2012. október 19., péntek

Sinners & Saints: Íme a hónap ászai és gázai XV.

Ritka hónapot tudhatunk mögött, hiszen ezúttal csak az elismerés hangján szólhatunk a szcénabeli történésekről, hírekről. Jó, talán a DJ Mag aktuális 100-as listája megérne egy zsörtölődést, de mindig nem lehet ez a serpenyő negatív oldalán, röhögjünk rajta inkább egyet! Szóval legyünk pozitívak! Laurent Garnier huszonöt éve pörgeti a lemezeket, emellett az elektronikus zene alapjainak letételében oroszlánrészt vállaló Kraftwerk-et jelölték a Rock and Roll hallhatatlanjai közé. Azt hiszem mindkét hírek önmagában is megsüvegelendő!

Ászok

25 éve pörgeti a lemezeket az isteni Laurent
A gallok büszkesége Laurent Garnier immár negyed évszázada szórakoztatja dj-ként a nagyérdeműt. Az évfordulót két gigabulival ünnepeli meg, előbb október végén Párizsban, majd december közepén Manchesterben. A halk szavú francia zseni Manchester híres klubjában a Hacienda-ban kezdte pályáját 1987-ben, DJ Pedro néven. Később rádióműsort indított, s produceri vonalon olyan produkciókkal öregbítette hazája hírnevét, mint a 'The Man With The Red Face', a 'Crispy Bacon', a 'Wake Up' vagy éppen az 'Acid Eiffel'. Emellett ízlésformáló kiadót alapított F-Communications néven, s előbbi érdemeit tekintve nem véletlen, hogy végigutazta dj-ként a világot.

A Kraftwerk-et is jelölték a Rock and Roll hallhatatlanjai közé
Az örökifjú  német formáció - akiket az elektronikus tánczene pionírjaiként szokás aposztrofálni - lehet az első olyan, csak szintetizátorokra és gépi hangzásra építő együttes, amely csatlakozik 2013-ban a Rock and Roll Hallgatatlanok Csarnokához (ahová 1986 óta jelölnek tagokat). Beválasztásuk esetén a düsseldorfi urak olyan rádióbarát nevekkel kerülnek egy helyre, mint az Eagles, Neil Young és Rod Stewart. A mezőny korántsem ígérkezik gyengének, hiszen a jelöltek között olyan nevek bukkannak fel, mint a Public Enemy, a Chic, a Deep Purple, és a Procol Harum. A nagy bejelentésre még egy ideig várni kell, hiszen csak 2013 április 18-án, Los Angelesben hull le a lepel a csarnok új lakójának kilétéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...