2012. február 10., péntek

Work On Work Vol. 1.: Why Does My Heart Raging?

Arko barátommal már egy jó ideje tanácskozunk arról, hogy egy új, kreatív rovatot nyitunk, ahol leporolva az évek során megszerzett lexikális tudásunkat az elektronikus zenék terén pár szembetűnő példát kívánunk hozni a hangzásbeli részleges illetve teljes azonosságokra. Sokan közülünk nem a kritikusok, vagy a producerek fülével hallgatnak bele egy-egy alkotásba, s talán nem is tudják, hogy az aktuálisan bedobott zenei téma már korábban, eredetiben szintén rendesen megdobogtatta a klubberek szívét. Az ötletet most tett követi: a 'Work On Work', avagy a nagy leleplezés elindul!
Az első összehasonlításhoz két, eléggé ismert zenét választottunk. Az 1999-es év vitathatatlanul Ferry Corsten éve volt. Gondoljunk csak az 'Out Of The Blue'-ra, a 'Carte Blanche'-ra, a 'Don't Be Afraid'-re, a 'The World '99'-re, vagy a 'Gouryella'-ra. Remixerként is belenyúlt Ferencünk a tutiba, ezek közül is az egyik legkülönlegesebb átirata Moby szomorkás 'Why Does My Heart Feel So Bad?'-jéhet készült. Vérbeli tánctérbomba, rengeteg érzelemmel.
Három évvel később a stílusváltás (hard-ból a letisztultabb trance irányába) küszöbén álló Cosmic Gate duó Jan Johnston-nal kiegészülve elkövette a 'Raging című számot. Az original track dallamvilága némileg hajaz a Drax LTD II 'Amphetamine'-jára, de most ezt csak halkan jegyeztem meg. A remixpakkban találhatjuk Flutlicht (ismertebb zenéi: 'Icarus', 'The Fall', 'Mutterkorn') verzióját, ami első blikkre a legígéretesebb a többi közül. Nos a projektet jegyző Daniel Heinzer (Dj Natron) és Marco Guardia (Reverb) nem is okoz csalódást, visszafogott trance alapjuk telitalálatnak bizonyul a vokálhoz. Igen ám, csak a kiállásba vész el az igazi érték, ugyanis tarkóütésként ér bennünket a felismerés: bizony a srácok hangról-hangra ügyesen adaptálták Ferry Corsten fentebb emlegetett Moby remixében hallható főmelódiát! Becsületükre legyen mondva, hogy tartják a szintet, s hangzásban legalább nem szégyenítik meg az előd által képviselt emóciófaktort. Sok beszédnek sok az alja, az alábbi videó pedig bizonyít a szavak helyett is!

Moby - Why does my heart feel so bad (Ferry Corsten Remix) [1999]
Vs.
Cosmic Gate ft Jan Johnston - Raging (Flutlicht Remix) [2002]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...