2012. május 25., péntek

Ingyenzene: Mike Hennessy, Jimmy Vlach, Calm Spirit, Nomean

Ismét akad pár említésre méltó ingyenzene az elmúlt két hét felhozatalában. A nevével ellentétben szlovén Mike Hennessy egy finom baleári szenzációval lepi meg a követőit a soundcloud profilján. Nem kell félni emberünk nem bújt ki az eddigi szerepköréből, hiszen a 'Distance'-ben a rá jellemző mélabús, letisztult alapok és groove-ok most is megvannak, csak egy érzelmes flamenco gitárszólóval lett megbolondítva az összkép. Nálam már most a nyár legnagyobb slágere!
Arko barátom ajánlotta figyelmembe Jimmy Vlach munkásságát, aki történetesen hazánk fia, s egyben legnagyobb deep reménysége. Valami hihetetlen részletgazdag hangképekkel dolgozik. Érdemes Jimmy SC-profilját végigmazsolázni, mivel sok-sok free státuszú szerzeménye - zömében deep, eseténként pedig progressive - várja, hogy a tetszési indexünk jeleként legálisan letöltsük azokat. Én ezúttal egy régi kedvencem a Freemasons 'Rain Down Love'-jának remixét választottam a felhozatalból. Döntésem azért sem volt kétséges, mivel Jimmy teljesen más szemszögből közelíti meg az original-t. A perzselő vokált ügyesen meghagyta, csak egy lebegős, deep/prog körítéssel támogatta meg, aktualizálta. Imádni való! Már megszokott, hogy nem csak 4/4-es zenék képviseltetik magukat az ingyenzene rovatban.
A sokszínűség jegyében ezúttal is találtam egy üde színfoltot mégpedig a Calm Spirit nevű zenekart. A szolnoki banda a közelmúltban nevezett be a Talentométer elnevezésű tehetségkutatóra, s a szakmai zsűri döntése alapján kvalifikálták magukat az elektronikus/live act kategória vasárnapi elődöntőjébe magukat. Hogy mit kell róluk tudni? "Időutazás előre és hátra. Relaxáció és dinamika, harmónia és "dög" örvénylik a Calm Spirit hullámain. Mint az élet maga: teremt és bomlik, újjászületik, van. A Calm Spirit 2010-ben Berényi Gábor (Berhő) producer és Barabás János gitáros együttműködésével indult. A koncepció Berhő lassabb, trip-hop-szerű zenéin és János hatvanas éveket idéző gitártémáin alapul, kiegészülve azóta hangszeres zenészek játékával, melyet Kanizsa Georgina énekhangja koronáz meg" - olvasható a Talentométer hivatalos honlapján. A formáció repertoárjából a 'Damage' című track-et választottam, mert zseniális, ahogy trip hop alapokon adagolják hangjegyek formájában a közép-kelet európai életérzést.
A végére ismét pörögjünk fel egy kicsit. Tavaly mindenki rá volt izgulva a Sasha 'Cut Me Down' remix versenyre. Nem tudom mennyi átirat készült a pályaműből, de biztosan egy napig lehetne megállás nékül hallgatni a felhozatalt. Nem titkolom, hogy számomra Nomean remixe volt a favorit, mivel kreatívan és igényesen nyúlt a remixpakk tartalmához. Aztán a sors valahogy úgy hozta, hogy Sasha nem választotta be a legjobbak közé, Jani viszont érezte annyira jónak a saját verzióját, hogy újra maszterelt formában most ingyenesen letölthetővé tette azt SC-s követőinek, illetve szimpatizánsainak. Isteni dallamok, húzós groove-ok, Nomean style!

Mike Hennessy - Distance (Sun Mix) (Promo)Freemasons feat. Siedah Garrett - Rain Down Love (Jimmy Vlach Remix) (Promo)Calm Spirit - Damage (Promo)Sasha - Cut Me Down (Nomean's Remix) (Unreleased)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...