2013. július 2., kedd

EP ajánlók: Lanvary, Dephtide, Napalm & d-phrag

Lanvary - Flying Dutchman [SFR072]
Széles mosollyal az arcunkon nyugtáztuk, amikor a Lanvary duó leokézta a 'Flying Dutchman' Stellar Fountain-hoz szerződtetését. A srácok nagyon jól sáfárkodnak a tudásukkal és rendszeresen lenyűgöznek produkcióikkal (szerencsére jól meggondolják mit, mikor, milyen gyakran és hol adnak ki). A 'Flying Dutchman' is ilyen, vérbeli prog némi trance-s beütéssel, mely a régi, emelkedett hangulatú klubbombákat juttatja eszünkbe. Egy jó eredetivel a tarsolyban a remixereknek is tartani kellett a lépést. Ez sikerült is nekik. Napalm és d-phrag még tudták fokozni az eufóriát, Ri9or pedig egy teljesen más irányba indult el, mert kísérletezni, ami plusz értéket ad a munkájához. Ezt a kislemezt azt hiszem nehéz lesz kirobbantani a lejátszóból! 9,5/10.

Várható megjelenés: 2013. július 15.
Feedbacks: http://vipultima.com/promo_sheet.php?releaseId=24981



Napalm & d-phrag - Future Memories [SFD012]
Hihetetlen tempóban alkot a Napalm & d-phrag duó, szinte minden hétre jut tőlük valami említésre méltó, amit a tejbe apríthatunk. Ezúttal három original-jukat élvezhetjük. Lévén a Stellar Deep égisze alatt fut a projekt a hangzás is inkább a deep felé húz, persze a szokásos epikus, progis felhangokkal. Igazság szerint egyik darabot sem tudom kiemelni, mert mindhárom iszonyatosan el lett találva, speciel én el tudom képzelni, hogy a 'Mirages', a 'Surrender' és a 'Future Memories' egy szetten belül robbantsa fel a házat. Tipikusan az a fajta produkciók, amikbe teljesen bele tud feledkezni az ember, s a mélyről jövő hangokba kapaszkodva utaztatni az elméjét az első másodperctől az utolsóig. Összegezve nem véletlen, hogy a srácok uralják manapság a szcénát, erre a mostani EP is megerősítést ad számunkra. 9/10.

Várható megjelenés: 2013. július 5.
Feedbacks: http://vipultima.com/promo_sheet.php?releaseId=24741



Dephtide - Underwater Walk [SFR071]
Maciej Labuda aka Dephtide a lengyel deep/progressive szcéna egyik meghatározó figurája. A Stellar Fountain-nál két friss produkcióját - az 'Underwater Walk' és a 'Falling In Space' nyújta át nekünk. Mindkét track hozza a sejtelmes deep-es hangzást, könnyed atmoszféra hangokkal megspékelve. A remixek is figyelemre méltóak. A szlovén J.Khobb a 'Falling In Space'-t vette kezelésbe, és sikeresen egy más dimenzióba emelte át az eredeti tételt, melyben a rafkós dallam teljesen kikészíti az embert (pozitív értelemben). Az 'Underwater Walk'-on Reelaux végzett ráncfelvarrást. Feri hozta a rá jellemző profizmust és szépen átöltöztette a darabot, a nyárias hangzás telitalálatnak bizonyul, egyben megnyitja az utat az EP számára a tánctérfűtő szettekbe. 8/10.

Várható megjelenés: 2013. július 8.
Feedbacks: http://vipultima.com/promo_sheet.php?releaseId=24792


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése