2012. június 28., csütörtök

Ingyenzene: MiraculuM, Matthew Adams, Igor Cold, Stanisha

Megkésve bár, de törve nem érkezik az újabb ingyenzene adag. Lesz itt filmzenéből mintázott hömpölygő techno MiraculuM prezentálásában, egy kis atmoszférikus bass music Matthew Adams-től, Igor Cold puha string szőnyegeivel melengeti meg a hallójáratainkat Petar Dundov 'Around One'-jához készített verziójában. Zárásként Stanisha egy korábbi, a 'Jule'-ból meghirdetett Solee-remixversenyre készített munkáját is a magunkénak tudhatjuk.
 MiraculuM egy bootleg-gel örvendezteti meg a hallgatóságot, amit egy ausztrál western a 'The Proposition' soundtrack-je ihletett. Nem kell megijedni, nem juharszirupos country-t kapunk, hanem finom techno-t sejtelmes dúdolgatással megfejelve, 115 BPM-en! Gyuri megmutatta, hogy a bootleg-ek terepén is otthonosan mozog.
Matthew Adams rengeteg zenét oszt meg hetente a soundcloud oldalán. Ezek zöme nem a saját nevén, hanem különböző álneveken fut, az adott stílushoz passzolva. A Sieren alterego munkái egyértelműen otthoni hallgatásra készülnek. A mostani 'Believe' a korai Burial-féle melodikus, borongós vonalra emlékeztet, fülbemászó vokállal és aszimmetrikus dobszerkóval felvértezve.
Az orosz Igor Cold-tól nem hallottam még rossz produkciót, a mostani unofficial remixe Petar Dundov 'Around One'-jából is zseniálisra sikeredett. Megmaradt a Petar-féle szerteágazó dallamvilág, amihez Igor jó érzékkel adagolta hozzá a saját hangzását. Must have!
Stanisha a múltkori letargiájából kezd talpra állni, ezt jelzi, hogy újra elkezdte felturbózni produkcióival a soundcloud profilját. Már anno is elérhető volt a Solee 'Jule'-jából készült remixe, amit akkor gyorsan el is kapkodtak. Most újból indult a számláló, szerencsére! Az átirat hamisítatlanul Stanisha-s, magán hordozza a határtalan kísérletező kedvet illetve a balkáni és közép-kelet európai íz keverékét.

Nick Cave & Warren Ellis - Moan Thing (MiraculuM's Dub Bootleg) [Bootleg]

Matthew Adams presents Sieren - Believe [Promo]

Petar Dundov - Around One (Igor Cold Rainy Day Remix) [Unofficial]

Solee - Jule (Stanisha East Power Remix) [Unreleased]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...