk ez nagyjából be is határolta a lehetőségeket. Minden esetre ment a folyamatos agyalás, hogy mivel tehetnénk még jobbá az oldalt. Februárban facebook csoportot alapítottunk, mivel a blogon hozzászólások formájában elég gyér párbeszéd volt a jellemző. Az azóta eltelt idő bizonyította, hogy ez jó húzás volt, sok új, zenéhez értő emberrel ismerkedhettünk meg ezáltal. Ezzel kvázi egy időben a netes rádiónk viszont megszűnt, mivel a kezdeti lelkesedést követően alig-alig hallgatta valaki. Megannyi új rovatot indítottunk. Ilyen volt többek között a ’Világjáró’, a ’Retro Box’, a ’Rare Tape’, a ’Rare Stuff’, az ’Ingyenzene’, az ’Így készült’, a ’Hónap videója’, a ’Saints & Sinners’. Külön csemegeként összegyűjtöttük olvasóink All Time Top 20-át. Interjúink során próbáltunk eddig nálunk még nem szerepelt producereket/dj-ket megszólaltatni. Így közelebb hoztuk hozzátok a hazai feltörekvő zenészeket: Reelaux-ot, Nomean-t, Elfsong-ot, East Cafe-t és Dynamic Illusion-t.
A meglévők mellé új podcastokat is felvettünk, emellett a saját mixszekkel – helyenként változó fantázianév alatt – is szép számmal jelentkeztünk. Próbáltuk a közérthetőbb és az underground vonalat különválasztani, az utóbbi típusú zenék, ajánlók, érdekességek publikálására hívtuk életre a Dark Evolution-blogot, ami egy az egyben Arko keze munkáját dícséri.

A Deep Zone statisztikáit böngészve továbbra is toronymagasan a „Classics Gate Special II.: Scooter , avagy a nagy áthallók” című cikke volt a legnézettebb 2044 oldalmegjelenítéssel. A második helyen „Techno-house Budai tolmácsolásában” című írás tanyázott (508 o.m), míg a harmadik pozícióban a „Sterbi korai klasszikus mixei” (450 o.m) című iromány zárt a tavalyi adatok összegzése alapján. Az első cikk nézettsége nem véletlen, hiszen a magyar Scooter rajongók hivatalos fórumára kilinkelték. A második és harmadik helyezett írásokat pedig maga Budai és Sterbinszky osztotta meg facebook oldalán, némi plusz forgalmat generálva ezzel a róluk szóló kritikáknak.
Leglátogatottabb időszak áprilisában köszöntöttb e, ekkor 11479 volt a nézettségünk, az átlag havi látogatottság 7-800 között mozgott. Persze volt, amikor gyakorlatilag a kirakott cikkek ellenére a fű se nőtt. A negatív prímet szeptember vitte 6245 oldalmegjelenítéssel.
Nem meglepő, hogy hazánkból érkezett a legtöbb látogató, szám szerint 108 068. Érdekesség, hogy az USA nagy hajrával felkapaszkodott a képzeletbeli dobogó második fokára (3694), Olaszország (2988) és Dánia (2894) továbbra is „ádáz harcot” folytat egymással a virtuális bronzéremért. Azért jó tudni, hogy a nyelvi korlátok ellenére is ilyen sokan böngésznek bennünket a világ más, távoli országaiból is.

Ami a személyes dolgokat illeti: Arko és jómagam is vendégei volt a Free Mix FM műsorának. MiraculuM-mal a Proton ’Bedroom Bedlam’ műsorában is lehetőséget kaptunk a bizonyításra egy-egy mixszel. Szeptemberben Erich Von Kollar-ral és Gyurival hármasban útjára bocsátottuk a saját kiadónkat – ami a Proton sublabel-eként ténykedik – a Stellar Fountain, ahol pozitív visszajelzések mellett már a kilencedik kiadványunkat bocsátjuk útjára. Eddigi megjelenéseinkből Gyuri hegesztett össze egy hatvan perces egyveleget, ami a svéd Tunnel.FM-en is pörgött. Időben kicsit visszanyúlva júniusban egy igazi csapatmunka révén megjelent a Green Martian gondozásában a Flashtech-el közös ’I Don’t Know’ című számom – egyben első hivatalos megjelenésem -, amihez MiraculuM és Cj Peeton készítettek remek átiratokat. Az original track felkerült a Green Martian éves összegző kiadványára is, egyébként komolyabb visszhang nélkül maradt, sajnos.

Albumok, melyek a legmagasabb pontszámokat kapták a Deep Zone-os értékeléskor:
VA - MORPHOSIS EVOLVED BREAKS VOL.2 10/10
MOSHIC – THE WORLD PROJECT 10/10
EXOPLANET – NOTHING DIVIDES US HERE 10/10
HENRY SAIZ – BALANCE 019 10/10
DAMABIAH – LE SANG ET LA SEVE 9,5/10
NATURA SONORIS – SUMMER CEREMONY 2011 9/10
GUY J – 1000 WORDS 9/10
MICHAEL & LEVAN AND STIVEN RIVIC – SOUNDS ARE DEEPLY ON SURFACE 9/10
TROPICAL HIGHLIGHT – REGRESSIVE LIFE 9/10
ANDREW BAYER – IT’S ARTIFICIAL 9/10
JOOF – NINE LIVES REMIXED 9/10
JOOF – NINE LIVES 8,5/10
SOLAR STONE – ELECTRONIC ARCHITECTURE VOL.2. 8,5/10
NEVER MIND THE BOLLOCKS IT’S PAUL OAKENFOLD VOL.1. 8,5/10
BLANK & JONES – RELAX EDITION SIX 8,5/10
MOSHIC – ARGAMAN 8/10
JOHN DIGWEED – STRUCTURES 2. 8/10.
NICK WARREN – BALANCE 018 8/10
Arko Madley

Az év zenéi - Original-ok: Asten - Evening Story, Miraculum - Good Morning Angel, Nick Warren - Buenos Aires, Tvardovsky - Under The Mask
Remixek: Hiatus - Third (Max Cooper Remix), Tom Glass - Naive (Nick Warren's Psychedelic Wheel Mix), Ivan Nikusev & Wav-E - Aurora (Airwave Breaks remix), Vanessa Da Mata - Ai-Ai-Ai (Quadro Rossi remix)
Az év előadói: Asten, Deepfunk, Nick Warren, Quardo Rossi, Eelke Kleijn, Max Cooper
Az év labelei: Particles, Natura Sonoris, Hope Recordings
Az év szerzői albuma: Exoplanet - Nothing Divides Us Here
Az év mix albuma: Henry Saiz – Balance 019

Greyloop

Az év zenéi: Smart Wave - Soulmates (Nomean Remix), Inkfish - Early Morning (Magnetique Remix), Tom Glass - Naive
Az év előadói: Eelke Kleijn, Marcelo Vasami, Deepfunk, Nomean, Cid Inc.
Az év labelei: Particles, Natura Sonoris, Replug
Az év albumai: Henry Saiz – Balance 019, Exoplanet – Nothing Divides Us Here

MiraculuM

Az év zenéi: David Granha - Show Us Your Ass (Deepfunk Remix), Tom Glass - Naive (Nick Warren's Psychedelic Wheel Mix), Daniel Mehes - Sparkling Depth (Original Mix)
Az év előadói: Deepfunk, Eelke Kleijn, Petar Dundov
Az év labelei: Natura Sonoris, Bedrock, Traum
Az év albuma: Damabiah - Le Sang Et La Seve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...