2012. augusztus 19., vasárnap

Ingyenzene: Matias Larossa, K.E.L & Xiasou, East Cafe, No Schematic

Bár a három napos hétvégén a többség inkább a szabadban tölti az idejét, azokra is gondoltunk, akik a monitor fényében barnítják magukat zenék után kutatva. Érkezzék hát egy újabb ingyenzene bejegyzés, ahol ezúttal sem maradhat ki az argentín progressive vonal promotálása Matias Larossa révén. A folytatásban Oxia meseszép 'Harmonie'-ja érkezik a görög K.E.L., Xiasou duó prezentálásában. Kaszás Gabi aka East Cafe egy régebben, a Hyline Music-nál megjelent darabját kínálja fel nekünk letöltésre, zárásként pedig a lengyel No Schematic, vagy ismertebb nevén Harry Hearing egy kísérletezősebb, konvenciókat nem tűrő kompozícióval lep meg bennünket.
Matias Larossa eddig még nem szerepelt a felhozatalban, most viszont egy remekül eltalált south american hangzású ópusszal, az 'Undertone'-nal jelentkezik. Húzós baseline, lebegős szintiáradat ügyesen rázva és keverve.
A francia Oxia legutóbbi szerzői albumának legszebb felvétele a 'Harmonie' volt, ami maga a megtestesült gyönyör. Egy hibája volt csak, hogy eredeti állapotában nehezen játszható dj szettekben. Ha jól rémlik ezt orvosolván remixversenyt is hirdettek, ahol a görög K.E.L & Xiasou duó is indult, de a díjazottak közé nem jutottak be, így az általuk összedobott leheletfinom atmoszférájú átiratot most letölthetjük.
Anno a Hyline Music 036-os sorszámú kiadványén szerepelt East Cafe 'Time To Leave'-je, ám a kiadó megszűnésével a szám jogai visszaszálltak a szerzőre. Gabi - sok sorstársához hasonlóan - végül az ingyenes megosztás mellett tette le a voksát. Maga a track a hamisítatlan East Cafe-feeling-et hozza, mesteri kivitelezésben.
Piotr Gajcy az utóbbi időben hanyagolja bejáratottabb Harry Hearing alteregóját és inkább No Schematic-ként brillírozik. Utóbbi projekt arra "szakosodott", hogy a minőségi elektronikát mutassa be nekünk, a megszokott sablonok mellőzésével. A név minden bizonnyal innen ered, a 'Dream River' című zene pedig kellőképp "nyugtalan", energiával teli, felfedező, sercegő, sistergő egy csodaszép zongoradallammal keretbe foglalva.

Matias Larossa - Undertone [Free Download]Oxia - Harmonie (K.E.L & Xiasou Remix) [Unreleased]East Cafe - Time To Leave [HYM036 - Free Download]No Schematic - Dream River (Original Mix) [Soundcloud/Bandcamp Promo]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...