2013. május 28., kedd

EP ajánló: Beat Syndrome, Nico Ferrero, Stanisha & Franzis-D, D.M.P.

Beat Syndrome - Tsunami [SA021]
A Sound Avenue kétségtelenül az egyik legnívósabb franchise-zá nőtte ki magát a Crossfade Sounds-szal és a 3rd Avenue-val egyetemben az elmúlt hónapokban. A minőségi felhozatal most egy újabb gyöngyszemmel gyarapszik, amit a kanadai Beat Syndrome duónak köszönhetünk. Az original egy feszesebb alapokon nyugvó, de álmodozós dallamokkal felvértezett bomba, ami minden progihoz szokott fülnek kellemesen fog majd hatni. Santiago Garcia nyersebbre, pumpálósabbra csinosította a saját verzióját, míg a viszonylag ismeretlen Jelle Kuispers mélyen alászállt az óceánba búvárkodni és onnan ihletet merítve egy végtelenül figyelemre méltó, string-mániákus átirattal jelentkezik. Engem személy szerint a két Silinder remix csigázott fel a legjobban. A Day Mix a nevével ellentétben inkább éjszakai, nyugodalmas tempóban igyekszik becserkészni a gyanútlan hallagtóságot (118 BPM-en) egy eszméletlen kiállással nyaköntve, míg a Night Mix már egy partiban is pattogósabb mozgásra készteti a hallgatóságot. 9,5/10

Megjelent: 2013. május 27.









Nico Ferrero - States [RLXD13043]
Mindig öröm új, tehetséges arcokat megismerni. Az argentin Nico Ferrero is ilyen, aki gyakorlatilag óriási handikeppel indul, hiszen országa ontja magából a képzett producereket. Annó a Stellar Deep ága ajánlott számára megjelenést a 'My Vegetarian Friends' című ópuszával, most pedig a Reelaux Digital-nál jön ki egy feledtébb színvonalas kislemezzel, ami kizárólag csak original-okat tartalmaz (s melyen már érezhető a fejlődés előző megjelenéséhez képest is). A 'States' egy rövidebb és egy hosszabb verzióban élvezhető, a lényeg tulajdonképpen ugyanaz: egy pulzáló groove-ra és egy utaztatós atmoszférára húzott fel egy szépen megírt és kivitelezett dallamot, s ezek vegyítésével egy epikus darabot hozott össze. A 'Deep Dream' hasonló elven építkezik, talán még acélosabb alapokkal bír elődjénél, s a sunyin beinduló morgás mellé társuló melódia is szemvillanás alatt komplex módon teljesedik ki. Ez igen, must have EP! 8,5/10.

Megjelent: 2013. május 27.



Stanisha & Franzis-D - Viva La Underground [SFR066]
Ha létezik a dark-tribal-progressive vonal jelenlegi állását hitelesen summázó EP, az nem lehet más, mint az ágazat két legkeményebben melózó producerének Stanisha-nak és Franzis-D-nek a "tollából" származó 'Viva La Underground'. Ráadásul ilyen címmel nem is lehet lepkekergetős, napsütötte témára gondolni, csak is szigorú, misztikummal átitatott, energiától feszülő produkcióra. A srácok rendesen odapakoltak, a hangzást figyelve talán Stanisha dominanciája jobban érződik, ami jót tesz a végeredménynek. A remixerek is hoznak új színt az EP-re. Charly Aguada meglepően nagyot alakít, prog-is, letisztult hangzású remakeje a csomag legjobbja! Hector Sawiak most sem okoz csalódást, szépen kiszínezte az original synth téma mellé a saját hangzásvilágát. Samotarev dubos hatású delayezett szintijével kerget az őrületbe pozitív értelembe, míg Carlos Fox kicsivel vidámabb és dallamosabb irányba terelgette az alapanyagot, a maga nemében ez is megsüvegelendő munka lett! 8,5/10

Várható megjelenés: 2013. június 3.
Feedbacks: http://vipultima.com/promo_sheet.php?releaseId=23826



D.M.P. - Relax [SFD010]
Bizony, már a tizedik kiadványával jelentkezik a Stellar Fountain Deep! Történetesen az első ikszbe lépés se lehetne stílusosabb, hiszen ugyanaz a Deep Music Product jegyzi az EP-t, mint az induláskor. Robi tényleg a deep house legjavát hozza, ami szép, kövér stringeket és megigéző dallamokat jelent. A három original mellé ezúttal sem kértünk fel remixert, mivel a zenei koncepciót eredeti formájában is kerek egésznek találtuk. Valahol igazolni látszik döntésünket, hogy a feedback-ek is kivétel nélkül dícsérik D.M.P. produceri kvalitásait. A 'Relax' egy hátradőlős, dimenziókon átívelő, lélekmelengető utazás, az 'Enjoyable' megigéz zongorafutamával, míg a 'The Future' komolyabb monológjával és karakteresebb sound-jával árnyalja tovább a képet.
Az pedig külön öröm számunkra, hogy Robinak beindulni látszik a karrierje, hiszen már a lengyel Electronic Tree-nek, testvér labelünknek a Deep Dive Records-nak és Robbie Fithon 6913 Digital-jának is besegít egy-egy saját track-kel, illetve remixszel. 9/10.

Várható megjelenés: 2013. június 7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése