2012. október 5., péntek

Ingyenzene: JAIA, Fran Von Vie, MiraculuM, Cora Novoa

Eddig kellett csak koplalni ingyenzene híján kedves feleim! A mostani menü kellőképp fogunkra való, benne egy ős trance klasszikus renoválásával, egy szokásos Stanisha remekművel, MiraculuM operával átítatott borongós hangulatú bootleg-jével, illetve egy Liz Cirelli muzsikából hegesztett bedőlős Cora Novoa remixszel.
Szóval pörgessük vissza a naptárainkat valahová 1992-be, amikor is a trance még csak bontogatta szárnyait. A Marc Spoon, Jam El Mar duó aktív részt vállalt a szcéna felfuttatásában. A stílus egyik alapdarabját is nekik köszönhetjük. A több, mint 12 perces 'Follow Me' kétarcú szerzemény, egyrészt komótosan épülő klubbomba, másrészt boldogsághormontól duzzadó hardcore. Ugyebár 20 év telt el az első megjelenés óta, ezzel kapcsolatban egy pocsék re-release látott napvilágot, ami hemzsegett az ultragáz, az eredetire nyomokban sem hasonlító verziókkal. Szerencsére JAIA személyében volt, aki ragaszkodott az eredeti formulához és kicsit komplexebb struktúrát adott a darabnak (s nem mellesleg egy BPM-számra hozta a Janus-arcú klasszikust). Nyereménye viszont egy "kiadatlan" muzsika lett...
Egy EP is befért a mostani szelekcióba. Fran Von Vie ex-Hyline Music-os  'Full Moon'-ja most ingyen elérhető. Úszós, simogató progik kedvelőinek kellemes pillanatot okoz majd mind a két track.
MiraculuM mostanság ráérzett a bootleg-ek ízére, melyek gyanítom filmzenék által inspirálva készülnek studiójában. Az újabb szösszenet egy Jocelyn Pook mű, átalakítva tánctérbarát verzióba, erőtől duzzadó elektronikát fecskendezve az operák világához húzó eredetibe.
A végére levezetünk, Liz Cirelli 'I Pray'-je kapott egy belassított Cora Novoa verziót. Ismerve a két szerző munkásságát ez is kötelező darab!

Jam & Spoon - Follow Me (JAIA Remix) [Unreleased]Fran Von Vie - Full Moon EP [Free Download]Jocelyn Pook - Masked Ball (MiraculuM's Dark Dub Bootleg) [Bootleg]Liz Cirelli - I Pray (Cora Novoa Slowed Version Bonus) [Free Download]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...