2012. július 21., szombat

Sinners & Saints: Íme a hónap ászai és gázai XII.

Egy évvel ezelőtt indítottuk útjára a Sinners & Saints rovatot. Ez idő alatt elég sok örömteli és nem kevesebb morgásra okot adó történést osztottunk meg veletek. Ezúttal azon örömködünk, hogy a Solieb Digital a régi Oliver Lieb-féle klasszikusokat újra maszterelve adja ki szép sorban egymás után. A gázszag is megcsap bennünket. Ég a pofánk, ha Deadmau5 gombnyomogatós példájára gondolunk, amivel komment lavinát indított több platformon is. A végére jut egy csemegének szánt poén is, ha már jubilálunk. Jó olvasgatást!

Ászok - Solieb Digital. klasszikusok újramaszterelve
Örömmel nyugtázhatjuk, hogy Oliver Lieb teljes mellszélességgel visszatért mind produceri, mint label boss-i mivoltában (korábbi interjú vele ITT). Utóbbihoz köthető a Solieb nevű kiadó, melynek digitális részlege hiánypótló jelleggel kezdett a Lieb-féle archívum újra maszterelésébe és megjelentetésébe. Olyan klasszikusok láttak már napvilágot az elmúlt egy évben itt, mint Lieb 'Dimension X'-sze, Paragliders 'Lithium'-ja, Spicelab 'Lost in Spice'-ja, L.S.G. 'Blueprint'-je illetve S.O.L 'Quantensprung'-ja csak, hogy a legismertebbeket említsük. A legfrissebb hír, hogy hamarosan kijön az L.S.G 'Black Album'-a 19 track-es special edition változatban. Azt hiszem az ezredforduló környéki, még az analóg érában ténykedő kiadók tanulva ebből nekiállhatnának a "12-esek digitális újra kiadásához. Amellett, hogy jó biznisz, sok-sok zenerajongónak okoznak vele örömöt, ha egy évtizedek óta nyomozott számot végre jó minőségben meg tudnának vásárolni.

Gázok - Deadmau5: Megnyomom a gombot
Döglöttegér Joel jó nagy hullámokat kavart az elektronikus zenészek körében kijelentésével, miszerint fellépéseik során tulajdonképp csak gombokat nyomogatnak, semmi egyebet (a hozzá hasonló korosztályos sztárocskák lehet - a szerk.). Azért az igényes zenészek/producerek tábora azonnal tiltakozott, hiszen sokan tényleg próbálják zeneileg a live-ból a lehető legtöbbet kihozni, s nem csupán örült show műsorként egy átlagos performanszt eladni. Mivel a téma lerágott csont csak pár linket mellékelek azoknak, akik esetleg lemaradtak volna róla. Quart cikke, eredeti Deadmau5-féle bejegyzés, Filter blog írása. Egy a lényeg, jobb lenne, ha Mr. Zimmerman  fogná és behúzná a szájzárat: sokszor sokat és hülyeségeket beszél...

Plusz egy: poén kategória - Nomen est omen
Egyértelműen nem tudtam hová tenni az alábbi dolgot, ezért külön kategóriát kreáltam a számára. A leírtak alapján mindenki döntse el maga, hogy ász, vagy inkább gáz a dolog. Na, szóval múltkorában szörföltem a neten és Tropical Highlight aka Joao Guilherme Sheffer facebook bejegyzései között találtam egy vicces dolgot. Emberünk - mint a Panda Records alapítója - egyre inkább kiábrándulni látszik a korábbi progi mániájából, helyette egyre több deep/tech house cucc köthető hozzá. Érzékelve a most futó trendeket és a kommerszebb sound-ban rejlő lehetőséget új kiadót alapított az előbb említett vonalra alapozva. És most tessék megkapaszkodni! A label neve Cumshot Records! A borítón egy jókora spermapaca fogad, van baj tehát! Jobb helyeken azt tanítják, hogy a sikerhez kell egy jó cégér, amire a brandot rá lehet építeni. Nos, a spriccelés, mint olyan össznépi férfidolog, szóval még be is üthet a marketing, de én ennek nem sok esélyt adok.
Mindig vannak tehát, akik nem okulnak az ősök hibáiból: 2004-2008 között létezett egy Cumshot Records Chilében (nem elektronikus profillal), de találó hasonlattal éle, hamar elsültek. Szerintem ez vár brazil utódjára is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...