2011. augusztus 25., csütörtök

Craving: nemcsak sóvárognak a jó zene után

Az orosz Craving duó - Ilya Karpov és Denis Fedotov - pár éve üstökösként robbant be a köztudatba. Olyan nevek kezdték el progresszív hangvételű, megkapóan dallamos, érzelmes zenéiket pörgetni, mint Armin Van Buuren, Tiesto, Markus Schulz és Richard Durand. Utóbbi holland úriember révén a legendás In Search Of Sunrise 8-as és 9-es részén is képviselhették magukat. Mostanság a First State Music alkalmazásában állnak, illetve különböző label felkéréseinek próbálnak eleget tenni. Flashtech hathatós közreműködésével sikerült a fiúkat elkapni egy interjúra, ami elvileg az első magyar nyelvű anyag, ami velük kapcsolatban megjelent.

DZ: Ha mindkettőtöknek egy perce lenne arra, hogy bemutassa önmagát, melyek lennének azok a legfontosabb információk, amiket megosztanátok?
Ilya: Hát, ez egy elég jó kérdés…
Denis: Mi vagyunk a Craving és sóvárgunk a jó zenéért, ha-ha.


DZ: Hogyan találkoztatok először, és mi inspirálta a Craving projektet? Honnan jön a nevetek?
I: Egy internetes fórumon botlottunk egymásba, hogy melyiken pontosan arra már nem emlékszem. Denis olyan valakit keresett, aki megtanítja dj-zni, és nekem megvolt erre a kellő felszerelésem. Összeismerkedtünk, majd én Denis-től lestem el hogyan kell zenét írni.
D: Igen, Ilya próbált tanítgatni dj-zni, s döbbenten figyeltem milyen ügyesen kezelte a lejátszókat. Amikor láttam ezt arra gondoltam, hogy ezt soha se leszek képes elsajátítani. Ő egy igazán tehetséges lemezlovas.

I: Craving volt a dj nevem. Emellett mivel a domain cím
em is így volt regisztrálva úgy döntöttünk ezt a nevet használjuk majd a duónkhoz.
D: A korai kezdetektől az egész projekt az én részemről a letisztult, ritmusos elektronikus zenéről, míg Ilya oldaláról a mély, gyönyörű dallamokról szólt. Ennek a kettőnek az egyvelege az, amit Craving-ként hallhattok.


DZ: Mi a Craving sikerének a titka?
D: Olyan zenét csinálunk, ami után az emberek sóvárognak.
I: Egyetértek.


DZ: Miként osztjátok el a stúdióban a munkát?
I: Mi mindig együtt írjuk a zenéket. A zenei teendőkért én vagyok a felelős, Denis pedig arra fókuszál, hogy a muzsika miként szólaljon meg. Ő egy igazi megszállott, mindent tud például a különböző plugin-okról és a különböző megközelítésekről, ami révén elérünk a kívánt hangzáshoz.
D: Ilya a legjobb zenész akivel valaha is találkoztam. Nélküle a zeném lélektelen lenne, ami csupán úgy szólna, mint jó pár hangminta egymásra pakolva.


DZ: Mely kiadóknak dolgoztok?
D: Mostanság a First State Music-kal kooperálunk, és elégedettek vagyunk a közös munkával. Emellett persze jó néhány további zenénk és remixünk vár megjelenésre más label-eknél, de velük nem nevezhető gyakorinak az együttműködésünk.

DZ: Milyen támogatásokat sikerült eddig begyűjtenetek? Melyik áll a legközelebb a szívetekhez?
I: Nagyjából már az összes nagyobb név szupportált bennünket a szcénán belül, de számunkra a legkedvesebb Myon és Shane 54 támogatása volt, mivel ők pörgették először a zenénket.

DZ: Milyen zenékre és remixekre számíthatunk tőletek a közeljövőben? Készül-e netán szerzői vagy mixalbumotok?
D: Hamarosan a legutóbbi ISOS-on megjelent zenéinket adják majd ki. Ezt követően tovább friss zenék várhatóak tőlünk.
I: Annak a lehetőségéről is beszéltünk már, hogy mi lenne ha egy saját válogatással állnánk elő.


DZ: Hol és merre láthat titeket a közönség?
D: Eddig sem volt túl sok fellépésünk, mivel inkább a studió munkára koncentrálunk, de mindig nyitottak vagyunk a beérkező felkérésekre.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése