2012. augusztus 16., csütörtök

Sinners & Saints: Íme a hónap ászai és gázai XIII.

A nyári általános hírszegénység ellenére az ehavi rovatba való gáz és ász történések viszonylag könnyen és hamar adták magukat. A negatív oldalon egyértelműen az O.Z.O.R.A. fesztivál körüli hercehurca éktelenkedik, ami egészen a kereskedelmi csatornák hírműsorának vezető információjaként köszönt vissza. Azért a rossz szájízünk hamar édesre vált át, ugyanis a közelmúltban megjelent legújabb Matt Darey albumon, a 'Blossom & Decay'-en négy olyan felvételt is találhatunk, melyben honfitársunknak Aeron Aether-nek is benne van a keze.

Gázok - O.Z.O.R.A R.A.Z.Z.I.A
Úgy néz ki 2012 a nagy tisztogatások és rajtacsapások éve a rendőrségnél. Az egész folyamat most elérte hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb goa fesztiválját, az O.Z.O.R.A-t, ahol több tucat embert állítottak elő kábítószerrel való visszaélés gyanújával. Az 1999 óta - főleg a külföldiek körében - töretlen népszerűségnek örvendő rendezvény úgy néz ki bántotta valakinek a szemét, érdekeltségi körét. Tény, hogy az elektronikus zenei fesztiválok nem mentesek a drogok jelenlététől. Ez a kimondatlan tény motiválhatta az egyik televízió csatorna rejtett kamerás riporterét, aki kompromittáló felvételekkel a birtokában nyíltszini dílerkedés miatt feljelentést tett a rendőrségen, mire a egyenruhások rohanták le két hullámban a rendezvényt. Utóbbit bármelyik hazai fesztiválon megtehették volna, biztosan találtak volna előállítható embert. Szólhatnánk a szervezők felelősségéről, de véleményem szerint mindenki maga dönti el, hogy él e tudatmódosítókkal. Amíg van rá igény, addig lesznek akik terjesztenek. Egy kis olvasnivaló a témáról ITT!

Ászok - Aeron Aether az új Matt Darey albumon
A hír maga nem új keletű, hiszen korábban már beszámoltunk arról, hogy Gabi tehetségét Matt nemcsak elismerte, hanem segítségül is hívta közös produkciók formájában. Ezen együttműködés Darey friss, s egyben debütáló  'Blossom & Decay' albumán csúcsosodik ki, ahol négy olyan produkciót is találhatunk, melyben Gabi aktív részt vállalt. Ilyen a címadó 'Blossom & Decay', melyben a minőségi elektronika randevúzik az éteri vokállal és a húzós dubstep alapokkal. A másik kooprodukció a 'Chasing The Sun', amit már Matt 'Nocturnal 2010'-es mix cd-jének nyitó tételeként is lecsekkolhattunk. A gyönyörű breakbeat track mit sem veszített bájából, a mai napig kellemes libabőr húz végig az ember hátán hallgatásakor. A harmadik tétel a 'Red Is Rising', ami a 'Blossom & Decay' nyomdokain halad, újszerű hangzásával elsőre megnyeri magának az embert. A negyedik az 'Into he Blue', melyhez a legendás Tiff Lacey kölcsönözte a hangját. Maga a track break-ben utazik és az akusztikus hangzást szépen olvasztja magába. Innen is gratula Gabinak!

+1 - Mágus a pult mögött
A végére megint tartogattam egy plusz gyöngyszemet, ami esélyes az Arany Málna-díjra.a a negatív fétisem, de az alábbi performansz megint több, mint elgondolkodtató. David 2012-es Tomorrowland-os fellépését 70 ezer ember tombolta végig. A szett egyetlen szépséghibája a zene milyenségén túl, hogy a képre rápillantva kiderül, hogy a keverő minden csatornája "elnémítva" várt további sorsára, miközben a "művész úr" emelkedett hangulatban légszintetizátorozott a közönségnek. Előre felvett szett lehetett? Lehet, biztos a pirotechnika miatt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...