2012. szeptember 3., hétfő

Ingyenzene: Mehmet Akar, Boral Kibil, Vinayak A, Soil K, Weepee

Ezúttal eheti ingyenzene pakkunk öt track-es edition-né bővült, köszönhetően a szorgalmas producer urak jótékonykodó hozzállásának. A törökök ismét hódítanak, ezúttal csak hangjegyek formájában, Mehmet Akar és Boral Kibil is egy-egy remixét hozta el nekünk. Vinayak A értelmet adott experimentális átiratával a tingli-tangli Gotye slágernek.A rovat kezd kultikussá vállni, aminek első jele, hogy a görög Soil K-é személyesen küldte el nekem sötét-utaztatós Dio S 'Raindrops' remixét. A zárszó Weepee-é, aki spanyolországi tanulmányai végeztével ismét aktivizálta magát.
Mehmet Akar egy hagyománytisztelő ember. A progi hőskorát idéző remixe Ludovico Einaudi 'Ascolta'-jából kétségtelenül megdobogtatja majd a stílus múltbéli és jelenlegi híveit. A zongoraszoló önmagában elviszi a hátán az egész track-et. Imádat!
Boral Kibil esetében jó lesz igyekezni, hiszen Ivan Coronel 'Memory Lane'-jéhez készített remixe 85 letöltésnél járt amikor legutóbb rápillantottam, a maradék 15 download gyanítom hamar gazdára talál. Az átirat egyébként dark balkáni progi, sejtelmes női súgás-búgással fűszerezve.
Talán fentebb már kiderült, nem igazán csipázom Gotye ft Kimbra 'Somebody I Used To Know'-ját. Számomra nem több egy retro revival-nál, ami ráadásul férfiatlan magasságokat megmászó hangorkánnal társul. Az alapanyag azonban boldog-boldogtalant megihletett, így ma már térdig gázolhatunk a bootleg-ekben. Vinayak A legutóbbi Dirty Vegas újraértelmezésével megmutatta, hogy a populárisabb sound-ból is ki tud olyat préselni, amire csak a nagyok képesek. A Gotye track-ből egy indiai-baleári-tangó harmónikás trip hop sült ki, ami arcpirítóan üde és pezsgő.
A lazítás után egyből bekeményítünk, Soil K szokásos sötét techno orientált tónusai szabják át Dio S 'Raindrops'-szát. A sistergő cinek csak fokozzák a baljós hangulatot. Ettől függetlenül elég pattent cuccról van szó.
Végül, de nem utolsó sorban Weepee vezet le egy dallamos progival, a 'Lilt'-tel. Az üröm az örömben, hogy csak radio edit-nyi hosszban élvezhetjük a melódiák keltette összhangot.

Ludovico Einaudi - Ascolta (Mehmet Akar Remix) [Free Track]Ivan Coronel - Memory Lane (Boral Kibil Remix) [Free Track]Gotye ft Kimbra - Somebody That I Used To Know (Vinayak A Tried To Know Her Dub Mix) [Bootleg]Dio S - Raindrops (Soil K Remix) [Free Track]Weepee - Lilt (Radio Edit) [Free Track]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...