2012. július 10., kedd

Ingyenzene: John Johnson, Matias Chilano, Stanisha, Vinayak A

Egy hónapig letölthetjük John Johnson legendás 'London'-ját a 'City EP'-ről, Matias Chilano kiadatlan 'Plutoid' remixe is csak ránk vár. Stanisha kihagyhatatlan a rovatból, míg az Indigo Records huzavonájának szemtanújaként besöpörhetünk egy aggresszív partibombát Duca-tól Vinayak A által remixelve.
Merem remélni, hogy sokan emlékeztek Jimmy Van M 2001-es Bedrock-os mixalbumára (lévén a prog szcéna egyik alap mixe)? A kettes cd nyitószáma az az ominózus 'London', amit most John Johnson egy hónapos időtartalomra (a kikerüléstől számítva kb. egy hét telt már el) ingyen letölthetővé tett soundcloud követőinek számára. A megjelenés óta eltelt 11 év, de az idő vasfoga vajmi keveset fogott ezen a gyöngyszemen. Lebilincselő!
Korábban már Stanisha megosztotta pályaművét, amivel a Luke Fair-féle 'Plutoid remixversenyre nevezett, de nem nyert. Most Matias Chilano tette ugyanezt. Az ő művét hallgatva is szomorún kell nyugtáznom, hogy az ítészek furcsán szelektáltak, hiszen az olasz progressive titán munkája is simán odafért volna az első helyre. Bosszankodni azonban kár.
Már nincs is szinte ingyenzene rovat Stanisha produkció nélkül. Ezúttal a 'Tamjan' került a szelekcióba, ami transzcendentális felhangjával megszólítja a spirituális énünket. Tíz perces utazás ez a dark tribal világába, ahol a templomi kórus is szépen dolgozik.
Az Indigo Records megszűnésén majd folyamatos újraindulásán már igencsak nehezen lehet kiigazodni. Olyan ez már, mint egy szappanopera. Nem tudni milyen indíttatásból most pár általuk kiadott zenét feltöltöttek a soundcloud-jukra, mégpedig wav-ban. Ezek közül személyes favoritom Duca morcos 'May Day'-je. Én főleg a Nomean verziót imádom, de a most ingyen kínált Vinayak A remix is huszáros.

John Johnson - London (IDJ)Luke Fair - Plutoid (Matias Chilano Unofficial Remix) (Promo)Stanisha - Tamjan (Unreleased)Duca - May Day (Vinayak A remix) (Indigo Records)

1 megjegyzés:

  1. Stanishát már én is hallgattam 1 hete azt hiszem , de a Matias Chiliano sem lett rossz.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...