2012. február 21., kedd

Ingyenzene: PVS, Kozma Orsi Quartet, Fran Von Vie

Ismét ránk szakadt a bőség kosara. Előbb Ingo Vogelmann gyújtja be a rakétákat, PVS 'Peklow'-jához készített energikus remixével már-már a psy határát súrolja. Dynamic Illusion finom break köntösbe bújtatta Kozma Orsi csodaszép 'Agnello'-ját, Fran Von Vie pedig a Hyline Music-on kiadott 'Full Moon'-t - a kiadó megszűnése miatt - bocsátja ingyen rendelkezésünkre.

PVS - Peklow (Ingo Vogelmann Remix) [Indigo]
Ez se mostani darab, viszont én csak most fedeztem fel magamnak. Az eredeti előadóról Prema Von Smuuf-ról nem sok mindent tudok, viszont a tényeket nézve a 'Peklow' című EP 2011 áprilisában jött ki az Indigo-nál, s a csomag egy Matteo Monero, egy Materia és egy Aaron Static remixet tartalmazott az original mellett (a junodownload-os edition egy Talkie remixet is tartalmaz). Ezt megfejelték egy wav formátumban ingyenesen tölthető Vogelmann átirattal (ami hivatalos remix lett volna, csak Ingo-t nem fizette ki a label, így maradt unreleased státuszban), ami egyébként magasan veri a többi verziót. Karakteres, psy zenékből ismert baseline vesz a határáa majd sodor egészen a kiállásig, amihez fogható négy-öt éve hallottam talán. Mesterien lett megkomponálva a fődallam, a végletekig felcsigázza a figyelmünket vele a remixer úr. Innen tölthető le (mivel privát track-ként a beágyazás le van tiltva).Kozma Orsi Quartet - Agnello (Dynamic Illusion Remix) [Promo]
Gyarmati Dani aka Dynamic Illusion azon kevés hazai elektronikus zenészek egyike, akinek megadatott, hogy Kozma Orsit remixeljen. A közös munka gyümölcsét Dani soundcloud oldaláról a mai napig le lehet tölteni (ITT). A 'Holnap' folytatásaként készült az 'Agnello'-ból is DI-átirat, ami ismét kiérdemli a must have jelzőt. Dani a vokált helyenként úgy effektezte, hogy hangulatában Imogen Heap művei jutnak eszünkbe, persze Kozma Orsi hangja letisztulva jelzi, ez nem imitáció, hanem egy különálló, művészi produkció. A vokálhoz mellékelt könnyed break alap és a további hangulati elemek is a tökéletességet fokozzák. Imádni való darab! Egyik személyes kedvencem!
Fran Von Vie - Full Moon [Hyline Music]
Ez a darab nem hiába volt ismerős első blikkre, hiszen a 'Float Away' 054-es epizódjában pörgött már szettnyitó zeneként. Hivatalosan tavaly szeptemberben jelent meg az EP (az 'Iguana' című track-kel egyetemben) a Hyline Music gondozásában, ám a labelboss Carsten Million egészségügyi problémái miatti kivonulásával a szerző visszakapta a kiadott számok jogait. Fran pedig úgy döntött, hogy ingyen kínálja letöltésre a kislemez címadó darabját a rajongóinak. Magáról a zenéről szuperlatívuszokban tudok csak nyilatkozni. Kicsit letisztultabb, mint az átlag FVV-zenék, kevesebb a delay, nem is akadnak annyira össze a dallamok, sőt, kifejezetten szárnyalunk, naná, hogy a Hold irányába. Igazi ragadozó, főidős progi, galaktikus elszállással nyakon öntve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...