2016. február 6., szombat

Friss rovatunk: itt a Sideline!

A 'Sideline' rovat azzal a céllal indul, hogy olyan tényekre világítson rá, melyek kevésbé ismertek, másrészt segítsen egyes tévhiteket a helyükre tenni. Az első ilyen jelegű pötyögésünk a New Order - Pump Panel tengelyt járja körbe.


A New Order legendás 'Confusion'-je 1983-ban jelent meg, a brit synth-pop banda hatodik single-jeként. A maga korában szépen  megmászta a slágerlistákat, az UK Indie Charts-ának első pozícióját is elhódította (az UK single charts-szán "csak" a 12. helyig vitte).
Ezt a klasszikust porolta le 1995-ben a Pump Panel duó - Dan Zamani, Tim Taylor - és jelentették meg a Pete Tong nevével fémjelzett FFRR kiadónál két verzióban (Floatation és Reconstruction) szimplán Pump Panel 'Confusion'-ként (egy másik 303 fanatikus remekmű a 'Re-Mover' társaságában). A darab mondhatni a robotszerűvé torzított vokálon kívül semmiben sem hasonlít az alaptémára, a kőkemény acid már az első taktustól büntet.A Reconstruction verzió "befutására" egészen 3 évet kellett várni, amikor is 1998-ban a 'Penge (Blade)' című Wesley Snypes filmben ellőtték a legendás vérfürdős klubjelenetnél (megjegyzem a korszellem jegyében egyre bátrabban mertek elektronikus zenéket applikálni az official soundtrack cd-kre).A track olyan népszerű lett, hogy 2001-ben is kiadták a Missle Record  gondozásában.
Csupán egy dolog, ami nem volt tiszta sokaknál, hogy a Pump Panel-é az érdem, hogy ezt a 10 percnyi hallhatatlanságot elénk varázsolta (abba már bele se merek gondolni, hogy milyen hosszú lenne a zene, ha 10 percnél nem alkalmaznának stúdió halkítást), viszont a kreditet valamiért mindig a New Order kapja...
Az sem elhanyagolható, hogy pl. a Public Domain az 'Operation Blade'-ben, a Warp Brothers a 'Phat Bass'-ben és Randy Katana 'Play It Louder'-ban már a Pump Panel loop-pal irányítják magukra a figyelmet (Bill Hamel 'Perspectives Pt 2'-ja is ezt az életérzést karcolgatja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...