2012. július 22., vasárnap

Ingyenzene: Chill Out Special

Az már bevett szokás az ingyenzene rovatunkban, hogy a négy ajánlás közül egy chill out/downtempo/ambient track mindig felbukkan. Most tekintettel arra, hogy igen emberes termés mutatkozott utóbbi stílusokból így a friss bejegyzésében csak erre a területre fókuszálunk. Vendégeink mindannyian szerepetek már itt, a jó szívüknek hála már mutattunk be tőlük free download-ra felajánlott produkciókat. A menü mára tehát: Mike Henessy, Deep Fog és Sed Project!
A szlovén Hennessy finom gitáros, zongorás 'Someone'-ja simán elférne filmzeneként, annyira epikus. Ha a Twin Peaks-ből lenne remake, na oda pontosan telitalálat lenne! Csak azt nem értem, hogy egy ilyen jó zene miért megy ki ingyen a világhálóra?
A lengyel Krzysztof Kotliński aka Deep Fog két tétellel is hallat magáról. A 'Nightmare' nyomasztóan zakatol a maga majd 12 percével. Amikor kell olyan zenei elemek bújnak elő a sötétből, melyek tényleg félelmetesnek hatnak. A másik ópusz 'Atmosphere' ambient mixben Krzysztof nyugodtabb arcát mutatja, kicsit Chicane éteribb, pályafutásának Offshore-os szakaszát megidézve.
A sort a rotterdami Jean-Paul Grobben-Serge Dusault duója, a Sed Project zárja. Munkásságuk újabb remek darabja a 'The End', amit szépen felturbóztak férfi énekkel, gitárral, némi törtütemmel és rock-os attitűddel valamint egy sub-gyilkos betét beiktatásával.

Mike Hennessy - SomeoneDeep Fog - NightmareDeep Fog - Atmosphere (Ambient Mix)Sed Project - The End

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...