2016. április 13., szerda

Top 5(+1) GU mix a nosztalgia jegyében

A Global Underground a progressive house kedvelőinek méltán kultikus dj mix sorozata, mely a '90-es évek közepétől jelentette a klubberek mindennapi betevőjét a hétvégi bulira való ráhangolódáshoz. Nos, egyrészt jó hír, hogy a kiadványt piacra dobó Boxed visszakerült egyik eredeti tulajdonosához Andy Horsfield-hez, aki mint jó üzletember továbbra is lát perspektívát a világ különböző klubjaiban pörgető vezető lemezlovasok munkásságát szett és fizikális hanghordozó formájában megörökíteni.
A jelen bejegyzés nem is a GU új időszámításával kíván foglalkozni (melynek egyébként első darabja, James Lavelle 041-es nápolyi mixe), inkább a blog szerkesztőinek 5 (+1) kedvenc GU mixét leporolni és kicsit közös nosztalgiázásra hívni titeket kedves olvasók!

Paul Oakenfold - GU 007 / New York
Oakie mindig minden jóban benne volt, a korai GU darabok között is kettőn ott díszeleg a neve, és ha már erre járt tényleg odapakolta magát. Nekem a New York alapdarab rengeteg klasszikussal, változatos ívekkel.
Kulcsdarabok: Taste Experience - Summersault, Solar Stone - Day By Day (Red Jerry Remix), Lustral - Everytime (Nalin & Kane Remix), Albion - Air, CM - Dream Universe.
Cd 1
Cd 2

Sasha - GU 009 / San Francisco
Az isteni Alexander ibizai-i egyvelegével is esélyes volt a top 5-be kerülni, de nekem a San Francisco egy hajszállal jobban fekszik, minden a helyén, óriási zenék, technikailag 100%-os kivitelezésben.
Kulcsdarabok: Dj Sakin & Friends - Protect Your Mind (Van Bellen Remix), Stoneproof - Everything's Not You (Quivver's Space Mix), Der Dritte Raum - Hale Bopp, Paragliders - Change Me, Breeder - Twilo Thunder.

Full mix

Nick Warren - GU 011/ Budapest (Kecel)

Hogy a fenébe ne kerülne ide az a darab, mely kicsiny hazánk fővárosával promózza magát? Másrészt Nick időtálló himnuszokkal pakolta meg a lemezeket, ahol egy pillanatra se fogunk unatkozni.
Kulcsdarabok: Mara - One (Hamel Remix), Danny Tenaglia - Turn Me On (Bedrock Remix), Armin - Virgo, Sandra Collins - Flutterby, Z2 - I Want You, Tilt - What's This?

Full mix

Deep Dish - GU021 / Moscow
Azt hiszem ez az a lemez, aminek hallatán a legtöbb GU-fan elismerten biccent, mint örök favorit. Sharam és Dubfire kultikus mixe végig hozza a rájuk jellemző különleges pezsgést prog house anthem-ekkel felvértezve.
Kulcsdarabok: IIO - Rapture (Deep Dish Remix), 16B feat Morel - Driving To Heaven, Nat Monday - Waiting (John Creamer & Stephane K Remix), El Greco - Night Watch, Fingerfest Inc - Autoporno.

Full mix

Nick Warren - GU 024 / Reykjavik
Nick Warren mindig képes volt a megújulásra. és ezen a mixen ennek ékes bizonyítékát adja. Az első lemez a lassabb, törtes, downtempo-s utazásé, amivel ügyesen kanyarodunk rá a veretősebb progi témákra, ami a teljes második diszket kitölti.
Kulcsdarabok: Subsky - Strawberry Fields, Aural Imbalance - Aural Navigation (Part 2), Atlas - Compass Error (Tarrantella vs Redanka Dubbed Version), Avatar - Dub In Time.

Full mix

+1 Danny Tenaglia - GU010 /Athens
Danny Tenaglia-ról köztudott, hogy nem egy stílushoz ragaszkodik csak, s remek, többféle irányzatot átölelő ízlését eme duplán is megfülelhetjük. Az öreg sapkásnak helyén van a keze, van is mit dolgozzon, hiszen a tribal house-tól elkezdve a jazzy technón át az elektróig elég eklektikusra veszi a figurát, de mindvégig ritmusban marad és nem válik kaotikussá az egyveleg.
Kulcsdarabok: Miss Kittin & The Hacker - Frank Sinatra, Dahlback & Krome - The Real Jazz, Tilt - Seduction Of Morpheus.

Full mix

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...