2013. február 5., kedd

Javában dübörög a Max Cooper remixverseny

Tagadhatatlanul a remixversenyek korát érjük, ahol bárki lehet joker, főleg ha van sok szavazásra mozgósítható ismerőse, illetve rengeteg kreatív ötlettel és expert zeneírási képességekkel bír. Azért minden hónapra jut igazán ütős kihívás, ezúttal Max Cooper és a kanadai avant-pop-ban utazó BRAIDS közöse a 'Pleasures'-t lehetett a Beatport Play-en keresztül magunk alá gyűrni, tépni, szabni-varrni (maga az eredeti tétel a viszonylag friss alapítású Fields kiadó első kiadványának a 'Conditions One'-nak a zászlóshajója).
A nevezési időszak február 4-ikével zárult le, a fókusz az elkövetkező két hétben a közönség szavazatain lesz, ergo február 5 és 18-a között a Beatport Play-re feltöltött verziókra lehet voksolni (több kedvencre is lehet nyomni a vote-ot). A szigorú ítészek (konkrétan a Fields kiadó fejesei) február 19 és március 11-e között rágják át magukat a különféle verziók között, majd március 12-én hirdetnek végső győztest. Nyerni nem lesz egyszerű, hiszen 550 induló közül kerül majd ki a fődíjas. Eme szerencsés flótásnak azonban igencsak patinás csomag üti a markát. A győztes hazavihet egy Native Instruments Komplete 8-at egy-egy szoftverrel a Cytomic-től és a Liine-től, valamint egy Sounds To Sample Elements hangmintakönyvtárat (összesen 945 dollár értékben). Emellett a közönség különdíjast is választ majd (ezért kell a vote-gombot nyomogatni), értelemszerűen a legtöbb voksot kapó producer személyében. Számára 50 dollárnyi kreditet írnak jóvá a beatport acc-ján.
Az alábbiakban a Deep Zone öt személyes kedvencét emelte ki, köztük két magyar vonatkozású átirattal. A Dwarf Planet név nem takar mást, mint Nomean-t, aki ezúttal nem progressive és techno vizeken evezett, hanem intelligens dubstep köntöst adott az eredeti sötét, techno bombára. A másik hazai legény nem más, mint Napalm, aki d-phrag oldalán szállt harcba zavarba ejtően tökéletes house munkájukkal. Talán kakukktojásnak tűnhet Apoplexia beválogatása, viszont eme profi liquid d'n'b újraértelmezés tényleg üde színfoltként hat a sok 4/4 között. Verve-t és David Granha-t nem hiszem, hogy bárkinek is be kell mutatni. Előbbi úr megindító prog house-ba burkolta az alkotóelemeket, míg utóbbi pedig kísérletező kedvtől szétfeszülő, mégis jól fésült munkát tett le az asztalra.

Deep Zone's Top 5 Pick


I. Dwarf Planet Remix

http://play.beatport.com/contests/max-cooper-feat-braids-pleasures/510d16ac2cf6700680355b13

II. Napalm & d-phrag remixIII. Apoplexia remixIV. Verve RemixV. David Granha RemixTovábbi indulók, akik munkáit érdemes csekkolni: Lefrenk, DYNO, Andy Arias, Tvardovsky, Alessandro Diga, Raytek, No Schematic, Dan Kubo, John Ov3rblast, Xzaltacia, Marsbeing,  Dj Massymo Tn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...