2012. november 15., csütörtök

Sinners & Saints: Íme a hónap ászai és gázai XVI.

Ebben a hónapban mondhatni dúskáltunk a friss hírekben, ezért nem volt nehéz böngészni közöttük. Ami már kevésbé vidám infó, hogy a negatívumok ismét felülkerekedtek a pozitívumokon. Az egyetlen ászunk Giorgio Moroder, aki 70 felett sem rest kitanulni az internet használatának rejtelmeit, a közelmúltban három soundcloud profilt is regisztrált, amin zeneritkaságait kínálja fel rajongóinak hallgatásra illetve letöltésre. A gázok között a német Cocoon klub elkerülhetetlennek tűnő bezárása éktelenkedik, míg a sort két letaglózó halálhír zárja. Sajnos Martin Dawson és Pete Namlook már csak odaát csavargathatják a potmétereket.

Saints - Ászok

Giorgio Moroder a soundcloudon
Az olasz származású zseni, megannyi klasszikus filmzene - 'Midnight Express', 'Never Ending Story' - szerzője, Donna Summer 'I feel love'-jának producere Giorgio Moroder a közelmúltban felbukkant a soundcloud-on (nem is egy, hanem egyből három account-tal). Hogy a profilt nem csupán egy adakozó kedvű rajongó nyitotta azt mi sem bizonyítja, hogy számos nehezen beszerezhető ritkaság került fel Giorgio rövid kommentárjával. Így megtalálhatjuk itt többek között az 1977-es 'From Here To Eternity'-t, a 'Neverending Story'-t a 'Chase'-t 13 perces, újra maszterelt verzióban, illetve a 'Scareface' című filmhez készült teljes zenei anyagot. A produkciók a szerző jóvoltából letölthetők.

http://soundcloud.com/giorgiomoroder/
http://soundcloud.com/giorgiomoroder2/
http://soundcloud.com/giorgiomoroderoldies/

Sinners - Gázok

Végleg lehúzhatja a rolót a frankfurti Cocoon Club
A pénzügyi nehézségekkel küzdő frankfurti Cocoon Club közel áll ahhoz, hogy november végén bezárja kapuit. Az extravagáns német klub szeptemberben került csődgondnokság alá, ekkor még a bezárás mint lehetőség fel sem merült.
A Der Spiegel riportjában megszólaló szakember szerint a novemberi bezárás elkerülhetetlen. Frank Mößle azt is hozzátette, hogy a Cocoon méretére és struktúrájára készített hosszútávú üzleti terv nem megvalósítható. A klub bérleti jogát már megszüntették. Az egyetlen dolog, ami megmenthetné a legendás szórakozóhelyet, az egy tőkeerős befektető, amire igen kicsi az esély. A mostani bizonytalanság azonban nincs hatással a Cocoon kiadóra, mint azt korábban már Sven Vath, a label tulajdonosa hangsúlyozta.

November, a fekete hónap

A berlini székhelyű house producer Martin Dawson november 12-én vesztette életét, miután tíz napot töltött kórházban agyi ütőértágulat miatt. Dawson - aki egyébként angol származású - a King Roc pszeudójával szerzett világhírt magának, az utóbbi időben polgári nevén gyarapította a minőségi elektronikát prezentáló studiómágusok táborát. Dawsont november 1-jén szállították kórházba, miután összeesve találtak rá a studiójában. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek Martinért, de már nem tudták megmenteni az életét. Nyugodj békében King Roc! Emlékezzünk rá egy korábbi munkájával, amit rajongói számára letölthetővé tett.És a letaglózó híreknek itt még koránt sincs vége. Egy másik korszakos zseni is áttette a székhelyét az örök vadászmezőkre. A német Pete Namlook (polgári nevén Peter Kuhlmann) 51 éves korában, november 8-án szenderült örök álomra. Pete a '90-es évek egyik emblematikus figurája volt, közel 130 albumon működött közre, együtt dolgozott például Richie Hawtin-nal, Uwe Schmidt-tel, Biosphere-rel és Move-D-vel is. Saját labele a Fax is elismert, megbecsült kiadóvá nőtte ki magát az évek során, s számtalan tehetségnek adott bizonyítási lehetőséget. Nyugodj békében Pete!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...