2012. július 13., péntek

Work On Work Vol.11: Dreams-master

Kéjes vigyor ült az arcomra, amikor az alábbi hang -és képanyagot szerkesztgettem. Mindkét alkotóelemet imádom, viszont annyira egyértelmű a hasonlóság, hogy szükségszerű volt egymásnak ugrasztani eme két kortalan klubbombát.
Szóval 1993, a Quench éve, a 'Dreams' hipnotizálja a klubokat oda meg vissza (lásd a videóklipet). CJ Dolan és Sean Quinn (igen a későbbi progi producer) életük dobását  követték el, amit a mai napig nem feledünk nekik. A legendás track Budai 'Techno-House Classics'-ján is felbukkan másik számként Én speciel onnan ismertem meg.
Aztán lapozunk előre 4 évet az  EDM történelemkönyvében. Matt Darey aka Lost Tribe kiadja a 'Distant Voices EP'-t a Hooj Choons-nál. A 'Gamemaster' eredetije is itt figyelt, aminek az első kiállása szépen lemintázza a 'Dreams'-ben hallottakat (a key nem egyezik meg, előbbi F, utóbbi E - a Mixmeister szerint legalábbis). Persze ezt nem nevezném lopásnak, mivel a produkció teljesen más irányt vesz, ez csak egy mellékszál. Azért jó tudni eme azonosságról, szerintem! 

Quench - Dreams [1993]
vs
Lost Tribe - Gamemaster (Original Mix) [1997]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...