2012. január 17., kedd

Sinners & Saints - Íme a hónap ászai és gázai VI.

Az első 2012-es Saints & Sinners rovatbeli bejegyzést bőven meg tudjuk tölteni tartalommal. Ami viszont már nem annyira kellemes, hogy zömében a negatív történések szolgáltatták leginkább a beszédtémát. Maradva eme területen mindenképp szót kell ejtsünk Dj Benkő Dániel és Hamvai PG közös mellényúlásáról, ami eléggé felpaprikázta a magyar internetes fórumokat, illetve közösségi platformokat. A másik örökzöld témánk a hazai topless/playmate dj-k áldásos/áldatlan ténykedése. Hogy a jóból is jusson, a Bonzai Eyepatch allabele vinyl-el rukkol elő! Nézzük részletesebben!

Ászok - Akik még hisznek a vinylben

Manapság kihalóban van a vinyl gyártás. Szinte már csak a megszállottak pörgettnek és a még örültebbek készítettnek bakelitet. Utóbbiba tartozik minden bizonnyal a Bonzai Records csapata, akik egy négyszámos EP-vel rukkolnak elő, mellyel az Eyepatch allabel-üket népszerűsítik kicsit. Az 'Eyepatched Volume 1' bevallottan egy nagy kísérlet arra, hogy felmérjék van-e még igény a 12 inch-esekre. Gyanítom azért 100-200 darabot elvisznek eme kislemezből, bár azt csak halkan jegyzem meg hozzá, hogy egy combosabb megjelenéssel lehet nagyobbat kaszáltak volna. Eme szolid, deep-tech house gyűjtőkorong ennek ellenére értékes darabkaként szerepelhet majd sokunk emlékében, ha a biznisz mégis bejön - amit kétlek -, mint az újabb vinyl forradalom első darabja. (egy kis adalék: anno amikor a Flashtech-el közös 'I don't know'-t leszerződtettük a Green Martian-hoz kaptunk olyan ígéretet, ha jól szerepel a produkció az online eladások alapján, akár digitális kiadást - cd/vinyl - is megérhet. Sajna ezt nem sikerült tető alá hozni).

Gázok - Dj Benkő és az emancipáltan ringó szilikonok

Igazából gondolkoztam, hogy mindkét témát külön szalagcím alatt taglaljam-e, de azt hiszem elég egy gigapost-ban megemlékezni az elmúlt időszak két igencsak gáz történéséről. Egyrészt: Hamvai PG és Benkő Dániel közös próbálkozása Liszt Ferenc kompozíciójának elektronikus hangzásra való átültetésében már a megszületésekor eleve impotens volt, a hozzá kapcsolódó igencsak vicces (vagy csak annak szánt) kampány pedig sokaknál elgurította a trágár duma elleni gyógyszert. PR-ből azért mindenképp jeles eme húzás: hiszen a negatív vélemény is vélemény, ergo ha ilyen kontextusban is szóba kerül a projekt, de legalább beszél róla boldog-boldogtalan.
Másrészt: január 14-én közölt egy hosszabb riportot az RTL Klub a Fókusz Pluszban, ahol modellekből lett dj hölgyek osztották meg véleményüket az őket érő negatív kritikákról, a zenéhez fűződő viszonyukról és egyéb nyalánkságokról. Ami egyből lejött: a szilikonmellű dj hölgyek, a szakmát kisujjból kivágják. Na, persze! Ha befullad a modell karrierjük mennek a dj pult mögé, mint tuti megélhetési lehetőség ez ott van nekik mentsvárként. Ugye egy bejáratott névre - bárhonnan is származzon ez a hírnév - özönlik a buta, celebekre áhítozó hallgatóság. Ez persze nem baj, ha a lányok tényleg komolyan gondolják az egészet, a zenét nemcsak érzik - vonaglanak rá félmeztelen - hanem értik is (elmélyülnek a kiadók ,előadók és produkciók szövevényes világában), és nem pusztán az ergya, tingli-tangli vokálos house vonalnál ragadnának le, hanem belehúznának valami komoly technikai tudást igénylő műfajba.
Megannyi jó példát tudnék hozni, amikor egy női lemezlovas férfiakat meghazudtoló módon ténykedik a pultban elhelyezett elektronikán. Ők maguktól építették fel a karrierjüket, hosszú évek verejtékes munkájával, közben sorra érték őket a támadások: ez egy férfivilág! A playmate dj pedig jön, és egyből küldik világkörüli turnéra, miközben azt se tudja melyik potméter mire való. Szerintem sokan az itthon nagyra tartott férfi lemezlovasok közül nyelhettek egy nagyot a riport láttán, hiszen többségüknek csak több évnyi haknizás után jött össze az első külföldi fellépés. Na, de ez van. Emancipáció van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...