2013. március 22., péntek

Dave Seaman rajongóival egy új dj mixre gyűjt

Már megszokhattuk, hogy Dave Seaman mindig próbál valami újjal előrukkolni. Ezúttal a rajongók pénzügyi segítségét kéri, mely révén összeállhat az első kiadófüggetlen, a lelkes hallgatók és elkötelezett Seaman valamint EDM-fan-ok által anyagilag - felajánlások révén - támogatott dj mix válogatás album. Ennek technikai megvalósításában a kickstarter.com segít Dave-nek, ahol a kreatív vállalkozások anyagi vonzatát lehet adományokkal biztosítani.
Igazán igényes mix cd-t kiadni nem olcsó mulatság (borító tervezés, mastering, sokszorosítás, licenszelés, royalty-k, marketing kampány stb.), keresni leginkább a kiadó keres rajta, míg a kockázatot is ők nyelik le, ha a fizikai formátum nem igazán talál a megcélzott vásárlótáborra (valljuk meg ennek megvan az esélye a digitális korban - viszont egy, a rajongók által finanszírozott kiadvány már úgy is visszahozza az árát, ha az adakozó kíváncsiságból meg is rendeli a mixet - a szerk.). Szóval Dave és csapata óvatos számításokat végzett melynek eredményeként kijött, hogy az úttörő projekt megvalósításához 25 ezer angol fontra lesz szükségük. Érdekesség, hogy Dave mai facebook bejegyzésében már arról adott hírt, hogy a projekt felfedése óta (március 18) a pénz 25 %-a már össze is gyűlt (152 adakozó 6818 fontot dobott a kalapba egészen pontosan). A kitűzött cél, hogy április 18-ig meglegyen a szükséges muníció!
És mit kapnak cserébe a donációért, akik a jó ügy érdekében kinyitják pénztárcájukat? A nevük felbukkanhat az album booklet-jének "thank you" rovatában, Dave kézjegyével ellátott példánnyal gazdagodhat, a mix CD artwork-jével felvértezett pólót nyerhet, one-to-one dj órákat vehet, illetve elviheti barátjait egy VIP estre. No, nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség, csupán 30 szerencsés flótásnak, akik az Amazon-on keresztül előrendelést adnak majd le a CD-re.
Veszíteni mit lehet? Csupán a számok jogosításánál lehetnek kukacoskodó kiadók, illetve a gyártás csúszhat a tervezetthez képest, de mindkettő kézben tartható tényező. Egy valami üthet be: ha a pénz nem gyűlik össze, de ez csak az EDM-kedvelő embereken áll vagy bukik, s nem profit orientált cégeken illetve label-ökön!
Az alkalom nem is lehetne tökéletesebb, hiszen mix cd-k koronázott királya Dave Seaman húsz éve adta ki első válogatását Sasha-val közösen, ez volt a 'Dj Culture - The Stress Compilation'. Az igazi áttörést az 1996-os Carl Cox-szal kalákában jegyzett 'Mixmag Live' Volume 1' hozta meg számára. Discogs profilja szerint a húsz év alatt 30 dj mixet pakolt össze, köztük a legendás 'Global Underground' sorozat négy részét is ('Buenos Aires 012', 'Cape Town 016', 'Melbourne 022', 'Lithuania 039'), valamint több 'Renaissance' kiadványról, illetve a BBC Radio 1-es 'Essential Mix'-ekről is ismerős lehet a neve és hangzása. Szurkoljunk, hogy ne csak beváltatlan ígéret maradjon ez a remek kezdeményezés!
Az adakozáshoz ERRE az oldalra kell menni, ahol a jobb oldalon a zöld színű 'Back This Project' gombra nyomni, ahol minimum 1 fontos jótéteményt hagyhatunk magunk után. Jah, és megosztani ér a dolgot a facebook profilunkon, hogy az ige minél több emberhez eljusson!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...