2012. február 6., hétfő

DVD ajánló: Dj Budai - Live / Funky Techno Roadmovie

Külön örömmel tölt el az a tény, hogy a most bemutatásra kerülő Dj Budai 'Live / Funky Techno Roadmovie' című DVD (is) ott pihen a szobai polcom előkelő szegletében. Dj Budai munkásságát a híres-neves 'Techno House Classics' mixe óta kísérem figyelemmel, és onnantól kezdve igyekeztem mindent beszerezni, amihez köze van. A sors fura fintora, hogy épp egy hipermarketben turkáltam és a megjelenés (ami egészen pontosan 2004 augusztusa) után két-három évvel 799! forintért tudtam megvásárolni ezt a különleges DVD-t, ami három az egyben kiadvány: egyrészt egy remek, pörgős, lélekkel és vidám groove-val teli dj-mix, másrészt egy dokumentumfilm, ami bemutatja Imit, mint a lemezlovast és a techno zene hazai pionírját (kortárs dj-k nyilatkozataival színesítve), harmadrészt produceri vonalon a Vic-kel közös Egoist Records munkásságáról is szó esik.
A dj mixre visszatérve abszolút Budais. Csukott szemmel is meg tudnám mondani, hogy Imi pörget. Ahogy ő jegyezte meg: csak olyan zenéket vesz meg a lemezboltban, melyeket ha becsukja a szemét hallgatás közben maga elé tudja képzelni, hogy táncol rá a nagyérdemű. Nos itt 23 ilyen funky/deep/tribal techno gyöngyszem kapott helyet. Ha lehet egy ilyen szép ívű szettből egyáltalán kiemelni darabokat, akkor azok a következőek lennének: Renato Cohen 'Step Back', Budai & Vic 'That's What We Call Phunky' - a kettő együtt egy átkozott nagy adrenalinbombává forr össze, Danilo Vigorito 'Points On The Curve' - a kiállás benne hihetetlenül nagy elszállás, illetve a záró Monika Kruse @ Voodooamt 'Raingarden' - minden sérült léleknek gyógyulást hoz, ha meghallgatja!
A hangzó anyaghoz remekül passzolnak azok a videófelvételek, melyeket Budais fellépéseken illetve az oda vezető út közben rögzítettek. Olyan klubokba és rendezvényekre tekinthetünk be többek között, mint a siófoki Palace, a sárospataki Highlander, a kassai Arsenal, a New York-i Sullivan Room, illetve a Sziget, vagy éppen a Budapest Parádé. A képi világ letisztult, dinamikusan vágott, hangulatában még rátesz egy lapáttal a hallottakra. Minden gyűjtőnél ott a helye a gyűjteményben!

Dj Budai - Live / Funky Techno Roadmovie

Label: Universal Music Kft.
Katalógus szám: B68 664-9
Formátum: DVD
Ország: Magyarország
Megjelent: 2004. augusztus 30.
Stílus: Techno, Tech House
Dj mix: Budai

Tracklist:
1. Umek – Jakaton
2. Budai & Vic – Breakin' Rio (Daniel D Remix)
3. Markantonio – North
4. Paul Mac – J's Back
5. Paul Mac – Be To Want
6. Budai & Vic – Shake Your Booty
7. Markantonio – Everlasting Brain
8. Budai & Vic – Breakin' Rio
9. Marco Carola & Cisco Ferreira – Night Clan
10. Danilo Vigorito – Re-Frame (Danilo Vigorito Mix 2)
11. DJ Misjah – Only Hits
12. Daniel D – Play It
13. Renato Cohen – Step Back
14. Budai & Vic – That's What We Call Phunky
15. Danilo Vigorito – Points On The Curve
16. Gadgets – On/Off (Danilo Vigorito Remix)
17. Leandro Gamez – The Way You Beat Me
18. Markantonio – Pitmen Groove Tools EP
19. Tomie Nevada – Ante 18
20. Daniel D – Explode
21. Athos 1 – Brandy J Kat
22. Valentino Kanzyani & Umek – Lobotocracy
23. Monika Kruse @ Voodooamt – Raingarden



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése