2012. február 20., hétfő

Sinners & Saints: Íme a hónap ászai és gázai VII.

Február, hol a nyár? A farkasordító hidegben jó, ha van olvasnivaló a kandalló mellett. Elő hát a tablet-eket (már akinek van) és nézzünk rá ászaink és gázaink körmére virtuálisan. Ami a jókat illeti: nem kell külföldre "menni" komoly remix versenyért, hiszen ha ritkán is, de akad pár jó kiírás. Ezúttal Chriss Ronson ajánlotta fel az Adri hangjával felvértezett, a hazai zenecsatornákon és rádiókban is sikerrel dübörgő 'Don't Look Down' című számát átdolgozásra, értékes nyereményekkel inspirálva a jelentkezőket.
A gázveszély pedig most azokat a kiadókat fenyegeti eme bejegyzésen belül, akik üres ígéretekkel durrogtatnak művészeik irányába. Nekik pár megfogadható tanácsot adnánk, legfőképp: több tisztelet és megbecsülés járna a producereknek!

Sinners

Több tiszteletet a producereknek!

A minap pont a soundcloud-ot böngésztem friss zene után kutatva, amikor belefutottam egy pár évvel ezelőtti Matt G féle kiadatlan remixbe. Mivel nagyon megtetszett veletek is megosztottam a legutóbb (a remake Onur Polat 'The Crying Ney' című számából készült és a Mestiza-n jelent volna meg) az ingyenzene rovatban. Valahogy nem hagyott nyugodni a dolog és Matias-nál rákérdeztem, hogy miért maradt kiadatlan eme munkája. Erre azt válaszolta, hogy hosszú sztori (hozzátette, hogy ezúttal nem feltétlen a label hibája volt), de egy a lényeg végül még sem kellett a zenéje. Rajta kívül még három másik producer átirata járt hasonlóképpen, ugyanezen kiadvány kapcsán. Szégyenszemre az original darab megjelent magában. Ki érti ezt? Ez mindenképp felvet bizonyos dolgokat.
Egyrészt: a kevesebb több! Ha jó az original, akkor egy-két remixnél többet felesleges rápréselni az EP-re. Ha nem olyan jó az eredeti szám akkor illik olyan producert remixre felkérni, aki magabiztosan hozza átirataiban az elvárt szintet illetve plusz tartalommal tudja felvértezni az alapanyagot. Ha egyáltalán nem kell remix, akkor ne dolgoztassunk már feleslegesen embereket, akik napokat gyúrnak az adott verzión, ahelyett, hogy más, esetleg "pénzes' melóval foglalatoskodnának! Negyedrészt célszerű, ha a kiadó egyeztet az eredeti előadóval, hogy milyen remixekkel vagy azok nélkül képzelik-e el az adott dolgot.
Egy a lényeg: sok kiadónak jócskán javulnia kell a külső kommunikációban, és amellett, hogy üzleti érdekeiket nem rejtik véka alá nagyobb tisztelettel és megbecsüléssel (anyagi és erkölcsi fronton egyaránt) kellene viseltessenek (tisztelet a kivételeknek, mert vannak) az előadók/producerek/remixerek irányában.

Saints

Végre egy jó átdolgozni való!

Pozitív vonalon kapcsolódva a remix témakörhöz Chriss Ronson 'Don't Look Down' című számát vehették kezelésbe a kihívásra vágyó zenészpalánták az elmúlt egy hónap során. A versenyt Chriss a Prime.FM, a Soundhead.hu és a Friendlyhouse-zal közösen szervezte meg. A beérkező pályaművek felett komoly szakmai zsűri tör majd pálcát, így maga Chriss, SanFranciscoBeat aka Profile25, és Forteba. Rajtuk kívül a Soundhead, a Friendlyhouse és a PrimeFM csapata is felállít egy sorrendet. Nem a zenei stílus, hanem a textúrákon átszűrődő technikai tudás, és a kreatív én szárnyalása lesz a mérvadó.
Persze a nyeremények sem maradhatnak el. A Friendlyhouse jóvoltából a szakmai nyertes kap egy 100.000 Ft. értékű stúdió csomagot (Presonus 1Box), valamint lesz egy közönségdíjast is (aki a legtöbb szavazatot kapja), számára szintén a Friendlyhouse ajánlott fel egy Korg Microkey-t. Ráadásként a nyertes remixek Cre8tion Records-nál fognak megjelenni.
Maga a remixek beküldésének határideje ma, azaz február 20-án lejárt, de február 27-ig még a résztvevőknek van idejük saját produkcióikat reklámozni egy kicsit. Ezt követően a szakmai zsűri összeül, hogy meghozza a döntését. A nyertesek kilétére március 3-án derül majd fény a Friendlyhouse üzletében. Engedjétek meg, hogy pár személyes kedvencemet kiemeljem a felhozatalból. Hajrá, irány szavazni! ITT LEADHATJÁTOK MÉG A VOKSOTOKAT!

Chriss Ronson feat. Adri - Don't Look Down (Kay-D remix) by Kay-D

Chriss Ronson feat. Adri - Don't Look Down (The Stain Remix) - remixverseny by The Stain

Chriss Ronson feat. Adri - Don't Look Down (Daniel Cleaver Remix) - remixverseny by DynamicIllusion

Chriss Ronson feat. Adri - Don't Look Down (Snorkle remix) - remixverseny by Snorkle.Hungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...