2012. április 24., kedd

Ingyenzene: Diego Poblets, Kay-D, Mobilize, Tip D'Oris

Az elmúlt két hét ingyenzene termésére nem lehet panaszunk. A tekintélyes mennyiségből próbáltuk a legjobbakat kihalászni és bemutatni nektek.
Kezdjük a sort egy jó bejáratott progressive klasszikussal, mégpedig John Creamer & Stephane K 'I Wish You Were Here'-jének friss adaptációjával. Az argentin első vonalhoz tartozó Diego Poblets úgy gondolta kicsit megreformálja a track-et, ami a végeredményt hallgatva csak a vokálban emlékeztet az eredetire. Diego feszes techno-house hibridje csak úgy hasít az éterben, közben nem titkoltan a Juan Deminicis és a BCSA által már csúcsra járatott hangzás főbb elemeit használja. Az első százas letöltési limitet már kimerítették a rajongók, úgyhogy célszerű igyekezni, a második feltöltésnél még akad üres kapacitás.
Egy kicsit utazzunk vissza az időben, egészen pontosan 3 évet. Ekkor készítette el Kay-D az Elektrax Progressive Records felkérésére a Hypnotic Hour 'Nuked'-jához saját interpretációját. A verzió különlegessége, hogy az azóta világ szerte ismertté vált, rendkívül összetett Kay-D hangzás egyik első hírnöke volt. Csodálatos atmoszféra uralkodik némi keleties ízzel megtoldva. Ha eddig nem lett volna meg, most beszerezhetjük magunknak!
Szintén egy korábban már kiadott darabra tehetjük rá a mancsunkat. Anno a Particles-nél jött ki Mobilize 'Moment Of Peace EP'-je. Akkoriban már javában dühöngött a dubstep láz szerte a világban. Ezt használta ki Abdomen Burst is, akit zömében progressive break darabjairól ismerhettünk meg. Andrew ügyesen vegyítette a saját sound-ját a dubsteppel, ebből lett a deepstep. Kövér -de nem vinnyogós - basszusok, tört ritmusképlet és rengeteg mélyre hatoló szinti alkotja az egyedi hangképet. Ráadásul most re-masterelve kapjuk meg, ingyen!
Maradjunk az oroszoknál. Tip D'Oris napjaink egyik legtermékenyebb producere a szcénában. A soundcloud profilját böngészve találtam rá a 'Gods Of Africa' című albumának letölthető verziójára. Ez azért is érdekes, mert a korong csak április 29-én jelenik meg hivatalosan az ADRO Records gondozásában. Lehet ezzel akarják egy kicsit feltüzelni az érdeklődést az LP iránt, ki tudja? Viszont az egyszerű felhasználók jól járnak, mert beszerezhetik a 12 - a zömében tech-es alapokon nyugvó, afrikai hangokat és hangulatokat ötvöző - számból álló lemezt. Jó csemegézést hozzá!

John Creamer & Stephane K - I Wish You Were Here (Diego Poblets Unofficial Remix) [Promo]Hypnotic Hour - Nuked (Kay-D Remix) [Elektrax Progressive]Mobilize - Moment Of Peace (Abdomen Burst 'deepstep' mix)Tip D'Oris - Gods Of Africa [ADRO]Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...