2012. június 25., hétfő

Kezdődik a fesztiválszezon!

Az idei fesztiválszezon kisebb volumenű rendezvényekkel már elstartolt. A tavalyi írásunkhoz hasonlóan az idén is időrendi sorrendbe szedtük a fontosabb szabadtéri parti lokációkat, csak hogy megkönnyítsük az eligazodást az igen gazdag felhozatalban. Egy biztos, hogy a szervezők most is kitettek magukért, a hazai fesztiválzenekarok mellett a húzónévnek számító külföldi fellépőkkel sem spóroltak.

1. VOLT fesztivál, Sopron (június 26-30)
Fontosabb tudnivalók: Az idei a huszadik Volt, ebből az alkalomból egy bónusz nappal hosszabb lesz a partiélmény a Lövérekben.
Fellépők: A születésnapi line up igen erősnek ígérkezik. Itt lesznek: Röyksopp, Caspa, Skrillex, Faith No More, Tankcsapda, Chase & Status, Iggy & The Stodges, Emalkay & MC Dynamite, Quimby, Snow Patrol. Teljes lista ITT!
Jegyárak: Bérlet: 28 000 ft, napijegy: 10 900 ft, VIP bérlet: 40 000 ft, VIP napijegy: 19 000 ft
További infók: sziget.hu/volt

2. EFOTT, Velence (július 3-8)
Fontosabb tudnivalók: Velencére teszi át székhelyét a főiskolások és egyetemisták legnagyobb
Fellépők: Tavaly már Szolnokon is üdvözölhettünk nemzetközi fellépőket (Haddaway, Apollo 440), az idén ezen a téren még tovább erősített a szervezőcsapat. Itt lesznek: Brooklyn Bounce, Dr. Alban, Freestylers, Dub FX, Tankcsapda, 30Y, Quimby, Péterfy Bori. Teljes lista ITT!
Jegyárak: bérlet: július 2-ig: 16 900 ft, helyszínen július 3-tól: 19 000 ft, jegy a nyitónapra elővételben: 2990 ft, jegy a nyitónapra a helyszínen: 3000 ft, napijegy július 2-ig: 5490 ft, napijegy a helyszínen, július 3-tól: 6500 ft, hétvégi jegy július 2-ig: 10 900 ft, hétvégi jegy a helyszínen, július 3-tól: 11 000 ft. BME (házigazda - BME-s diákigazolvánnyal, június 29-ig) hetijegy: 11 500 ft, hetijegy velencei lakosoknak: 11 500 ft (június 29-ig). Felsőoktatási hetijegy: 14 491 ft (június 29-ig)
További infók: efott.hu

3. Balaton Sound, Zamárdi (július 12-15)
Fontosabb tudnivalók: A prémium fesztiválnak titulált heppöning az idén is tutira megtölti Zamárdi partmenti sávját. Az idén először lesz mínusz első nap, amikor is Ákos szintirock performanszát élvezhetik az egybegyűltek.
Fellépők: A line up még erősebb, mint tavaly. A kommerszebb figurákat ügyesen ellensúlyozták komoly életművel bíró művészekkel. Itt lesznek: Dizzie Rascal, Calvin Harris, Avicii, Sasha, Carl Cox, Armin Van Buuren, David Guetta, GusGus, Dubfire, Sven Vath, Gareth Emery, Sander Van Doorn. Teljes listáért katt IDE!
Jegyárak: Mivel eléggé összetett kérdéskör IDE klikkelve lehet mazsolázni
További infók: sziget.hu/balatonsound
 
4. Hegyalja fesztivál, Tokaj (július 18-22) 
Fontosabb tudnivalók: A bor mellett a másik tokajikum. Lángoló gitárok és simuló elektronika kéz a kézben (előbbi lesz túlsúlyban)!
Fellépők: Pár külföldi ikon mellett a teljes magyar fesztivál band társadalom tiszteletét teszi. Itt lesznek: Alphaville, Parov Stelar Band, Sonata Arctica, Everlast, Stereo Mc's. Teljes lista elérhető ITT!
Jegyárak: Mivel itt is elég sok opció van klikk IDE!
További infók: hegyaljafestival.hu

5. Sziget fesztivál, Budapest, Hajógyári-sziget (augusztus 6-13)
Fontosabb tudnivalók: Húsz éves a Sziget (könyvet is megjelentettek az évfordulóra), ebből az alkalomból nyújtottak a programmeneten, öt plusz kettő helyett öt plusz három napos lesz a szeánsz. Kell 8 nap együttlét!
Fellépők: A kirobbanthatatlan állandó vendégek mellett napjaink "rising star"-jai is belecsapnak a lecsóba a lehető legszélesebb stílusspektrumon. Ákos keretbe foglalja a nyarat, a Volt és a Sound után itt is bemutatja új szintirock albumát. Itt lesznek: Hurts, Korn, Placebo, LMFAO, Killers, Axwell, Crookers, High Contrast, The Roots. Teljes lista ITT!
Jegyárak: Klikk IDE!
További infók: sziget.hu/fesztival
 
6. Szegeti Ifjúsági Napok (SZIN), Szeged (augusztus 22-26)
Fontosabb tudnivalók: A szegedi nyárzáró rendezvény gondoskodik arról, hogy legyen miről mesélni télen a kandalló mellett.
Fellépők: A magyarok viszik a prímet - ahogy megszokhattuk -, a külhoniak epizódszerepre kényszerülnek. Alternatív, akusztikus túlsúly, az elektronika kicsit háttérbe szorult. Itt lesznek: Zagar, Vad Fruttik, Russkaja, Copy Con, ATB, Kosheen, .Teljes lista ITT!
Jegyárak: Klikk IDE!
További infók: szin.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...