2013. június 3., hétfő

Sinners & Saints - Íme a hónap ászai és gázai XXI.

Ebben a hónapban is kicsit megcsúsztunk az aktuális kiemeléseinkkel, viszont cserébe igazi csemegéket tálalunk most nektek. Az ászok között Reelaux vitézkedik, aki frissen megjelent mixalbumán dj -és produceri képességein túl kiadójának tizenegy ütős darabját mutatja be nekünk, ezzel a májusi hónap legerősebb megjelenését jegyzi ezen a fronton. A gázok között Will.i.am csúnya "lepattanó-ügye" virít, illetve a túlmarketingezett, limonádéízű Daft Punk albumot sem hagyjuk szó nélkül.

Ászok - Reelaux In The Stream
Örömteli, hogy harcostársaink a Reelaux Digital-nál is egyre szebb és hangosabb sikereket érnek el minőségi produkcióikkal. Ez nem véletlen, hiszen a label boss Reelaux zseniális érzékkel válogatja a kiadóhoz kerülő promókat. Feri ezúttal egy 70 percnyire való keresztmetszetet nyújt dj-szettjeinek hangulatából, s ehhez a kiadó eddigi megjelenéseinek megkerülhetetlen szerzeményeit dobja a mély vízbe, sikerrel! Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen olyan nevek vendégeskednek itt, mint Andy Weed, Dmitry Molosh, Gvozdini, Paul Sparkes, Vijay Chawla, Tech D, Pierre Zamyatin és maga Reelaux (ő több produkcióval is). A válogatás a 'Clubstream Mix' égisze alatt jelent meg. A mix május 6 óta elérhető, szóval irány a bolt!

Reelaux In The Stream Volume 1. [clubstream Mix - 888002073617]

Tracklist:
1. Arneo - Takenn Dour (Reelaux's Album Version)
2. Andy Weed - No Man's Land (Original Short Mix)
3. Dmitry Molosh - The Labyrinth (Beat Syndrome Remix)
4. Paul Sparkes - Space n Time (Dub Mix)
5. Paul Spakes - Loco Control (Original Mix)
6. Reelaux - Sandcastles (Andy Weed in Miami Remix Edit)
7. Tech D - Deep Clouds (Original Mix)
8. Gvozdini - The Space Boy Is Here (Original Mix)
9. Vijay Chawla - Beautiful Faces (Original Mix)
10. Pierre Zamyatin - Zenith (Reelaux Remix)
11. Reelaux - Cheiron (Original Mix)

Sinners - Gázok

Will.i.am kontra Arty & Mat Zo
Pár hete attól volt hangos a elektronikus zenei sajtóorgánumok zöme, hogy Will.i.am és Chris Brown közöse a 'Let's Go' nem más, mint Arty & Mat Zo 'Rebound'-jának csúnya lenyúlása. A 'Rebound' jogait birtokló Anjunabeats érthető módon meghökkent, egyben elhatárolódott a Will.i.am-mal való közösködés gondolatától is (viszon a tracket nehéz lesz leradírozni a már megjelent 'Willpower' című lemezről, ha egyáltalán lesz belőle jogi procedúra). Egy biztos az Anjuna semmilyen jogot nem adott ki, sőt a szerzők se tudtak semmit zenei gondolataik újrahasznosításáról. Will.i.am ködösít, gyanítom a keze alá dolgozó producer vágta át kicsit a palánkon, amiből idővel le kell, hogy vonja a konzekvenciát. Az már csak hab a tortán, hogy az Anjuna-t nagyon szeretik a rádióbarát rapperek feldolgozni, korábban Above & Beyond feat. Andy Moor 'Air For Life'-ja is hasonló rip off áldozata lett...

Az eredeti Arty & Mat Zoés a nyúlás by Will.i.am....illetve egy frappáns A & B megnyílvánulás az üggyel kapcsolatbanAmikor tényleg a Daft Punk folyik a csapból is
Egyszerűen gőzhengerként masírozott a tudatunkba a friss Daft Punk album, a 'Random Access Memories', köszönhetően az iszonyatosan nyomulós marketingnek, amit az egyébként nem túl kiemelkedő lemez köré építettek. A misztikum és az étvágygerjesztő kóstoltatás mesteri példája, hogy a hallgatóság egymáson átgázolva serénykedett beszerezni az újdonságot (sőt, még a Media Markt is polcaira helyezte az LP vinyl változatát, amiből lehet sejteni, hogy öltek pénzt a különböző formátumú értékesítésbe is). Aki a felfokozott kampány hatására valami korszakalkotót vár a lemeztől, az tuti, hogy csalódni fog, hiszen egy jó adagra valót kapunk a '70-es, '80-as évek disco, soul, funk-jának fúziójából, ami talán a '90-es évek derekán volt trendi, mint újrahasznosított alapanyag, mára már a nosztalgiázó életérzés vissza-visszatérő hullámainak gerjesztője csupán (főleg ha egy, a stílus szempontjából nem autentikus előadó igyekszik vele előre törni). Ettől függetlenül sokan megveszik az LP-t majd, s aggatnak rá mindenféle pozitív jelzőt, de a tényen, hogy ez egy profi iparosmunka csak az expert szinten pörgő marketingcsapat munkája jelenti a szokásosnál nagyobb pluszt. Meghallgatható ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...