2012. április 21., szombat

Danny Tenaglia szögre akasztja a fülest

Sokakat letaglózott az a keddi hír miszerint a house keresztapja, az amerikai Danny Tenaglia meghatározatlan időre szögre akasztja a fülhallgatóit. Az 51 éves Danny facebook oldalán "lemondást" emleget, nem "visszavonulást", ezzel meghagyva a reményt, hogy újra visszatérjen valamikor a jövőben. Emberünk a '70-es évek közepe óta dj-zik aktívan, 19 éve járja megállás nélkül a világot, 34 országban fordult már meg, több, mint egy millió kilométert tett meg a levegőben. A '90-es évek new york-i mega klubjainak az emblematikus figurája volt, 2000 óta minden évben Ibizán pörget, nem mellesleg a Miami Winter Music Conference-k elengedhetetlen kelléke már két évtizede maratoni hosszúságú szettjeivel.
Persze a dj-k élete nemcsak játék és mese, Danny-nél is eljött az a pont, amikor döntenie kellett, s minden apróságnak tűnő, negatív történés a lemondás felé terelte (konkrétan ami betette a kaput nála, hogy az egyik legutóbbi útja alkalmával a repülőn felejtette kistáskáját benne a személyes holmijaival). Mint facebook bejegyzésében írta bár sokan azt hiszik milliárdos (nyílván nem tagadta, hogy jól keresett, de ehhez állandóan úton kellett lennie) a New York-i Loft-ját már nem tudja fenntartani és a cuccainak Miami-ba költöztetését már évek óta húzza, most erre is lehetősége lesz, köztük 10 ezer darabos lemezgyűjteményének is helyet kell találjon. Az elmúlt években producerként semmit sem tudott felmutatni, mert egyik lábával már mindig egy másik országban volt. A családját is elhanyagolta, hiszen a zene volt nála az első helyen. Szeretne több időt tölteni a rokonaival, élvezni a családi összejövetelek meghitt hangulatát. Utolsó fellépésére április 28-án a Pacha-ban kerül sor, ezt követően nem tudni, mikor halljuk őt újra élőben pörgetni.
Az így kialakult helyzet felveti azt a kérdést is, hogy mikor jött el egy lemezlovas számára a nyugdíjba vonulás ideje? Meddig zsigerelhetik a testüket az éjszakában büntetlenül, meddig tarthatják fönn az állandó motiváltságot, elszántságot, sikeréhséget? Azt hiszem erre konkrét választ nem, kapunk. Hosszú és sikeres pályafutásának két alapdarabja, talán segít közelebb jutni a megoldáshoz!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...