2014. január 8., szerda

2013 legjobb momentumai Deep Zone módra

Greyloop
Legjobb original track: Petar Dundov - Moving
Tipikus Dundov track, ami alapjait tekintve technó, de összetett dallamvilága már majdnem a progressive farvízre emeli. A virtuóz melódia és összetett textúra kivitelezés mindenképp megsüvegelendő, még az sem rontja az élvezeti értékét, hogy nehezen mixelhető (dallammal kezdődik és végződik).

Legjobb remix: Meller - Tiefseetauchen (Minoru Remix) [Stellar Fountain], Ilya Malyuev feat. Var Vara - Radio Towers (Ormatie Mix) [Festival Lounge Limited]
Itt nagyon bajban voltam, hiszen a fenti két remix vitte nálam a prímet 2013-ban, így aztán nem is tettem egyik javára sem különbséget. A Minoru remix egy mély indíttatású, sodró darab, remek textúrákkal és némi acid-del, a 'Radio Towers' Ormatie adaptációjában egy valódi audióorgazmus, ahogy az elemek egybeforrnak és játszi könnyedséggel levezényelt effektezés is tarkón vágja az ember, de rendesen.

Év előadója: Cut Knob, Minoru
Itt sem tettem igazságot, 2013-ban ők voltak a kedvenc előadóim. Cut Knob folyamatos peak time lázban tartotta a hallgatóit, konstansan magasra tekerve a fordulatszámot. Minoru intelligens megoldásaival, kiérlelt hangzásával nagyon megfogott, igazi felnőtt zene a legmesteribb kivitelezéssel.

Legjobb LP: -
Talán láttátok, hogy tavaly nem sok LP bukkant fel a blog hasábjain, ennek egyik legfőbb oka, hogy nem igazán volt olyan album, ami megfogott volna. Valahogy az LP-k régi, fontos pozíciója is megroggyant, ma nem sok embernek van ideje nekiülni hónapokra studiózni, miközben egyre több single track-et kell kiadnia, hogy a neve fennmaradjon. Másrészt a hallgatók is türelmetlenebbül ülnek le egy hosszabb anyaghoz, ha az első pár track nem fogja meg őket, akkor az album további része mehet a lecsóba, szóval a koncepció sem mindegy.
A teaser alapján legjobban várós a Henry Saiz album volt számomra, de végül kicsit sok volt a vintage/lo fi elektronikából, nekem mindenképp csalódás volt a 'Love Mythology'-t és az 'All The Evil Of The World'-öt leszámítva. Sötét lóként Dusty Kid 'III'-ja futott be majdnem az év albumaként, érdekes, lüktető, sokszínű anyag, amit mindenképp meg kell fülelni, viszont én ezt a szekciót inkább üresen hagynám.

Legjobb mix: Most nem volt ilyen!

Legjobb label: Sound Avenue
A három ágon futó vállalkozás a tavalyi évben igen komolyan kinőtte magát, mindhárom vonalon számtalan emlékezetes pillanatot produkálva.

Év újonca: D.X.Xavier
Diego szinte a semmiből bukkant elő. Pimaszul fiatal és rendkívül jól bűvöli a hangokat, amihez nyúlt az megelevenedett. A jövő nagy reménysége lehet!

Legtöbbet fejlődő producer: Michael A
Emlékszem a belorusz fiatalember folyamatosan bombázott a demóival soundcloud privát linkeken keresztül, de valahogy nem jöttek át ezek a szerzemények. Aztán valahogy egyre jobb lett a minőség, végül az 'Essence Space' landolt a Stellar-nál, illetve egy remiy és egy további EP jelezte az együttműködés elmélyülését irányunkba. Idő közben a Balkan Connection-től kezdve a Particles-ig szépen beszivárgott mindenhová.

MiraculuM

Legjobb original track: Jamie Stevens - The Wonder Of You - microCastle

Legjobb remix: Rodskeez - School Of Thought (Jamie Stevens Remix) - Vapour Recordings

Év előadója: Hot Since 82

Legjobb LP:
Semmi nem bírt igazán megfogni. Az új Dundov jó volt, de a tavalyira túlságosan hajazott, Saiz túl művészieskedő volt nekem, Mathew Jonson túl teches, a Hot Since 82 majdnem betalált, de az meg nagyon klubos lett, mint album. De mindenképp ki akarom osztani ezt a címet, ezért félig hazaajándékozom, az év kedvenc albuma nálam Ri9or 'Dissolve In Your Eyes' a volt, bárcsak nagyobb szelet tudtunk volna neki csapni. http://www.beatport.com/rel.../dissolve-in-your-eyes/1080708

Legjobb mix: 'Renaissance : The Masters Series' (Mixed By Nick Warren) - azt hiszem nem kell indokolnom, hogy miért ez az abszolút kedvenc.

Legjobb label: microCastle, Sudbeat Music, Manual Music

Év újonca: Alfonso Muchacho és Simos Tagias

Legtöbbet fejlődő producer: Yuriy From Russia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...