2013. április 29., hétfő

Deep Zone: Sinners & Saints: Íme a hónap ászai és gázai XX.

Mi az oka, hogy az április ászok és gázok lajstromra majdnem május első napjáig kellett várni? Egyszerű a megfejtés: naponta kismillió történés megy végbe a szcénán belül, melyet lehetetlen követni. Mivel mi igyekezünk a hangsúlyosabb történésekről hírt adni kicsit bele kell ásni magunkat az archívumba, főleg ha ilyen-olyan okból pár nap aktív böngészés kimarad az életünkből. Na, de lapozzunk is, az ehavi ász Dave Seaman és rajongói, akik egy hónap alatt összegyűjtöttek egy mix cd-re valót. Az ehavi gáz hírünk nem is igazából ciki, sokkal inkább szomorú történés. A kanadai-lengyel MSZ aka Maciej Sztel inspiráció hiányára hivatkozva egy jó időre abbahagyja a producerkedést, s tervei szerint a progressive vizekről más irányba tart.

Ász - Dave Seaman rajongói megcsinálták!
A közelmúltban a blog hasábjain számoltunk be arról, hogy Dave 'Renaissance' Seaman egy új, formabontó projektbe vágta a fejszéjét a kickstarter.com oldal hathatós támogatásával. Szóval egy hónap alatt felajánlásokból kívánta összegyűjteni következő, exkluzív dupla diszkes, fizikai formátumban is kiadásra kerülő válogatásának anyagi fedezetét, egészen pontosan 25 ezer fontot. Azért a netes társadalom nem csak "lopni" képes, hanem összefogni is, itt a 30 nap leforgása alatt 692 adakozó kedvű rajongó nyitotta ki a bukszáját, s összesen 32 419 fontot sikerült összekalapolniuk (lásd: ITT). Gyanítom sokan kedvet kapnak majd a hasonló gyűjtéshez, de a tényt, hogy Dave megcsinálta és elsőnek azt már senki sem veheti el tőle! Well done fans!

Gáz helyett havi mosolylohasztó - MSZ leteszi a lantot
A minap botlottam bele a MSZ producer profiljának frissítésébe, melyben szomorú hírt közöl a rajongóival.
Ebben leírja, hogy az elmúlt két évben kicsit belekockult a saját hangzásába, nyilván erről az azonos irányból érkező folyamatos elvárási kényszer is tehet. Éppen ezért más terülten próbálja megtalálni a boldogulását, mint cél akusztikus darabok írását tűzte ki maga elé. Ezzel egyidőben az MSZ projektet lezártnak tekinti. Hozzátette nagyon elkeserítik az elektronikus zenei világban tapasztalható negatív trendek, s a "mindent elvenni és a lehető legkevesebbet beletenni" hozzáállás elharapódzása. Nem Maciej az első és utolsó zenész, aki kiégett, viszont a Mistique Music egyik emblematikus művésze sokunknak hiányozni fog! Reméljük évek múlva, energiától és ötletektől duzzadva visszatér majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...