Interjúk

Van Bellen: "Úgy éreztem itt az idő újrakezdeni!"

Jörg Querner alias Yoogie Van Bellen. Egy név, akit eme blogon nem nagyon kell bemutatni. Egy név, akinek a ténykedése egybeforrt a lehető legmagasabb minőséggel. House és trance rajongók tízezrei őriznek egy-egy felejthetetlen emléket az általa megírt ópuszok valamelyikéből, amivel partizásaik során találkoztak. Egy valami hiányzott tőle. Egy velős interjú, amit most megkapunk, melyben sok infóra fény derül.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


LoQuai: Nem csak ácsnak, hangszobrásznak is elsőosztályú

Ha meg kéne neveznem azt a személyt, aki a progressive house szcénán belül a legkeményebben dolgozik és a legtöbbet tette az irányzatért, csípőből a német Konstantin Alt aka LoQuai neve jut eszembe. Emberünk nappal polgári szakmáját űzi, azaz ácsként tevékenykedik, éjszaka bevonul a stúdiójába hangszobrászkodni.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Oliver Lieb 'Release Promo' Interjú 

 A frankfurti bázisú dj és producer Oliver Lieb 1969-ben született, 1988 óta aktív alakja és formálója az elektronikus tánczenei szcénának legyen szó akár trance, techno vagy spirituálisabb, bedőlősebb dolgokról. Az elmúlt 20 évben Oliver több, mint 250 single-t adott ki (azt hiszem ezt nem sokan mondhatják el magukról), emellett olyan ismert/elismert neveknek remixelt, mint Faithless, Moby, Snap, Yello, Human League, Mory Kante, Utah Saints, csak, hogy párat említsünk a terjedelmes listáról.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


John Johnson 'Vinyl' interjú
Bár már régen a cd-k és mp3-ak (pendrive-ok és hordozható platfomrok) korát éljük, a jó öreg bakelitet semmi sem pótolhatja. A lemezlovasok közül a nagy "öregek" szép kis gyűjteménnyel rendelkeznek, amik manapság pont az előbb említett formátumok térnyerésével porosodásra vannak ítélve.  Ezúttal kicsit csorgathatjuk a nyálunkat a fekete gyöngyszemek után, ugyanis betekintést nyerhetünk John Johnson több, mint tízezer vinyl-es gyűjteményébe.

> Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Reelaux Digital 'Label' interjú

Közelmúltban már beszámoltunk arról, hogy Reelaux saját kiadót indított Reelaux Digital címmel. A label első kiadványa - ami nem más, mint a label boss 'Halfway To Sidari'-jának 2012-es re-release-ze megtoldva egy zseniális Inkfish átirattal - pont ma, azaz április 20-án került a beatport virtuális polcaira. Ennek kapcsán beszélgettünk az alakulásról, a várható felhozatalról és más érdekességről.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jozef Kugler interjú

Szinte hihetetlen, hogy egy olyan kaliberű producerrel, mint Jozef Kugler még nem készült interjú se itthon, sem külföldön. Zoli pedig eddig kiadott zenéivel már komolyan letett valamit a house szcéna asztalára, ami előtt olyan nagy nevek is "leborultak", mint a progressive house argentín félistene Hernan Cattaneo, illetve a holland Eelke Klejn.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Reelaux interjú

Topa Ferenc aka Reelaux 2004 óta van jelen a hazai elektronikus tánczenei forgatagban. Első, a FREEE Magazinhoz köthető megjelenése után ZRG néven főleg tánctérrobbantó techno-ban utazott, majd 2009-ben keltette életre az érzelmesebb, eklektikusabb vonulatot preferáló Reelaux monikert, amivel határainkon túl is letette a névjegyét.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Nomean interjú

Az interjú készítés korántsem egyszerű műfaj. Bár a kérdéseket könnyű feltenni, mégis nehéz úgy rendszerezni, hogy a riportalany által elmondottakkal együtt egy érdekes, egymásból logikusan következő gondolati háló keletkezzen belőle. Ezúttal viszont nem volt nehéz dolgom, mivel riportalanyom Varga János aka Nomean kihozta belőlem és az interjúból is a maximumot, zenéiről már nem is beszélve.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Aeron Aether interjú

Mindig is nagy élvezettel hallgatom azokat az előadásokat, ahol egy szakértő ad hasznos tippeket, hogyan kerüljünk közelebb a technikához. Ezúttal Aeron Aether-t kérték fel, hogy tartson prezentációt az elektronikus zene hangjainak születése témakörében.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Madamz aka Luve Velo interjú

A Dangerbox Recordings magyarországi helytartója címet lassan oda lehetne ítélni a szegedi Pásztor Ádámnak, aki mostanság Luv Velo néven vágja, gyúrja, harmonizálja éppen az említett label vaskos katalógusát egy speciális projekt részeként. Az alábbi interjúban nemcsak erről, hanem más produkcióiról is beszélt. Sőt azt is megtudhatjuk, hogy miként érez a trance mellett a pop és a dubstep iránt.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nick Warren 'Félsziget fesztivál' interjú

@tti, a szia.info szíve-lelke már évek óta rendszeresen ott van Erdély egyik legnagyobb elektronikus zenei eseményén a marosvásárhelyi Félsziget-fesztiválon. Ezúttal egy igazán nagy skalpot sikerült begyűjtenie.Klikk a linkre!

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Erich Von Kollar interjú

Kollár Eriket aka Erich Von Kollar-t MiraculuM barátomon keresztül ismertem meg. Már első beszélgetéseink során is kiderült mennyire egy húron "pendülünk" zeneileg. Ennek tudatában s részben ismerve lemezlovasi munkásságát kértem tőle egy guest mixet a Float Away 45-ik részéhez, ami rövid idő alatt a podcast legtöbbet letöltött vendég produkciója lett.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Craving interjú

Az orosz Craving duó - Ilya Karpov és Denis Fedotov - pár éve üstökösként robbant be a köztudatba. Olyan nevek kezdték el progresszív hangvételű, megkapóan dallamos, érzelmes zenéiket pörgetni, mint Armin Van Buuren, Tiesto, Markus Schulz és Richard Durand. Utóbbi holland úriember révén a legendás In Search Of Sunrise 8-as és 9-es részén is képviselhették magukat.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Levél Van Bellen-től

Korábban több cikkben is méltattam a német Van Bellen aka Jörg Querner munkásságát. Egyben szomorúan kellett konstatálnom, hogy a Van Bellen alterego 2005 után az inaktivitás sorsára jutott. A minap gondoltam egyet és egy levelet küldtem Jörg-nek, melyben az okokról érdeklődtem.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dynamic Illusion 'Expressions' album interjú

A Mindfields bulik társszervezőjeként és dj-ként az elmúlt időszakban sokat hallani Gyarmati Dániel aka Dynamic Illusion nevét. Produceri vonalon sem tétlenkedik Dani, hiszen a progressive stílus elkötelezettjeinek a közelmúltban ingyen bocsátotta rendelkezésre 'Expressions' című gyűjteményét, melyben mélyről jövő zenei kifejezései törnek a felszínre.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aeron Aether 'Digital Society Preparty' interjú

Április 15-én a Digital Society preparty-ján a leeds-i Bourbon Bar-ban pörgetett Trim The Fat-tel közösen hazánk büszkesége Aeron Aether (a fő attrakción egyébként fellépett az Above & Beyond trió, Mat Zo, Jaytech és Will Holland is - a szerk). Gabit egy rövid interjúra csíptük el, hogy meséljen friss angliai élményeiről.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEO interjú

Az utóbbi időszakban nem sokat hallhattunk a Neo fórmációról. A világsikert elkönyvelő Kontroll filmzene után Moldvai Márk kivált, helyére Kőváry Péter és Hodosi Enikő érkezett Milkovics Mátyás mellé. A váltással a csapat számai érezhetően sokkal vokálorientáltabbak lettek, miközben egy valami megmaradt:

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tiesto interjú

Négy alkalommal találkozhatott vele a magyar közönség, kétszer a Flörtben, majd nyáron a Patexban, utoljára november 22.-én a kecskeméti Club Vivában lépett föl. A hollandiai Breda-ban él, ahol a Basic Beat lemezboltjában dolgozik, emellett ideje nagy részét a stúdióban, vagy partikon tölti el, egyszóval éjjel-nappal a zenében él.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


East Cafe interjú

East Cafe stílusa kifinomult és könnyed, ha kell a ritmus szekciót csavarja meg, de általában egyedi, melankolikus dallamokkal operálva veszi le minden hallgatóját a lábáról. Dj-ként a mai felhozatal mellett a klasszikus elektronikus zenék között is otthonosan mozog, amit 2010. szilveszterén elkövetett mixe is hűen tükröz.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Scott Bond interjú

Nehezen sikerült elkapni az Eastern Exprosure estélyén, hogy meséljen egy kicsit magáról és klubjáról, ugyanis bulis kedvében volt, hogy csak pár percig tudott ülni az asztal mellett utána már ment is a többiek játékát hallgatni. Mint sokan mások a hazai és nemzetközi zenei életben, ő sem egy egyszerű DJ, aki hétvégenként keresi a kenyerét. 

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Terry Lee Brown Jr. interjú

Norman Feller, a most 25 éves DJ és producer sikerekben gazdag múltra tekinthet vissza. DJ-ként kezdett szűlővárosa, Darmstadt földalatti partijain 1984-ben. Hamarosan belevágott saját felvételek készítésébe is, amelyek a frankfurti technolegenda, TALLA 2XLC Influence nevű label-jén keresztül jelentek meg.

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szia.info with @tti villáminterjú

Az elmúlt időszak nem volt épp nehézségektől mentes a Szia.info-nak. @tti ezzel kapcsolatban osztott meg néhány kulisszatitkot.

> Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Elfsong interjú

Hölgyeim, és Uraim (pergődob kíséret)! Van szerencsém bejelenteni a blog eddigi legütősebb interjúját, amit Elfsong aka Kertész Krisztián adott hőn szeretett oldalunknak. Elfsong elmeséli furcsa névválasztásának történetét, megemlékezik kezdeti szárnybontogatásairól. 

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Robert Miles interjú

Svájcban születtem 1969-ben és 10 évig éltem ott. 10 éves koromban elkezdtem zongoraleckéket venni. Mindig érdekelt a zene, mindig fontos szerepet játszott az életemben. Mikor Olaszországba költöztem rádiós DJ-ként kezdtem dolgozni néhány helyi adónál, ezzel egy időben kezdtem klubokban is fellépni mint DJ.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cj Peeton 'Trackside' interjú

Az alábbi post igazi kettő az egyben megoldást tartalmaz. CJ Peeton a közelmúltban több zenéjét is ingyenesen elérhetővé tette rajongói számára. Ennek okairól egy rövid interjúban faggattuk. Másrészt esedékes volt már a Deep Zone-on futó rádiós mixének a 'Range Of Emotions'-nek friss, azaz negyedik epizódja.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sys Interjú

Siska János aka Sys a felelős azért, hogy a pocsék hétfőket varázslatosan széppé teszi legalább egy órára állandó műsorával a ’Mix FM Classics Live’-val, ahol zömében klasszikus elektronikus darabokat vonultat fel.

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ferry Corsten Interjú (T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2009)

A hétvégi T-Mobile Bónusz Fesztiválra érkező külföldi fellépők közül most a holland trance-mágust, Ferry Corsten-t sikerült elcsípnünk egy telefonos interjúra.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cosmic Gate: Back 2 The Future interjú

Az eddigitől eltérően rendhagyó módon vesszük gorcső alá a január 24-én megjelent Cosmic Gate féle 'Back 2 The Future - The Classic From 1999 – 2003 Remixed' című albumot. Az i:Vibes csapata a minap Nic-re és Bossi-ra bízta a zenék tömbösített bemutatását. A duó beszél a track-ek születéséről és elmondják véleményüket az új átiratokról is.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ludmilla videóinterjú

Ludmilla mesélt nekünk a magyar és külföldi tapasztalatairól, sikereirõl, lemezeirõl, sokat és gyorsan.

 Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Emmanuel Top interjú

Emmanuel Top a trance árnyékembere. Egy 25 éves francia, aki megadta a trance mézédes dallamait és brutálisan áttolta őket a túlvilágba, egy soha véget nem érő utazásra. A dark trance extrém territóriuma lakatlan, mint a legtávolabbi fekete lyuk, homályos és sötét, mint Hades birodalmának legrejtettebb zuga.

Tovább>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Aeron Aether interjú
Sokszor vagyok úgy, hogy hallgatok egy zenét és megtetszik ezért izibe utánajárok, ki is az elkövető. Anno emlékszem nagyon meglepődtem, amikor a 2009-ben a Silk Digital-on megjelent Aeron Aether 'Aeron Is Coming' EP által feltüzelve az előadó nevét bepötyögve kiderült, hogy hazánk, egy igen theetséges fiáról van szó.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Exoplanet interjú

Ebben az évben elég sok előadóval, zenével találkoztam, így a bőség zavarával kell küszködnöm, ha meg kellene neveznem az év producerét. Azonban, ha jobban szemügyre veszem a szettjeim tracklistáit egy név kitűnik abból: Exoplanet.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Yves Deruyter interjú

Mint tudjuk, az egyik legismertebb zenei kiadók közé sorolhatjuk az antwerpeni Bonzai Label-t. Persze keveset tudunk erről a kiadóról és a belga zenei mozgalmak döntő egyéneiről. A FREEE egy rövid interjúval fényt derít a belga zenevilág és Yves Deruyter kapcsolatára.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ilya Mosolov interjú

A samarai Ilya Mosolovra teljesen véletlenül figyeltem fel. Éppen zenét gyűjtögettem prog break mixsorozatunkhoz a 'Break in the clouds'-hoz, amikor Arko súgott nekem msn-en: „az Ilya Mosolov-életművet mindenképp csekkold le a promodj.ru-n, zseniális, amit művel ez a srác.”

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------John Digweed interjú

Pár nap van már csak hátra az angol house-legenda John Digweed budapesti fellépéséig, mely a tizedik évfordulóját ünneplő Bedrock turné állomása is egyben. Az október 22.-i buli elött most egy friss, ropogós interjúból tudhattok meg újabb érdekességeket kedvencetekről.

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flashtech interjú

Arko és jómagam Flashtech-et az idei év egyik legszorgalmasabb és legügyesebb hazai bedroom producerének tartjuk. Jó néhány kellemes saját zene, remix valamint mash up fűződik a nevéhez. Csendben teszi a dolgát, miközben a diszkográfiája tekintélyessé gyarapodik. 

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Interjú a Kosheen együttes énekesével

Tom Noise készített egy interjút a Kosheen együttes énekesnőjével Sian Evans-el, melynek írott változata is hamarosan olvasható a szeptemberi Hangfoglalás Magazinban.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------The Prodigy interjú
Az Always Outnumbered, Never Outgunned albummal visszatért Prodigy a hosszú tétlenség után 2005-ben már újra élénk tempót diktál: a zenefelelős Liam Howlett meg a két showman, az ördögfióka Keith Flint és a horrornéger Maxim Reality fáradhatatlanul koncerteznek, Their Law – The Singles 1990–2005 címmel válogatáslemezt, illetve DVD-t jelentetnek meg, és máris új albumon dolgoznak.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moti Brothers interjú

A dallamok és harmóniák két ifjú mestere, Motolai Norbi (Nortio), s öccse, Dani egyre több szakmabeli és zenerajongó figyelmét vonja magára. Már több éve írják a zenéket, mégis csak az utóbbi egy-két évben kezdték el kapkodni a kiadótulajdonosok és partiarcok a fejüket.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sinead O'Connor Interjú

Két feldolgozásalbum – az ír folkból merítő 2002-es Sean-Nós Nua és a reggae klasszikusokra épülő 2005-ös Throw Down Your Arms – után Sinéad O’Connor negyvenéves, négygyermekes anyukaként nagy fába vágta fejszéjét: Theology címmel egy vallásos dalokat tartalmazó dupla lemezt komponált és rögzített, majd sok év szünet után ismét turnézni kezdett a nagyvilágban.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cj Peeton Interjú
Cj Peeton aka Szattelmayer Ottó egészen Írországig kellett, hogy menjen, hogy megtalálja a szerencséjét. Bár anno erősen próbálkozott itthon is megvetni a lábát producerként, dj-ként, ám a beszűkült magyar látásmód arra késztette, hogy inkább egy befogadóbb közegben csinálja azt, amit szeret. Peeton jelenleg a koboldok hazájában ténykedik, s lassan, de biztosan az egyik legismertebb határainkon túl alkotó magyar trance producerré avanzsál.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Chris Cowie Interjú
Az 1969-es aberdeen-i születésű Chris Cowie az elektronikus tánczene egyik csendes, de annál tehetségesebb csodabogara. Zenéit a mainstream és underground körökben is ugyanolyan lelkesedéssel fogadják: nem csoda, hisz a profizmus és precizitás mindegyik alkotásából elsőre kihallatszik.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Moby Interjú

We Are All Made Of Stars
- hirdeti új sikerdalában Moby, aki már maga is nagy sztárnak számít az 1999-es Play album tízmillió eladott példánya után. A kopasz New York-i DJ-zenész-producer 18 című új lemezének kapcsán Londonban találkozott az európai médiával, és válaszolt az est.hu kérdéseire is.

> Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paul van Dyk kisinterjú

2006. június 17-én a SYMA csarnokban lép fel a világ első számú DJ-je, Paul van Dyk (született: Matthias Paul, 1971). A néhai NDK-ból származó trance-guru 2004-ben három díjat gyűjtött be a Dancestar Awardson (köztük a legjobb nemzetközi DJ-nek járó elismerést is), 2005-ben pedig az angolok közönségkedvence is ő lett a DJ Mag szavazásán.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MadamZ interjú

A szegedi Pásztor 'MadamZ' Ádám a feltörekvő magyar zenészek egyike. Mash up-jait nemzetközi szinten is elismert nevek pörgetik, jó néhány hazai party line up-ján is felbukkan, nem beszélve pozitív értelemben véve eszement rádiós mixeiről. 

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Binary Finary interjú

1998-ban a brit trance egyik igazi club klasszikusai közt tartjuk számon a Binary Finary-t. Fáradhatatlanul remixelnek és azonnal felismerhetőek zenéjükről.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Derek Howell Interjú

Számtalan olyan producer ténykedik az elektronikus szcénában, akiről munkáin túl nem tudni szinte semmit. Ugyanez a helyzet az amerikai Derek Howell-lel is, aki az elmúlt 5 évben számtalan minőségi zenével látta el a lemezlovasokat és a közönséget, viszont magáról Derek-ről a magánemberről semmit sem tudunk.

> Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cassius interjú

1999-ben üstökösként tűnt fel az elektronikus tánczene égboltján a francia Cassius duó. A két tag Phillipe Zdar és Boombass hip hop múlttal a hátuk mögött alaposan rágyúrtak a house milliőre, '1999' című albumuk ennek jó mintapéldája.

>  Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Huszár Ádám - "Retroid" interjú

Huszár Ádám azaz "Retroid" 1983-ban született Hatvanban, jelenleg Gyöngyösön él, de tanulmányait Dunaújvárosban folytatja. 1998 óta foglalkozik zeneszerzéssel azon belül is a progresszív és break irányzatokat tartja szem előtt. Több remix és saját felvétel jelzi karrierjének főbb állomásait.

> Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skyrocket interjú

Barnóczki Zoltán aka Skyrocket egy megszállott zenerajongó és zeneértő, aki úgy szedi "studiójában" ízeire a modern kor elektronikus muzsikáit, s utána azokat saját elképzelése szerint úgy önti ismét formába, hogy az egy harmonikus, egységes egészbe áll össze, mintha a jó isten is úgy teremtette volna. Sky néhány éve üstökösként robbant be megamixeivel a hazai köztudatba a TranceTream.FM hullámhosszán, de technikai tudását azóta élőben is megcsodálhatták már a partiarcok.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ben Liebrand Interjú
Egy kis késéssel de itt a cikksorozat második epizódja, ami ezúttal egy holland mesteremberről, Ben Liebrand-ról szól. Liebrand, ha a legalább annyit foglalkozna az imidzsének építésével, mint mixei összeállításával már réges rég a nyakába akasztották volna a 'Superstar DJ' táblát. Szerencsére szerénysége és alázatossága nem engedi elszállni, a fölös energiáit pedig nem haknizásban éli ki, hanem inkább a zenélésbe fojtja. Kell ennél konkrétabb infó a fiatalemberről (igaz 50 éves már)? Nesztek. Armin és Ferry Corsten is Ben mixein nevelkedett, ő inspirálta a trance két holland nagykövetét, hogy maguk is a lemezlovas pálya rögös útjára lépjenek. Na, akkor helyben vagyunk.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Armin van Buuren interjú

Armin Van Buuren boldog ember és joggal, hiszen Tiesto-hoz hasonlóan kedvelt és elismert DJ a világon, fogalmazhatnánk úgyis, amíg Tiesto a „number one” addig Armin az előkelő második helyet bitorolja. Repertoárjában találkozhatunk trance, techno, és progressive hangzással is. Portálunkat megtisztelte egy exkluzív interjúval, ahogy ATB tette még nyár elején. Armint még a siófoki buli előtt „kaptuk” el.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Interjú Mango-val

Az utóbbi időben ha dallamos progi zenéket keres az ember jobb, ha egyből kelet felé veszi az irányt. Mi is jártunk már a környéken, most pedig egyenesen Oroszországig jutottunk. E-heti interjúalanyunk Mango, polgári nevén Alexey Golovanov.


Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Chris Drifter interjú

„Chris Drifter nevét egyre sűrűbben hallani idehaza. Egyrészt az általa navigált brit Soundtribe Records, másrészt - és ez utóbbi a jelentősebb - a saját munkáinak sikerei révén. Való igaz, hogy még a szakmabeliek is úgy tartják őt számon, mint aki a legstabilabb minőséget képes nyújtani, minden egyes munkájában maximálisan teljesít.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Özgür Can villáminterjú

Özgür Can minden egyes magyarországi fellépése emlékezetes. A mindössze 26 esztendős svéd DJ virtuóz és zseniális producer november 21-én a Foundation pres. Together nevű klubest bemutatkozó partiján játszik a Club Sensationben. Még alig múlt el 20 éves, amikor felfigyelt rá a nemzetközi színtér, kiváló saját zenéinek köszönhetően. Ám nem pusztán munkássága miatt lett egy csapásra ennyire népszerű.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Michael & Levan interjú

Michael & Levan képernyőre vetett zenei gondolatai és track-jei azt hiszem magukért beszélnek.

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Interjú Paul van Dyk -kal

Bár megkeresésünkkor Paul épp egy kilenc napos távol-keleti utazás előtt állt, mégis boldogan vállalta interjúfelkérésünket.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Safri Duo interjú
A Lapozgató ezúttal 2001-be röpít vissza mindenkit, amikor egy különleges hangzás szedte áldozatait világszerte. Uffe Savery és Morten Friis azaz a Safri Duo egy meglepő húzással előállva keresztezte a percussion hangzást a house-zal és trance-szel.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------Interjú Henry Saiz -zel

A spanyol, Henry Saiz, nagy hírnevet szerzett magának viszonylag rövid idő alatt. 2008-ban megjelent első albuma, a Renaissance, hamar népszerű lett. Első ausztráliai turnéjára sem kellett sokáig várni, de már itt is a következő. Egy interjúban faggattuk, erről-arról.

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mirco De Govia interjú

A német trance don Mirco De Govia már számtalanszor elkápráztatta a műértő közönséget különleges atmoszférát sugárzó alkotásaival. Az igazi áttörést számára a 2001-ben az Euphonic-on megjelent Epic Monolith hozta meg, amit szinte mindegyik top dj játszott, sőt még Paul Van Dyk Politics of Dancing-jére is felkerült.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hybrid interjú

Az egyik legrendhagyóbb interjúmat köszönhetem a hybridos srácoknak. Nagyon sokat röhögtem. Főleg rajtuk. Hol engem vettek tök hülyére, hol egymást oltogatták és szivatták halálra. Szerencsére azért néhány normálisnak mondható választ is sikerült kicsikarnom belőlük. > Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Roger Shah interjú

A Technoclub németországi megnyitásának 25. évfordulóján sikerült utolérnünk Roger-t. Az elmúlt években több lett ő mint egy dj. Sunlounger néven ismerhettük eddig, de a név változtatás egy cseppet sem ártott karrierjének. Sőt jövőre 3 lemez is tervben van. És most jöjjön az interjú.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sonic Age interjú

Ezúttal egy olyan rovat (Lapozgató) indul blogunk hasábján, ahol régebbi FREEE és Check Magazinos cikkek közül szemezgetünk. Ezek többsége igencsak régi, de vitathatatlanul sokat segítettek az EDM hazai elkötelezettjeinek a tájékozódásban.

>Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Richard Durand interjú

Eldőlt végre! A holland Richard Durand készíti el a legendás ISOS sorozat nyolcadik kiadását. Ázsiai turnéja előtt még meginterjúvoltuk.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MiraculuM interjú
Mint ahogy azt ígértem következzék egy hosszabb lélegzetvételű beszélgetés, amit MiraculuM-mal folytattunk arról, hogyan jutott el odáig, hogy MiraculuM Recordings néven saját label-t indítson.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 Bit Lolitas interjú

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Interjú Kay-D -vel

Kajdi Krisztián lassan több, mint tíz éve kattant rá az elektronikus stílusra.

Tovább >>


------------------------------------------------------------------------------------------------------------ATB interjú

A sikeres és világhírű DJ-producer többször járt hazánkban, remek zenéket pörget, lemezei kelendőek. Legújabb, sorrendben hetedik korongja „Trilogy” címmel már nálunk is kapható. > Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Above & Beyond interjú

Az Above & Beyond elnevezés egy olyan rendkívül tehetséges formációt takar, amit a tánczenei világban manapság az egyik legizgalmasabbnak tartanak.

  > Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Torsten Stenzel interjú

Legendák, mint Sven Vath, Torsten Fenslau, Talla 2XLC és Oliver Lieb voltak azok a meghatározó figurák, akik a Frankfurt-sound fejlődésért voltak felelősek. Ha őróluk beszélünk nem szabad megfeledkeznünk Torsten Stenzel-ről sem.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ronski Speed interjú

A TranceTream-es stáb következő -sorban a második party-jának meghívottja a kelet-német Ronny Schneider alias Ronski Speed volt.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ingo Kunzi interjú

Ingo Kunzi a német dance szcéna megkerülhetetlen figurájának számít immáron 17 esztendeje. Az elismertséget főleg Ayla projectjével, valamint a Safri Duo társproducereként vívta ki magának. Ingo azon német producerek táborába tartozik, akik felgyorsítói voltak a 90-es évek eleji nagy techno boom-nak.

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Soliquid interjú

Kihasználtam a myspace nyújtotta előnyöket és megkerestem hazánk egyik legkreatívabb/leginnovatívabb producerét Biczók Dávidot aka Soliquid-et, hogy nem vállalkozna-e egy interjúra.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Markus Schulz interjú

Az első BTC -s party sztárvendége Markus Schulz volt. A vele készült interjút amit a Budapest Trance Central stábja azaz Tenge készített Markus-szal, azt most itt mindenki végig elolvashatja...

Tovább >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jam El Mar interjú

Rolf Ellmar-t aka Jam El Mar-t a trance stílus első nagy pionírjai között tarthatjuk számon. Több mint lassan két évtizede gyártja a finomabbnál finomabb zenéket, s közel 50 évesen még korántsem gondolkodott azon, hogy abbahagyja.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sean Tyas interjú

Sean Edwin Tyas 2004-ben lépett a trance publikum elé a Michael Urgacz-cal (aka Dj Beam-mel) közös 4 Corners-szel. A New York-i születésű Sean-t annyira megihlette az európai trance sound, hogy maga sem volt rest áttenni székhelyét Svájcba, ahol testközelből szívhatta magába a szcéna aktuális változásait, amit később a zenéiben, remixeiben is vissza tudott adni.   

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------John Johnson interjú

Azt hiszem bárminemű arcoskodás nélkül kijelenthetem, hogy a blog fennállásának egyik legjelentősebb pillanatához érkezett el. Mint azt pár nappal ezelőtt tudattam veletek e-mailben megkeresett egyik kedvenc producerem John Johnson, akiről az elmúlt hat esztendőben szinte semmit sem lehetett hallani.
Az alábbi interjúban nagyjából mindenre fény derül, ami vele kapcsolatban eddig nem volt nyilvánvaló.

Tovább >>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Torsten Fassbender interjú 

Torsten Fassbender német származású dj/producer. Torsten –t már 12 évesen magával ragadta a zene varázsa.

Tovább >>------------------------------------------------------------------------------------------------------------Julez interjú

Győrffy "Julez" Gyula hétköznapjait általában a balatonfűzfői általános iskolában tölti, itt mint oktatástechnikus ténykedik. A napi műszak végeztével aztán siet is a stúdiójába, ahol akad teendője bőven.

Tovább >>
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...